Detektor

Detektor konfronterer hver uge politikere, medier og andre magthavere med fejl og falske påstande i den offentlige debat. Vært: Camilla Stampe.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:12
  Detektor

  Er muslimerne skyld i radikal fremgang?

  Radikale Venstre er "eksploderet" i flere udsatte boligområder, siger Søren Espersen. Men er det virkelig forklaringen på partiets gode valg? Og kan det passe, at Danmark er det mindst feministiske land i verden, mens Saudi Arabien er nummer et? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:13
  Detektor

  Rødeste valgsejr og skæve meningsmålinger

  "Nu kommer Detektor lige om lidt", sagde Mette Frederiksen kort efter, at stemmerne var blevet talt op. Hvorfor gjorde hun det? Vi gør også status på, hvilke politikere der indrømmer deres fejl, når Detektor konfronterer dem med faktatjek, og hvorfor nogle af valgkampens meningsmålinger ramte skævt. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:22
  Detektor

  Friskoledøden og politiske tricks

  Venstre bruger usikre tal om friskolelukninger, der kommer direkte fra en interesseorganisation. Udgifterne til grænsekontrollen overraskede næsten alle. Og til sidst får du en guide til, hvordan du undgår at falde for politikernes tricks. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:51
  Detektor

  Grænsemilliarden og Løkkes underskud, der forsvandt

  Grænsekontrollen har kostet fire gange mere, end vi troede. Venstre tager æren for en økonomisk udvikling, de kun har haft lille indflydelse på. Og DTU-forskeres klimamodel misbruges i valgkampen. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:19
  Detektor

  Ild i koranen og opdigtede plastikøer

  Rasmus Paludan nægter at have brændt en koran af. Mette Frederiksen har set billeder af plastikøer. Og Rina Ronja Kari beskylder EU for at stå i vejen for skat på flybrændstof.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:04
  Detektor

  Valget er i gang!

  Regeringen har kun penge til hver anden ældre i fremtiden. Og den nye seniorpension svarer nærmest til at spille Lotto. Det mener Socialdemokratiet i hvert fald. Men kan det nu også passe? Og holder Socialdemokratiet fast i kritikken, når nu statsministeren har givet et nyt velfærdsløfte?

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  Detektor

  Paludans påstande og 5G-frygt

  Stifter af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan påstår, at han ikke er dømt for racisme, og at der bor 700.000 muslimer i Danmark. Men er det rigtigt? Og er der en grund til at være bekymret for det nye 5G-netværk, som Alternativet har spurgt både sundheds- og statsministeren om? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Detektor

  SF's usikre velfærdsmilliard og politikermyten

  SF påstår, at deres forslag om jordemoderbesøg på arbejdspladser vil give staten 1 mia. i indtjening, men passer det? Og er det rigtigt, at de fleste politikere i Folketinget aldrig har haft at almindeligt arbejde uden for Christiansborg. Det undersøger vi i ugens udgave af Detektor. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:10
  Detektor

  Venstres pressemøde og CO2-træer i København

  45 udlændingelempelser og 53.300 flere asylansøgere. Sådan ville det gå med en rød regering, siger Venstre. Men er det rigtigt? Og kan det passe, at København kun vil plante 215 træer, selv om kommunen selv har regnet sig frem til, at det vil kræve 153.000 træer at CO2-kompensere for deres flyrejser? Det undersøger vi i denne uges udgave af Detektor. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:58
  Detektor

  Ensomhed, islamofobi og børnepasning

  Ensomhed, islamofobi og børnepasning. Detektor er tilbage med helt nye faktatjek af politikere og medier. I denne uge kigger vi nærmere på nye tal for, hvor mange voksne der egentlig passer vores børn i vuggestuer og børnehaver. Vi undersøger, om det virkelig kan være rigtigt, at singlelivet er dødsensfarligt. Og så prøver vi at få fat i det arabiske medie Al-Jazeera, der udstiller Danmark som et islamofobisk land. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet