Live kanaler

Detektor

Detektor konfronterer hver uge politikere, medier og andre magthavere med fejl og falske påstande i den offentlige debat. Vært: Camilla Stampe.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:47
  Detektor

  Den store testfest

  Regeringen vil teste mange flere danskere for at undgå en ny nedlukning. Men giver det mening at teste så mange? Og hvis det gør - hvorfor kommer planen så først nu? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:57
  Detektor

  Fødsler under pres

  Der er flere jordemødre end nogensinde før, men ikke flere fødsler. Alligevel har de ekstremt travlt. Hvordan hænger det sammen? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:56
  Detektor

  Corona-Lones skæbneår

  Lone Simonsen var en af de første, der advarede om en kommende pandemi. I den her udsendelse spørger vi hende: Hvad var det, hun vidste før alle andre? Hvorfor er det så pokkers svært at forudsige en pandemi? Hvor godt har myndighederne klaret sig? Og hvor har hun selv taget fejl? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:24
  Detektor

  Min mormors vaccine

  Camillas mormor er 102 år gammel. Hun har stadig ikke fået sin vaccine. Hvor bliver den af? Og hvorfor laver Danmark ikke bare vaccinerne selv? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:38
  Detektor

  En muteret mutant

  På Aarhus Universitet sidder Palle Villesen og følger med i coronavirussens nyeste mutationer. I den her udsendelse spørger vi ham: Hvor galt kan det gå? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:15
  Detektor

  Plastisk fantastisk

  Den danske plastvirksomhed Pack Tech lover at forvandle plastaffald fra havet til smukke, nye produkter - for store brands som Kevin Murphy og GOSH. Men kan det virkelig passe, at en shampooflaske består af 100 procent havplast? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:02
  Detektor

  10 dage før Støjbergs instruks

  Ifølge Udlændingestyrelsen er unge asylpar altid blevet adskilt ved ankomsten til Danmark, hvis pigen har været under 15 år. Alligevel boede et ægtepar på 14 og 28 år sammen på et dansk asylcenter i fem måneder, før de blev adskilt - 10 dage inden instruksen. Vi undersøger hvorfor. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:46
  Detektor

  2020 uden corona

  I dag ser vi tilbage på året, der gik - uden corona. Vi skal blandt andet forbi Ghita Nørby, Carla Sands, de evigt aktuelle muhammedtegninger og 262 længe ventede træer på Amager. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:00
  Detektor

  Selvmordsmysteriet

  Tre minkavlere har begået selvmord. Det sagde den konservative sundhedsordfører Per Larsen til en demonstration i Hjørring. I dag prøver vi at finde ud af, om det kan passe. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:04
  Detektor

  Corona-app får baghjul

  Hvordan finder man flest smittede? Med en topmoderne app til 35 mio. kroner? Eller med helt almindelige, gammeldags telefonopkald? I den her uge dykker Detektor igen ned i tallene bag den danske smitteopsporing. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:01
  Detektor

  Maskebal i medierne

  Verdens største undersøgelse af mundbind skabte store overskrifter. Men hvad kan vi egentlig bruge den til? Blev resultaterne pustet mere op, end de kunne holde til? Og var det mediernes eller forskernes egen skyld? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:45
  Detektor

  Tuschmørke i ministeriet

  I sommer begyndte myndighederne at mørklægge bunkevis af corona-dokumenter. Nu kan ministerierne blive tvunget til at lægge dokumenter frem, fordi der er fundet virus i luften flere meter fra minkbure. I dag fortæller vi, hvordan det hænger sammen. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Detektor

  Tabte målingerne valget?

  For fire år siden overraskede Donald Trump alt og alle. I år var han tæt på at gøre det igen. Er det tid til at sende de politiske spåmænd på pension? Vi spørger en af Danmarks førende meningsmålingsnørder. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:01
  Detektor

  Mink i maskineriet

  Et nyt Wuhan i Nordjylland? Og vacciner, der ikke virker? Alt sammen på grund af et pelset dyr, vi kalder mink? I den her uge spørger Detektor en vaccineforsker, hvor bekymrede vi skal være. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:28
  Detektor

  Coronadetektiver på overarbejde

  Smitteopsporing står helt centralt i den danske coronastrategi. Men gør vi nok? Får vi brudt smittekæderne? Og kan vi lære noget af udlandet? Det undersøger vi i den her uge. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:32
  Detektor

