Digitalt: Virtuelle penge trækker på naturens ressourcer | P1 | DR

Digitalt: Virtuelle penge trækker på naturens ressourcer

Sendt første gang d.

For nylig satte den virtuelle valuta Bitcoin en ny rekord - nu er en enkelt Bitcoin over 10.000 d...

For nylig satte den virtuelle valuta Bitcoin en ny rekord - nu er en enkelt Bitcoin over 10.000 dollars værd. Det har udløst en ny bølge af begejstring for de digitale penge - men der er en bagside af medaljen. Nye Bitcoins bliver nemlig til i en global konkurrence om at bruge mest computerkraft. Digitalt ser i dag nærmere på, hvordan digitale penge slubrer energi i sig.
Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Næste udsendelse

P1, 29. mar. 2018 kl. 13:30

Bliver du fjern i blikket, når du hører ord som bitcoins, blockchains, hackathon, phishing, fusionenergi, 3D-print og nanorobotter? "Digitalt" yder support, når den højteknologiske virkelighed truer med at overbelaste dine kredsløb. De to tjenende ånder på "Digitalt" forklarer i et sprog, der er til at forstå, hvordan den moderne teknologi fungerer, og de hjælper dig med at løse de problemer, du står overfor i din hverdag. Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Mere Digitalt

Digitalt: Internettet manipulerer dig psykologisk og politisk

22. mar. 2018 kl. 13:30
Virksomheden Cambridge Analytica er blevet taget med fingrene i kagedåsen - ifølge whistleblowere...
Virksomheden Cambridge Analytica er blevet taget med fingrene i kagedåsen - ifølge whistlebloweren Christopher Wylie har virksomheden på fordækt vis skaffet sig oplysninger på 50 millioner Facebook-brugere, som den mod deres vidende har lavet psykologiske analyser på. Det har fået alarmklokkerne til at ringe, fordi virksomheden arbejder med at påvirke valg og politik gennem psykologi. Digitalt dykker ned i, hvordan teknologi designes til at manipulere med vores stenalderhjerners følelser, så vi spiller lidt længere, køber lidt mere eller trykker 'del' og 'like' uden at tænke os om.
Tilrettelæggere: Chris Lehmann og Allan Nisgaard.
Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: Pre Crime

15. mar. 2018 kl. 13:30
I kølvandet på terrorhændelserne i København i 2015 har politiet indkøbt et nyt it-system, POL-IN...
I kølvandet på terrorhændelserne i København i 2015 har politiet indkøbt et nyt it-system, POL-INTEL. Det skal blandt andet udpege områder med høj risiko for kriminalitet, så politiet kan rykke ud allerede inden kriminaliteten sker. Digitalt undersøger i denne uge danske og internationale systemer, der skal hjælpe politiet med at bekæmpe kriminalitet som endnu ikke er sket - den såkaldte Pre Crime.
Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: Den teknologiske kvindekamp

8. mar. 2018 kl. 13:30
Brændte bh'er er skiftet ud med chat-bots og livestreamede livmødre. Digitalt handler på Kvindern...
Brændte bh'er er skiftet ud med chat-bots og livestreamede livmødre. Digitalt handler på Kvindernes Internationale Kampdag om feminismen, der bruger teknologi som platform eller værktøj til at udkæmpe kvindekamp anno 2018. Vi har tre cases i studiet, der på hver sin måde har taget kvindekampen et nyt sted hen.
Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: Stor videnskab kræver store maskiner

1. mar. 2018 kl. 13:30
Når forskere verden over skal se længere ud i universet eller længere ind i atomernes inderste he...
Når forskere verden over skal se længere ud i universet eller længere ind i atomernes inderste hemmeligheder, kræver det ofte både stort og dyrt udstyr. I disse år bliver grænserne for den teknologiske udvikling brudt konstant, og det kan særligt mærkes på forskningen. Digitalt ser nærmere på de teknologier, der ligger til grund for, at vi lærer os selv og vores univers bedre at kende.
Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Chris Lehmann.
Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: DeepFakes

22. feb. 2018 kl. 13:30
I slutningen af sidste år dukkede en metode op, der gjorde det muligt for enhver med en computer...
I slutningen af sidste år dukkede en metode op, der gjorde det muligt for enhver med en computer at skabe videoklip, hvor de medvirkendes ansigter blev byttet ud med ansigter fra kendte skuespillere, popstjerner eller folk, du kender fra Facebook. DeepFakes kaldes videoklippene, og de kan blandt andet indeholde falske politiske budskaber eller porno, hvor de medvirkende bliver virtuelle deltagere mod deres vilje. Digitalt ser i denne uge nærmere på teknologien bag fænomenet og DeepFakes rolle i fremtidens mediebillede - og dermed vores alles liv.
Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Stemningen i klassen er trykket

Ugens gæst er i studiet - ugens heldige lytter er langt væk fra Danmark

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

Let ramponeret og fyldt med spirrende jokes

Caroline og Anne Sofie synes ikke, at udbuddet gør noget for dem og så må man jo gøre det selv