Live kanaler

DR Romanprisen 2021

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2021. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. Du møder her de seks kandidater: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard. Vært: Diana Bach.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:06
  DR Romanprisen 2021

  1:6 - Stine Askov

  Hvordan kan vi ruste vores børn til livet og beskytte dem på samme tid? Stine Askov har skrevet romanen 'Katalog over katastrofer' om teenageren Helle, der af sin far lærer at forholde sig til alle de værst tænkelige katastrofer fra brand til atomkrig. Desværre kan Helles far ikke se de katastrofer, der udspiller sig i Helles indre. Mød Stine Askov, der er nomineret til DR Romanprisen 2021 for romanen om Helle. Medvirkende: Stine Askov og Anne-Marie Mai. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 26:50
  DR Romanprisen 2021

  2:6 - Malene Ravn

  Maleren Carl Fischer er næsten glemt i dag. Men for hundrede år siden var han godt på vej til at blive berømt for sine let genkendelige malerier og papirklip. Carl Fischers liv var præget af dramatiske hændelser allerede fra barndommen. Og det dybe kærlighedsforhold mellem ham og hans kone og muse, Ely, havde sine dunkle sider. Det skildrer forfatter Malene Ravn i sin roman Hvor lyset er. Hun er indstillet til DR Romanprisen 2021 og fortæller her om sin vej ind i Carl og Elys liv. Medvirkende: Malene Ravn og Merete Reinholdt. Vært: Diana Bach.

  Kultur