De højere magter
Anders Laugesen og Paula Larrain udfolder troens verden og undersøger livets mysterier gennem åbenhjertige og nærgående samtaler.
Anders Laugesen og Paula Larrain udfolder troens verden og undersøger livets mysterier gennem åbenhjertige og nærgående samtaler.
Hvad er en mystiker? Hvad består mystikken af i dag, når vi gennem videnskab får opklaret mere og mere? Hvor meget plads giver vi os selv til at undres over verdens mystik? Gæster: Steen Landsy, clairvoyant og healer og Madhurima Rigtrup, spirituel vejleder.
Hvem var Jesus? Er der stadig grund til at lytte til Jesu ord, og hvad betyder det, at han bliver kaldt frelser? Gæster: Forfatter Lars Muhl og biskop Peter Skov-Jakobsen.
Man siger, at troen kan flytte bjerge, men kan den også helbrede fysiske tilstande? Healing er efterhånden almindeligt i Danmark, men hvor kommer kræfterne fra og hvor går grænsen for, hvad man kan hele? Gæster: Anne-Marie Risbjerg, reiki-healer, Ghita Ben-David, lydhealer
Hvordan kommer fremtidens folkekirke til at se ud? Er en ny reformation på vej, forbliver alt ved det gamle eller er folkekirken lukningstruet? Gæster: Kathrine Lilleør, sognepræst og Ulla Sandbæk, tidl. sognepræst
Hvordan holder vi liv i håbet, når verden ser håbløs ud? Hvordan kommunikerer vi til hinanden om de svære ting i livet uden at tage håbet fra os? Skal vi droppe håbet i klimadebatten, fordi frygten leder til hurtigere handling? Gæster: Cathrine Gyldensted, journalist og Lone Belling, forfatter.
Er forbrydelse mere end det at begå en strafbar handling? Kan der også være sjælelige og åndelige aspekter forbundet med kriminalitet og afstraffelse? Medvirkende: Fængselspræst Erik Adrian og fængselsimam Waseem Hussain.
Hvad er sjælen? Hvad vil det sige at have en sjæl? Kan man være sjæl-løs, kan man ligefrem tabe sin sjæl, og er sjælen kun noget, der findes i os mennesker? Gæster: Annette Høst, trolddomskyndig og Lene Højholt, teolog.
Kan døden blive hverdag, eller vil den altid være noget, vi forsøger at skubbe væk? Medvirkende: Bedemand Frederik Andersen og læge Ingeborg Torp Hoffmann-Pedersen.
Hvad er det indiske guruer kan lære danskerne? Er der forskel på guru og Gud? Medvirkende: Raja Bjarne Landsfeldt, Nanna Aakard, konsulent og Manuela A. Schliemann-Haug, designer.
Sætter algoritmernes verden mennesker under pres, eller gør digitale universer det blot mere spændende at være i live? Gæster: Forfatter Michael Böss og direktør Christiane Vejlø.
Hvordan opdrager man sit barn til at stå imod verdens udfordringer? Er det rigtigt, at børn har det lettere end nogensinde, eller er de i virkeligheden mere udfordret end vi var som børn? Gæster: Per Schultz-Jørgensen, social psykolog og Lisbeth Andreassen Ryelund, fagchef, Folkekirkens Familiestøtte.
Kan tro gives videre imellem forældre, børn og børnebørn? Eller er vi henvist til at søge vores egen tro og livsfundament? Og hvad sker der, hvis troens fundament knirker imellem generationerne? Gæster: Fitnesstræner Zahra Pedersen og imam Abdul Wahid Pedersen. (Sendt første gang 12. marts).
Hvordan er det at være mangemillionær? Er pengene til for ens egen skyld, eller er de til låns og derfor bør gives væk? Gæster: Søren Toft-Jensen og Djaffar Shalchi.
Hvordan er det at være ung i en gammel verden? Byder fremtiden på plads til tro og genfortryllelse? Gæster: Kaospilot Alexandra Hasdorf og partileder Isabella Arendt.
Hvad sker der, når alderdom og sygdom trænger sig på? Forandrer sindet sig på samme måde som kroppen, og kan man forberede sig på at dø? Gæster: pensionist og biskop Kjeld Holm og forfatter Egon Clausen.
Hvordan ser præsterollen ud i dag? Er der stor forskel på at være sognepræst på Vesterbro og i Tømmerby? Gæster: Sognepræst Birgitte Kvist Poulsen og sognepræst Julius Sebastian Bang Holst.
Hvilken betydning har Bibelen i moderne tid? Ligger der en magisk kraft i den, som selv ikke-troende eller andre religioner kan bruge? Hvad kan den hellige skrift gøre for os som mennesker, når livet rammer hårdt? Gæster: Synne Garff, forfatter og international chef Bibelselskabet og Leif Andersen, teolog.
