Decemberkøkken
29:28

1:5 - Sku' det nu være mad?

Mad er identitets- og kulturmarkør. Det vi opfatter som mad gør os til et samfund eller en gruppe og adskiller os fra 'de andre'. I Kina spiser de hunde og i Danmark putter vi sild i karry. Dem og os. I Decemberkøkken bliver der lavet sprøde larver, ormeletter og pebernødder med eksotiske krydderier, som engang var overklassens måde at vise sin status. Vi taler om hvorfor noget er klamt og andet er livret og om hvordan vores forhold til smag og råvarer afspejler fx. nationalitet, religion eller klasse. For kan de rige bedre kan lide østers end de fattige, hvorfor holdt vi op med at spise udhulede øjenæbler fyldt med postej og hvordan er nye råvarer med tiden blevet en del af den danske madkultur? Det handler om at æde sig ind i fællesskabet og om hvem der spiser myrer, moderkage, svinekød i børnehaven eller aldrig ville røre en reje. Medvirkende: Nina Askov, forfatter til bogen Insekter på menuen., Inge-Mette Petersen, formidlingsmedarbejder og kokkepige på Frilandsmuseet og Susanne Højlund Pedersen, antropolog og forfatter til bogen Smag. Tilrettelægger og køkkenskriver: Susanna Sommer.

    Flere i samme serie

      Kultur