Digitalt: Dine data er våben vendt mod dig | P1 | DR

Digitalt: Dine data er våben vendt mod dig

Sendt første gang d.

Pas på hvad du deler på Facebook! Det er en advarsel vi ofte møder, men hvorfor er det egentlig f...

Pas på hvad du deler på Facebook! Det er en advarsel vi ofte møder, men hvorfor er det egentlig farligt at dele billeder og andre personlige ting på de sociale medier? Digitalt stiller skarpt på de konkrete problemer du kan få, og på tiltag der kan beskytte dig og dine data i fremtiden.
Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Næste udsendelse

P1, 22. mar. 2018 kl. 13:30

Virksomheden Cambridge Analytica er blevet taget med fingrene i kagedåsen - ifølge whistlebloweren Christopher Wylie har virksomheden på fordækt vis skaffet sig oplysninger på 50 millioner Facebook-brugere, som den mod deres vidende har lavet psykologiske analyser på. Det har fået alarmklokkerne til at ringe, fordi virksomheden arbejder med at påvirke valg og politik gennem psykologi. Digitalt dykker ned i, hvordan teknologi designes til at manipulere med vores stenalderhjerners følelser, så vi spiller lidt længere, køber lidt mere eller trykker 'del' og 'like' uden at tænke os om. Tilrettelæggere: Chris Lehmann og Allan Nisgaard. Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Mere Digitalt

Digitalt: Pre Crime

15. mar. 2018 kl. 13:30
I kølvandet på terrorhændelserne i København i 2015 har politiet indkøbt et nyt it-system, POL-IN...
I kølvandet på terrorhændelserne i København i 2015 har politiet indkøbt et nyt it-system, POL-INTEL. Det skal blandt andet udpege områder med høj risiko for kriminalitet, så politiet kan rykke ud allerede inden kriminaliteten sker. Digitalt undersøger i denne uge danske og internationale systemer, der skal hjælpe politiet med at bekæmpe kriminalitet som endnu ikke er sket - den såkaldte Pre Crime.
Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: Den teknologiske kvindekamp

8. mar. 2018 kl. 13:30
Brændte bh'er er skiftet ud med chat-bots og livestreamede livmødre. Digitalt handler på Kvindern...
Brændte bh'er er skiftet ud med chat-bots og livestreamede livmødre. Digitalt handler på Kvindernes Internationale Kampdag om feminismen, der bruger teknologi som platform eller værktøj til at udkæmpe kvindekamp anno 2018. Vi har tre cases i studiet, der på hver sin måde har taget kvindekampen et nyt sted hen.
Værter og tilrettelæggere: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: Stor videnskab kræver store maskiner

1. mar. 2018 kl. 13:30
Når forskere verden over skal se længere ud i universet eller længere ind i atomernes inderste he...
Når forskere verden over skal se længere ud i universet eller længere ind i atomernes inderste hemmeligheder, kræver det ofte både stort og dyrt udstyr. I disse år bliver grænserne for den teknologiske udvikling brudt konstant, og det kan særligt mærkes på forskningen. Digitalt ser nærmere på de teknologier, der ligger til grund for, at vi lærer os selv og vores univers bedre at kende.
Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Chris Lehmann.
Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: DeepFakes

22. feb. 2018 kl. 13:30
I slutningen af sidste år dukkede en metode op, der gjorde det muligt for enhver med en computer...
I slutningen af sidste år dukkede en metode op, der gjorde det muligt for enhver med en computer at skabe videoklip, hvor de medvirkendes ansigter blev byttet ud med ansigter fra kendte skuespillere, popstjerner eller folk, du kender fra Facebook. DeepFakes kaldes videoklippene, og de kan blandt andet indeholde falske politiske budskaber eller porno, hvor de medvirkende bliver virtuelle deltagere mod deres vilje. Digitalt ser i denne uge nærmere på teknologien bag fænomenet og DeepFakes rolle i fremtidens mediebillede - og dermed vores alles liv.
Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Digitalt: Skader iPadden dit barns udvikling?

15. feb. 2018 kl. 13:30
Diskussionen er efterhånden gammel - skader de nye medier vores børns hjerner? I sin nyeste form...
Diskussionen er efterhånden gammel - skader de nye medier vores børns hjerner? I sin nyeste form handler den om de skærme, der efterhånden er overalt i vores hjem, og som de små kan betjene helt fra deres tidlige år, hvor deres hjerner stadig er i gang med at udvikle sig. Digitalt forsøger at give nogle konkrete bud på, hvad der sker med børns hjerner, i en verden fyldt med skærme.
Tilrettelægger: Kim Rathcke Jensen.
Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Stemningen i klassen er trykket

Ugens gæst er i studiet - ugens heldige lytter er langt væk fra Danmark

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

Let ramponeret og fyldt med spirrende jokes

Caroline og Anne Sofie synes ikke, at udbuddet gør noget for dem og så må man jo gøre det selv