Efterforskerne

Direkte, undersøgende journalistik. Efterforskerne graver hver uge historier frem om uretfærdighed, svigt, fusk og snyd fra hele Danmark. Vi undersøger tip fra lytterne og tager dem med ind i vores journalistiske værksted. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:00
  Efterforskerne

  Hundedyre hunde

  Efterforskerne på P1 sætter i dag fokus på handel med avlshunde. Mere præcist halvtreds schæferhunde, som er blevet solgt fra Danmark til det svenske forsvar og brugt i et storstilet avlsprogram af svenske tjenestehunde. Denne hunde-handel viser sig at have kostet overraskende mange millioner for de svenske skatteydere. Samtidig siger flere kilder, at hundene, som ellers skulle være de bedste af de bedste, reelt ikke er så egnede til avl. Historien er blevet til i samarbejde med Sveriges Radio. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. I redaktionen: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Gravkøer leder efter gifttønder

  Efterforskerne følger i denne uge op sin afsløring af, at tusindvis af tønder med gift ligger i den Nordsjællandske undergrund. For regionen sætter nemlig boremaskiner og rendegravere ind i jagten på tønderne. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Brun betjent: Vi tager ikke diskrimination alvorligt

  For et år siden blev en politibetjent i civil afvist ved en natklub i Århus. Dørmanden siger på bånd, at han ikke må komme ind, fordi han er udlænding. En klokkeklar sag, mener betjenten, der anmelder den. Alligevel er sagen efter et år stadig til behandling i politiet. Nu har politibetjenten fået nok og fortæller i Efterforskerne, at politiet bør lave sine procedurer om. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Youtube-stjerner promoverer gambling

  Danske youtube-stjerner med tusindvis af unge danskere fans, laver videoer, hvor de reklamerer for roulette, blackjack og andre former for pengespil. Men den slags formidling af hazardspil er i strid med spilleloven, vurderer flere eksperter. For ingen af de spilsider, youtuberne promoverer, har licens til at udbyde pengespil i Danmark. Og nu vil myndighederne gribe ind. Det fortæller Efterforskerne på P1 i dag. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. I redaktionen: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Afvist af dørmand og dommer

  Efterforskerne ser på domme for diskrimination i nattelivet. Og en jurist konkluderer, at det er umuligt at få en natklub dømt, som reglerne er i dag. For dørmanden bruger alle mulige andre undskyldning end hudfarven, når de afviser en brun person. Og det sker hver weekend, fortæller flere dørmænd i dagens program. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Fra gamer-barn til gambler

  Efterforskerne på P1 sætter i dag fokus på et nyt fænomen, der hedder skin-betting. Det er en form for gambling, som er hot blandt de tusindvis af danske børn, der spiller computerspillet Counter-Strike. For det giver dem fri adgang til f.eks. roulette, blackjack og casino, hvor børn kan bruge såkaldte skins som indsats. Hvordan skin-betting konkret foregår, hvor gamle børnene er, og hvilke konsekvenser, det kan have for dem, det kan du bliver klogere på i dagens udgave af Efterforskerne. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. I redaktionen: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Byggefirmaer bøjer brandregler

  Mange nye parcelhuse bliver bygget med en integreret carport. Men i de fleste tilfælde bliver der ikke installeret en branddør, selvom det bliver anbefalet. Men er det byggefirmaerne, der springer over, hvor gærdet er lavest? Eller er det reglerne der er for uklare? Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. Redaktør er Jesper Hyhne.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Røg, panik og Vero Moda

  I februar måned brød en brand ud på en fabrik i Cambodia, der syr Vero Moda-tøj for modegiganten Bestseller. Der opstod panik blandt de tusindvis af arbejdere, og det endte med at 40 personer faldt bevidstløse om på jorden, og måtte indlægges. Efterforskerne kaster i dag lys over, hvorfor syerskerne besvimede i så stort et antal. Med i programmet er det undersøgende medie, DanWatch, der har interviewet en række lokale arbejdere, læger og eksperter om branden, samt Bestseller, der selv havde en medarbejder tilstede under branden. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Gry Hoffmann og Anne Skjerning. I redaktionen: Sofie Moestrup. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. (Sendt første gang 26. juni).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Fyret for få ugers fravær

  Selvom TDC tidligere har sagt til Efterforskerne, at de går meget op i ordentlige arbejdsforhold og danske overenskomster, så er det ikke noget, der smitter af i Fullrates callcenter. Efterforskerne sætter fokus på en branche præget af dårlige arbejdsforhold og fortæller historien om et par, der blev fyret efter ganske få sygedage. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. Redaktør: Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Tusindvis af bilister dropper syn

  Tusindvis af bilejere bliver hvert år meldt til politiet, fordi de ikke tager deres bil til syn i tide. Og de mange usynede biler, der kører rundt på gader og veje, kan være et problem for trafiksikkerheden. Men politiet får ikke klippet pladerne på alle de biler, der kan være til fare i trafikken. Historien er blevet til på grund af et tip fra en lytter.Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. Redaktør er Jesper Hyhne.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Kan du stole på Novasol?

  Tusindvis af danskere udlejer deres private sommerhuse via professionelle udlejningsbureauer, hvor det største i landet hedder Novasol. Men det er ikke alle husejere, der oplever, at Novasol "gør meget ud af at passe godt på dit sommerhus," som bureauet reklamerer med over for nye udlejere. Den sag kaster Efterforskerne på P1 lys over i dag. Historien er blevet til på grund af tips fra lytterne. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen og Anne Skjerning. Redaktør er Jesper Hyhne.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Udnyttet og underbetalt

  80 timers arbejde på fem dage. Trusler om at blive trukket i løn eller blive sendt hjem. Det er virkeligheden for 60 serbiske arbejdere, der går og opgraderer Yousees kabel-tv-netværk i det jyske. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Yousee-arbejdere underbetalt ulovligt

  Lav løn og 0 kroner for at arbejde over eller om natten. Det er virkeligheden for portugisiske montører, der opgraderer Yousees kabel-tv-netværk. Og det er faktisk ulovligt, siger ekspert. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:57
  Efterforskerne

  Beskidt ferieudlejning

  Sommerferien venter lige om hjørnet, og tusindvis af danskere skal snart en tur i sommerhus. Men hvis man lejer feriehuset gennem ét af landets største bureauer, Novasol, er det ikke altid ren ferieidyl, der venter forude. For stribevis af Novasols kunder klager over beskidte huse, ringe kundeservice og dyre efterregninger. Og når det går galt, så er det værdifuld ferietid, der går til spilde. Hør med - og find ud af hvad du selv kan gøre for at sikre dig en god ferie. Historien er blevet til på grund af et tip fra en lytter. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. (Sendt første gang 19. juni).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Efterforskerne

  Kontant afregning

  Brugtvognsbranchen har betalt de fleste bøder for at bryde hvidvasklovgivningen herhjemme. Men flere af dem siger selv, at de ikke har været med til at vaske sorte penge hvide. De anede bare ikke, at de ikke måtte modtage kontantbetalinger på over 50.000 kroner. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. (Sendt første gang 22. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:58
  Efterforskerne

  Det store regelcirkus

  Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen vil gerne rydde op i bureaukratiet på landets jobcentre. Derfor har Efterforskerne sat ham i stævne, fordi I lyttere har meldt ind med en masse absurde regler i dagpengesystemet. Hør hvordan han reagerer på fire forskellige regler, som redaktionen har fundet frem. For hvad er han reelt klar til, når det kommer til stykket? Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. (Sendt første gang 10. april).

  Nyheder & Aktualitet