Feature
En feature er en fascinerende, rørende og aktuel fortælling, der bringer os helt tæt på mennesker og deres liv. Redaktør: Louise Witt-Hansen.
I 2010 blev den engelske undercover-agent, Mark Kennedy afsløret i at have infiltreret den europæiske venstrefløj. I forklædning som klimaaktivist indledte han venskaber og kærlighedsforhold til de mennesker, han overvågede. I Danmark deltog han i demonstrationer, Ungdomshusets rydning og planlagde protester til klimatopmødet i København - alt sammen med en skjult agenda. Fire unge danskere fortæller for første gang om de menneskelige konsekvenser ved overvågningen og The Guardian journalist, Rob Evans, forklarer, hvorfor sagen rystede den engelske offentlighed, og om følgerne for det engelske politi. Tilrettelæggelse: Cecilie Kubert og Laura Na Blankholm. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Sendt første gang 24. september 2017).
Den engelske undercover agent, Mark Kennedy, infiltrerede gennem en årrække den danske venstrefløj. I forklædning som klimaaktivist indledte han venskaber og kærlighedsforhold til de mennesker, han overvågede. Han deltog i demonstrationer, da Ungdomshuset blev ryddet, og planlagde protester til COP15 i København - alt sammen med en skjult agenda. Fire unge danskere står nu frem og fortæller historien om dengang, de mødte Mark Kennedy, og lukkede ham ind i deres liv. Og om konsekvenserne af at have været helt tæt på ham, uden at kende hans sande identitet. Tilrettelæggelse: Cecilie Kubert og Laura Na Blankholm. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Sendt første gang 17. september 2017).
Hvert år brister drømmen for mere end 200 forældrepar i Danmark. Lykkelige omstændigheder bliver til ulykkelige, når børn dør umiddelbart før terminen. Det her er historien om Anton, der aldrig fik et liv udenfor sin mors mave. En historie om meningsløshed og alt det der kunne være blevet. Tilrettelæggelse: Jesper Dein. (Sendt første gang 27. maj 2014).
Sangskriver Kira Skov har sammen med den dansk-estiske saxofonist og komponist Maria Faust lavet et musikværk, der handler om det estiske folks barske historie med død, undertrykkelse og sorg. Da musikværket skulle præsenteres på plade og i koncert døde Kira Skovs mand - den 39-årige bassist Nicolai Munch-Hansen - få uger før. "Først var teksterne inspireret af det estiske folks historie, men nu handler det lige så meget om min historie", siger Kira Skov. Tilrettelagt og produceret af Claus Vittus. (Sendt første gang 25. juni 2017).
Dan og Martin drømmer om at få børn sammen, men som et homoseksuelt par, har de brug for hjælp. I Danmark kan de ikke få den hjælp, de har brug for og derfor må de til USA for at finde to kvinder, der kan give dem det barn, de ønsker sig. I jagten på en ægdonor og en rugemor balancerer de på kanten af den danske straffelov samtidig med, at de skal finde ud af, hvem kvinderne skal være, og hvilken rolle de skal spille i barnets liv. Tilrettelæggelse: Thomas Westergaard. (Sendt første gang 30. november 2015).
På kanten til Limfjorden står Cimbrertyren hævet over trafikken fnysende, olm og kampklar. Det bliver ikke mere Aalborg end Cimbrertyren. Men siden en nat for sytten år siden, har byens vartegn ikke lignet sig selv. Og trods statuens berømmelse er det de færreste - hvis overhovedet nogen - der har bemærket det. For at finde en forklaring på, hvorfor tyren ikke længere er, som den var, skal vi tilbage til en efterårsaften og -nat i år 2000. Her er Anders Hansen på besøg i sin fødeby, Aalborg, som han har forladt fire år tidligere. Tilrettelæggelse: Dan Grønbech. (Sendt første gang 28. maj 2017).
Montage om Henrik Kolstrup, FN-diplomat, der fik sin karriere ødelagt af et bombeattentat. Om loyalitet overfor De Forenede Nationer og begyndelsen på et nyt liv. Tilrettelæggelse: Torben Paaske. (Sendt første gang 19. august 2006).
Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.
Hver dag direkte fra Københavns Domkirke.