  Ekstremt tidlige fødsler og utroligt små tal

  I foråret kastede journalister og politikere sig over et nyt, opsigtsvækkende studie, der viste et dramatisk fald i antallet af ekstremt for tidlige fødsler under nedlukningen. Nu kritiserer flere forskere studiet og den debat om stress og kvinders barsel, det satte i gang. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:06
  Detektor

  En skov af pløjemarker

  Der ligger mindst 49.000 marker i Danmarks beskyttede naturområder. Det viser en kortlægning, som Detektor har lavet. I den her uge spørger vi: Hvad er det egentlig, vi kalder beskyttet natur i Danmark? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:26
  Detektor

  Dyreven forklædt som politiker

  Veganerpartiet vil afskaffe det konventionelle landbrug, siger de. Men hvad med de økologiske dyr? Vi spørger partiets politiske leder Henrik Vindfeldt. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:02
  Detektor

  Kunsten at kopiere

  Et dansk online-galleri sælger ulovlige kopier af udenlandske malerier. Og salget fortsætter, efter Detektor gør dem opmærksom på det. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:04
  Detektor

  Klima-Dans anekdote

  Skal man tro på seks økonomer, et ministerium og en kommission - eller en hurtig håndsoprækning? Klimaminister Dan Jørgensen (S) tror ikke på, at en afgift på flyrejser vil virke. Han har nemlig spurgt i flere større forsamlinger, om folk vil betale sådan en afgift. Det fortæller han igen og igen. Men kan man bruge det til noget som helst? Det undersøger Detektor i den her uge. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:53
  Detektor

  København glemte at CO2-kompensere i 10 år

  I 2009 blev politikerne i København enige om at CO2-kompensere for alle kommunens flyrejser. Men i 2018 var der stadig ikke sket noget. Nu skal der så plantes 262 træer et sted på Amager. Her skal de stå og suge CO2 ud af atmosfæren. Det er bare et lille problem: De 262 træer svarer kun til 0,35 procent af CO2-udledningen. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:20
  Detektor

  At omskære eller ikke at omskære

  Formanden for Det Jødiske Samfund siger, at der aldrig er sket ulykker med jødiske drengeomskæringer i Danmark. Men det passer ikke, siger en pensioneret kirurg, som kender til mindst én sag fra nullerne. Vi spørger også Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, hvorfor partiet egentlig kun taler om jødiske omskæringer, når langt de fleste bliver lavet på muslimer. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:29
  Detektor

  Hader alle feminister?

  Komikeren Ane Høgsberg vil kæmpe ligestillingskampen med fakta, siger hun i DR-programmet 'Alle hader feminister'. Men kan man stole på alt det, hun siger i programmet? De seneste uger har usædvanligt mange seere stillet Detektor lige netop det spørgsmål. Her er svaret. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:16
  Detektor

  Ender regningen for tidlig pension hos dig og mig?

  Socialdemokratiet vil have bankerne til at betale for, at Arne kan gå på tidlig pension. Men bankerne siger, at regningen ender hos helt almindelige danskere. Hvem har ret? Er det spin fra bankerne? Og hvis det er - vil Socialdemokratiet så forhindre dem i at sende regningen videre? Vi spørger FinansDanmark og Socialdemokratiet. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:37
  Detektor

  Tidlig pension - holder S, hvad de lovede?

  Socialdemokratiet vil sende flere danskere på tidlig pension. Men lever udspillet op til det, partiet sagde før valget? Detektor dykker ned i arkivet sammen med Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:06
  Detektor

  Sundhedsministeren i kritisk interview

  En studerende fra Aarhus Universitet blev testet positiv med covid-19 tre dage efter en weekendtur. Myndighederne advarede ingen af de knap 80 medstuderende, hvoraf fem viste sig at være smittet. Vi spørger Magnus Heunicke, om vi får brudt nok smittekæder i Danmark. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:13
  Detektor

  Får vi testet, opsporet og isoleret nok i Danmark?

  De seneste uger er covid 19-smitten igen steget. Vi undersøger, hvor gode myndighederne egentlig er til at få opsporet og testet de smittede og deres tætte kontakter. Har sundhedsminister Magnus Heunicke ret i, at den danske smitteopsporing er "effektiv"? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:31
  Detektor

  Brostrøm protesterede imod mindre afstand på restauranter

  Folk går igen på restaurant og sidder tæt ved bordene. Men Detektor kan nu afdække, at myndighederne længe arbejdede med strengere afstandskrav. "Det holder ikke," skrev Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i en intern mail inden genåbningen. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:41
  Detektor

  Hvis det ikke er racisme, hvad er det så?