Gør klodens tilstand, at der er brug for nye former for ledelse? Skaber ledelse med spirituelle rødder større trivsel og kreativitet? Medvirkende: Professor Steen Hildebrandt og erhvervsmand Lars Kolind.
Kan man, eller skal man være hinandens bedste venner i sit ægteskab? Er det nødvendigt at have et ydre projekt sammen ud over ægteskabet? Man siger, at modsætninger mødes, og at man slibes til, men hvor ligger grænsen mellem dig, mig og os? Gæster: Lise og Frederik Berggren Smidt, lærer og præst. Søren Raffnsøe og Marie Hultberg, selvbyggere.
Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.
Et kritisk aktualitetsmagasin med nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden.
Hver dag direkte fra Københavns Domkirke.
Supertanker på P1 giver et filosofisk perspektiv på emner, som de fleste af os kender fra vores eget liv. Det kan være store beslutninger, komplekse livsovervejelser eller helt almindelige forsøg på at få et moderne liv til at hænge sammen med arbejde, fritid og familie. Med udgangspunkt i filosofien og idéhistorien er Supertanker et program, der skaber tid til eftertanke og refleksion. Vært: Carsten Ortmann.
Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.
Anders Laugesen rejser ind i troens verden og besøger et særligt trosmiljø. Her møder han mennesker, som på forskellige måder er optaget af og lever med troen.
Hver uge tager Per Juul Carlsen og co. dig med ind i filmens vidunderlige verden via kritiske anmeldelser, spændende reportager og portrætter.
I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere. I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive. Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker. Vært: Anne Glad.
Zissel Astrid Kjertum-Mohr har været i lære hos kultureliten i et år. Det har givet hende en bedre kropsholdning og et bedre sprog. Hun har fået at vide, hvornår hun skal klappe, og hvornår hun skal buhe, i en teatersal. Hun har lært at skjule sine rygdeller og konversere til receptioner. Men det kniber stadig med at bryde igennem glasloftet. Derfor vil Zissel nu undersøge, hvordan hun kan blive mere magtfuld. Hun vil opsøge de personer i landet, der har mest magt. Dem, der træffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. De må kunne give hende opskriften på succes og indflydelse.
Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys.
I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.
Klog på Sprog er programmet, der interesserer sig for, leger med og endevender det sprog, vi alle sammen taler til daglig. Adrian Hughes er værten, der sammen med et veloplagt panel, er helt vild med dansk.
I Podcasten Knaldromaner dykker værterne Barbara Nyholm og Camilla Boraghi ned i en verden af bøger for at finde ud af, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab, erotik og kærlighed. Påvirker det den måde, vi er seksuelle på? Inspirerer det, eller forvrænger det? Er sex i ord tacky eller smukt? Det finder de to værter ud af, når de dissekerer de bedste passager i kendte romaner.
Hvorfor tror du på Gud? Ugens gæst fortæller om det øjeblik der blev afgørende for hans eller hendes tro. Et program om troen, tvivlen og skæbnen. Vært: Iben Maria Zeuthen.
Jakob Stegelmann og Troldspejlets redaktion fortæller nyt fra fantasiens verden i spil, film, bøger og tegneserier - med anmeldelser, baggrund og arkivklip. Det klassiske tv-program i podcast-rammer.
Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2021. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. Du møder her de seks kandidater: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard. Vært: Diana Bach.
I den her uge er Formiddag på 4'eren erstattet af Danmarks Indsamling på P4 - med gæster, præmier og historier fra de dele af verden, vi samler ind til. I år bliver der samlet ind til coronakrisens børn. Og det er Lotte Friis og Knud Lind, der styrer løjerne hele ugen, hvor vi ser frem mod det store indsamlingsshow på DR1 på lørdag.
Naturen kan give os ro og balance, men den kan også rive og ruske, chokere og overraske. Hver uge tager en alment kendt dansker os med til sit yndlingssted i naturen og kommer hjem med nye indsigter og tankevækkende viden. I denne serie er det naturen, der kalder på at få sin historie fortalt. DR sætter i 2020 fokus på vores natur. "Naturen kalder" er en del af temaet.
Tænk hvis du var smuttet blot et halvt minut tidligere fra den kedsommelige fest, hvor du endte med at møde dit livs kærlighed. Hvordan havde din tilværelse så set ud? Samme spørgsmål kan man stille til Historien - den med stort H. Den er ikke forudbestemt til at finde sted på en bestemt måde. Adam Holm taler om centrale begivenheder i det 20. århundredes verdens- og danmarkshistorie, som kunne have fået et ganske andet forløb.