Live kanaler

De skandinaviske krigere

I Syrien og Irak kæmper en del danske, svenske og norske krigere. Nogle for Islamisk Stat, andre for Kurdistan. Hjemme i Danmark sidder forældre, der har mistet deres børn som er blevet radikaliseret og draget i krig. Nogle muslimske forældre, nogle forældre til konvertitter.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 57:00
  De skandinaviske krigere

  De skandinaviske krigere 3:3

  Den svenske Sara er taget ned til Syrien sammen med andre kvinder fra bl.a. Danmark for at tilslutte sig Islamisk Stat og for at kæmpe sammen med dem. Men hun ender i fængsel. Norske Aisha tog sin to-årige søn med sig, da hun besluttede sig for at tage til Syrien for at blive Islamisk Stat-brud. I København arbejder mentor Mohamad Hassan og Muhammad Hee for at forhindre unge kvinder og mænd i at blive radikaliseret. Tilrettelæggelse: Claus Vittus. (Sendt første gang 28. april 2016).

  Kultur
 • 56:50
  De skandinaviske krigere

  De skandinaviske krigere 2:3

  Flere skandinaviske kurdere tager tilbage til de kurdiske områder i Irak, Syrien og Iran for at kæmpe for den kurdiske selvstændighed. Den 32-årige computer-butikejer Shaho Pirani fra Køge fortæller om hvordan han kæmper for Kurdistan i sine ferier. Mange norske og svenske unge kurdere har også kontaktet ham for at få vejledning om hvordan de kan kæmpe for Kurdistan. Reportage om norsk-kurdiske kriger Hosheng i kamp mod Islamisk stat. Den svenske kurder Rafael Kardari er både musiker og kriger. Den 47-årige danske Alan Gredar er familiefar, ansat i Københavns Lufthavn og har været i Irak som kriger flere gange. Tilrettelæggelse: Claus Vittus. (Sendt første gang 21. april 2016).

  Kultur
 • 57:00
  De skandinaviske krigere

  De skandinaviske krigere 1:3

  Mødre og fædre til skandinaviske unge, der er draget til Syrien og Irak for at kæmpe med islamiske grupper, fortæller deres historie. Hjemme i Danmark. Sverige og Norge sidder de tilbage og har svært ved at forstå, hvorfor deres børn er blevet radikaliseret. De danske mødre Karolina Dam og Janne Mortensen fortæller deres sønners historie. Begge har en søn, der er blevet dræbt i Syrien. Den norsk-albanske far Isa har også mistet sin 25-årige søn Egzon, der kæmpede for Islamisk Stat. Mødrene til svenske Syrienskrigere fortæller om, hvordan deres drenge , der kom fra samme fodboldhold pludselig tog af sted i krig. Tilrettelæggelse: Claus Vittus. (Sendt første gang 14. april 2016).

  Kultur