  Hedder du Ali, skal du sende flere ansøgninger end Peter for at komme til jobsamtale. Det viser forskning fra Københavns Universitet. Er det racisme? Nej, siger Dansk Folkeparti. Men hvad er det så? Er det bare ordet 'racisme', partiet ikke bryder sig om? Eller mener Dansk Folkeparti, at der slet ikke findes diskrimination i Danmark? Vi spørger partiets integrationsordfører Marie Krarup. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Detektor

  Samme fupnummer i 25 år?

  De seneste 25 år er kritikken haglet ned over manden bag 'Danmarks mest læste sundhedsmagasin'. Et gratismagasin spækket med skjult reklame og vildledende artikler, som danske aviser og ugeblade har distribueret til 1,3 millioner danskere. Detektor har konfronteret manden, der står bag. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:36
  Detektor

  Jagten på Støjbergs barnebrud

  En barnebrud på kun 16 år med en meget ældre mand på 50. Sådan et par boede på et dansk asylcenter, da Inger Støjberg greb ind i 2016. Det skriver den tidligere udlændinge- og integrationsminister på Facebook: "Tænk, at vi lagde dansk jord til det, inden der blev grebet ind." Men parret på 16 og 50 har aldrig tidligere været omtalt. Så findes det overhovedet? Og kan det virkelig passe, at de fik lov til at bo sammen under de gamle regler? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Detektor

  Radikale forvandler 1.118 våben til 'et par slangebøsser og noget peberspray'

  I en folketingsdebat sagde de Radikales Kristian Hegaard forleden, at der er fundet 'et par slangebøsser og noget peberspray' ved grænsekontrollen. Vi spørger ham, hvorfor han ikke også nævner de 400 knive og sværd, 135 slagvåben, 65 strømpistoler og 198 økser, kastestjerner, gaspistoler og andre våben. Vi undersøger også, om regeringens planer om at lave en ny voldtægtslov, der bygger på samtykke, er den samme samtykkelov, som et mindretal i Straffelovrådet vil have indført. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:20
  Detektor

  Bernie Sanders drømmer om mere socialisme end Danmark

  Tandlæger, briller, vuggestuer og børnehaver - det hele skal være gratis, hvis der står til Bernie Sanders. Den demokratiske præsidentkandidat har flere gange fremhævet Danmark som et eksempel på 'demokratisk socialisme'. Men Sanders går et godt stykke videre end Danmark. Du kan også høre, hvorfor eksperter kalder et forslag fra SF om truede dyre- og plantearter for 'urealistisk'. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:25
  Detektor

  Pia Kjærsgaard behøver ikke lære arabisk for at shoppe på Nørrebro

  På Nørrebro i København skal man "efterhånden kunne arabisk blot for at tyde navnene på butiksfacaderne". Og i shoppingcenteret Fisketorvet skal man efterhånden "spejde længe efter etniske danskere". Det skriver tidligere formand for Folketinget Pia Kjærsgaard i Politiken. Vi undersøger, om det er rigtigt. Vi spørger også formanden for Det Jødiske Samfund Henri Goldstein, hvorfor det er udtryk for antisemitisme, når tv-vært Signe Molde laver satire om drengeomskæring. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:19
  Detektor

  Juletræer skulle leve videre i naturen - nu visner de på et lager

  Før jul lovede virksomheden 100% Øko at genplante tusindvis af klimavenlige juletræer. Men flere kunder modtog aldrig deres træ. Andre kunder har det stadig stående derhjemme. Og på et lager i Brøndby står mange af træerne med visne grene og dyner af mug. Det her er historien om juletræerne, som skulle suge tonsvis af CO2 ud af atmosfæren de næste mange år. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:28
  Detektor

  Frækkere end erhvervsskolen tillader

  Den findes på pornohjemmesiden Pornhub. Og den var også en del af undervisningen på Aarhus Tech. Men efter kritik fra branche- og elevorganisationer dropper erhvervsskolen nu en fræk førstehjælpsvideo. Vi undersøger også, om det er rigtigt, at man kan købe klimaaflad for sine flyrejser i regeringens nye skovfond. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:36
  Detektor