DR's historiepodcast. Hver uge undersøger vi en afgørende nyere historisk begivenhed. Vi opruller de dramatiske forløb, der gemmer sig bag de velkendte fortællinger, og giver med nutidens øjne et bud på, hvorfor historien gik, som den gik. Vært og tilrettelægger: Martin Grønne.
Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.
Anders Laugesen rejser ind i troens verden og besøger et særligt trosmiljø. Her møder han mennesker, som på forskellige måder er optaget af og lever med troen.
Kalder alle superfans og sofakartofler! I denne podcast går serieeksperterne Frederik og Kasper bagom DR's tv-programmer og giver dig al den bonusinformation, du ikke vidste, du havde brug for. De taler med deltagerne fra programmet, vender de vildeste begivenheder og udfolder tematikkerne, så du ikke behøver at gå sulten i seng. Værter: Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb. Produceret for DR af Firkantede øjne.
Hver uge tager Per Juul Carlsen og co. dig med ind i filmens vidunderlige verden via kritiske anmeldelser, spændende reportager og portrætter.
Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2021. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. Du møder her de seks kandidater: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard. Vært: Diana Bach.
Zissel Astrid Kjertum-Mohr har været i lære hos kultureliten i et år. Det har givet hende en bedre kropsholdning og et bedre sprog. Hun har fået at vide, hvornår hun skal klappe, og hvornår hun skal buhe, i en teatersal. Hun har lært at skjule sine rygdeller og konversere til receptioner. Men det kniber stadig med at bryde igennem glasloftet. Derfor vil Zissel nu undersøge, hvordan hun kan blive mere magtfuld. Hun vil opsøge de personer i landet, der har mest magt. Dem, der træffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. De må kunne give hende opskriften på succes og indflydelse.
Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys.
I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.
Klog på Sprog er programmet, der interesserer sig for, leger med og endevender det sprog, vi alle sammen taler til daglig. Adrian Hughes er værten, der sammen med et veloplagt panel, er helt vild med dansk.
I podcasten Knaldromaner dykker værterne Barbara Nyholm og Camilla Boraghi ned i en verden af bøger for at finde ud af, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab, erotik og kærlighed. Påvirker det den måde, vi er seksuelle på? Inspirerer eller forvrænger det? Er sex i ord tacky eller smukt? Det finder de to værter ud af, når de dissekerer de bedste passager i kendte romaner.
Hvorfor tror du på Gud? Ugens gæst fortæller om det øjeblik der blev afgørende for hans eller hendes tro. Et program om troen, tvivlen og skæbnen. Vært: Iben Maria Zeuthen.
Jakob Stegelmann og Troldspejlets redaktion fortæller nyt fra fantasiens verden i spil, film, bøger og tegneserier - med anmeldelser, baggrund og arkivklip. Det klassiske tv-program i podcast-rammer.
Et kritisk aktualitetsmagasin med nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden.
Supertanker på P1 giver et filosofisk perspektiv på emner, som de fleste af os kender fra vores eget liv. Det kan være store beslutninger, komplekse livsovervejelser eller helt almindelige forsøg på at få et moderne liv til at hænge sammen med arbejde, fritid og familie. Med udgangspunkt i filosofien og idéhistorien er Supertanker et program, der skaber tid til eftertanke og refleksion. Vært: Carsten Ortmann.
Året er 1906. Den unge Karen Blixen besegler en pagt om at leve for "det store i livet" ved at læse højt fra en novelle af forfatteren Hans Kaarsberg. Men hvem var han, denne karismatiske forfatter, læge og opdagelsesrejsende, der drog på ekspeditioner til de russiske stepper og skrev om skæbnen på en måde, der bjergtog den unge Karen? Klaus Rothstein stikker snuden i sporet i skoven ved Rungstedlund, og undervejs møder han både museumsfolk, forskere og forfattere, der føjer nye brikker til billedet, blandt andre Tom Buk-Swienty, Ida Jessen og Hans Kaarsbergs lyslevende barnebarn, der har boet 60 år i Rom. Kaarsberg-mysteriet er en begivenhedsrig litterær sporjagt om en forfatter, som pludselig gik i glemmebogen.
Panorama er en radiofonisk guide til en mangfoldig verden. Uge efter uge bringer programmet reportager fra nær og fjern.