Europa lige nu: Sværdslag om ny EU lov mod social dumping

Sendt første gang d.

Udenlandsk arbejdskraft der får en lavere løn og har dårligere arbejdsvilkår end deres danske kolleger er en torn i øjet på mange.
Nu er EU snart klar med en lov der kan være med til at bekæmpe den sociale dumping. Men Dansk Arbejdsgiverforening er ikke begejstret. Det vil koste Danmark vækst og arbejdspladser, lyder kritikken. Hør mere om sagen i ugens Europa Lige Nu. Vi retter også fokus på Malta. For er landet virkelig den mafia-stat som den myrdede undersøgende journalist Daphne Caruana Galizia og hendes søn, der også er journalist, beskriver. Korruptions-vagthunden Transparency Inter...

Udenlandsk arbejdskraft der får en lavere løn og har dårligere arbejdsvilkår end deres danske kolleger er en torn i øjet på mange.
Nu er EU snart klar med en lov der kan være med til at bekæmpe den sociale dumping. Men Dansk Arbejdsgiverforening er ikke begejstret. Det vil koste Danmark vækst og arbejdspladser, lyder kritikken. Hør mere om sagen i ugens Europa Lige Nu. Vi retter også fokus på Malta. For er landet virkelig den mafia-stat som den myrdede undersøgende journalist Daphne Caruana Galizia og hendes søn, der også er journalist, beskriver. Korruptions-vagthunden Transparency International vil ikke svare entydigt ja. Men Malta har alvorlige problemer med både korruption og offentlige myndigheder, som politi og domstole, der ikke gør det de burde.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/Europaligenu

Mere Europa lige nu

0:30:44

Dansk-libaneser står bag helt nyt terrorvåben til Islamisk Stat

0:26:00

Kød eller ikke kød - vi prøver at finde hoved og hale i madkampen

0:27:06

Thomas og Susanne skal forsøge at leve med hinanden som eks'er

0:28:07

Sara frygter at hendes mors bipolare sindslidelse er arvelig

0:40:01

16-årige TopGunn løber rundt i røg og tåregas og Kidd er fængslet!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?