  Søstrene Grene opfinder skov for at sælge servietter

  På skilte i Søstrene Grene står der, at butikken ejer 987 hektar genbrugsskov i Tjekkiet, men det passer ikke. Forbrugerrådet Tænk kalder det en overtrædelse af god markedsføringsskik. Vi spørger Søstrene Grenes direktør, om han er enig. Vi undersøger også, om det er rigtigt, når EU's budgetkommissær Johannes Hahn siger, at Danmark får 7 kroner igen, hver gang vi betaler 1 krone til EU. Til sidst spørger vi DR Fyn, om ny forskning virkelig viser, at naturen kan helbrede os. Det er forskeren bag nemlig ikke enig i. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:43
  Detektor

  Fattig, ikke fattig eller måske fattig?

  Inden valget sagde Socialdemokratiet, at børn under fattigdomsgrænsen fra Danmarks Statistik er fattige. Efter valget sagde Mette Frederiksen så det modsatte, og nu siger social- og indenrigsminister Astrid Krag, at børnene 'måske' bliver omfattet af en ny fattigdomsgrænse. Vi fortæller også, at sundhedsminister Magnus Heunicke gik for langt, da han skrev på Facebook, at tyggetobak og snus er kræftfremkaldende. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:44
  Detektor

  Ghita Nørby overdriver Dirch Passer-anekdote om latterkramper

  I den her uge undersøger vi en historie om skuespiller Birgitte Federspiels pludselige og voldsomme latterkramper, som skuespiller Ghita Nørby har fortalt i flere interviews. Vi fortæller også, at Danmarks Naturfredningsforening soler sig i kommuners store CO2-besparelser, som hverken kommuner eller Naturfredningsforeningen selv kan tage æren for. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:44
  Detektor

  Naturforening praler af CO2-reduktioner, som de selv kalder skadelige

  'Klimakommuner' har sparet 410.000 ton CO2, fortæller Danmarks Naturfredningsforening. Men en stor del skyldes biomasse, som ifølge foreningen er en 'kæmpe fejlinvestering'. Klimaloven bliver kaldt 'bindende', men ingen ved, hvad den vil koste. Og kun to partier siger, at de vil gennemføre den uanset prisen. Vi spørger de andre partier, hvor grænsen går. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:30
  Detektor

  'Unfair' spørgsmål om overvågning

  Kina kan spionere mod os, hvis vi vælger et 5G-netværk fra Huawei. Det siger USA's ambassadør Carla Sands. Men betyder det så, at USA ikke selv kunne finde på at spionere mod den danske befolkning? Det er et 'unfair' spørgsmål, mener ambassadøren. Vi spørger også Radikale og SF, om de virkelig kan garantere danskerne landsholdsfodbold på tv med en ny sportsliste? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:49
  Detektor

  Én gang til for prins Knud

  Chefredaktør kaldte det "fuldstændig åndssvagt", da Århus Stiftstidende solede sig i hyldest fra bloggere, som aldrig havde besøgt Aarhus. Men to dage senere begik avisen stort set samme fejl. Og først i fjerde forsøg lykkedes det Radio4 at rette en flere uger gammel fejl, som Detektor allerede havde afsløret. I denne udsendelse kigger vi på nogle af de fejl, som sker igen og igen og igen, selvom vi allerede har afsløret dem. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:39
  Detektor

  Året, der er gået

  Karsten Hønge råber 'fantasibeløb' efter Ole Birk Olesen. Lene Rishede Hansen blev udsat for 3F-chikane i lufthavnen. DR skaber unødig frygt for blodpropper hos mobbeofre. Og DF'er beskylder Facebook for at bryde Grundloven. I denne udgave af Detektor ser vi tilbage på året, der er gået. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:38
  Detektor

  Kan man være for tyk?

  Det spørger vi tykaktivist Dina Amlund om i den her uge. Hun siger nemlig, at det ikke er fedtvævet, der er problemet, men samfundets diskrimination af overvægtige, der gør dem syge. Men udelukker det ene det andet? Vi spørger også chefen for dr.dk, hvorfor DR skriver, at Afrikas største vandfald Victoria Falls er udtørret. Turister og eksperter fortæller nemlig, at der er vand i vandfaldet, og at det er helt almindeligt med mindre vand i en tørkeperiode. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet