Filmland: livet som japanerne tegner det | P1 | DR

Filmland: livet som japanerne tegner det

Sendt første gang d.

Den japanske tegnefilmmester Hayao Miyazaki er blevet 74 år og er efter sigende gået på pension,...

Den japanske tegnefilmmester Hayao Miyazaki er blevet 74 år og er efter sigende gået på pension, men hans filmselskab Studio Ghibli fungerer i bedste velgående. I denne uge er Japans fortræffelige alternativ til Disney tilbage i de danske biografer med en ny anderledes og poetisk animationsfilm, 'Fortællingen om Prinsesse Kaguya'. Filmland anmelder og ser desuden nærmere på Bill Murray i 'St Vincent'. Blandt meget andet.
Filmland anmelder:
Fortællingen om Prinsesse Kaguya
St. Vincent
The Voices
Timbuktu
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen og Christian Monggaard.

Næste udsendelse

P1, 22. mar. 2018 kl. 11:00

- alt om ugens premierefilm, de bedste DVD'er, interviews med de mest spændende personer - krydret med reportager og debatter fra det ganske danske filmland. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film

Mere Filmland

Filmland: Dokumentarerne indtager hovedstaden

15. mar. 2018 kl. 11:00
Håb for filippinske gadebørn, en belgisk bys kamp for overlevelse og en oversætters eksistentiell...
Håb for filippinske gadebørn, en belgisk bys kamp for overlevelse og en oversætters eksistentielle overvejelser. Det er emnerne for tre af de omkring 200 film og events, der bliver præsenteret på årets udgave af den københavnske dokumentarfilmfestival, CPH:DOX.
Filmland taler med instruktørerne MIkala Krogh, Frederik Sølberg og Nitesj Anjaan om deres film, 'A Year of Hope', 'Doel' og 'Dreaming Murakami' og anmelder desuden filmene 'Loving Vincent' og 'Vores livs ferie'.
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.
www.dr.dk/film

Filmland: Hvad er Bornedal egentlig for en størrelse?

1. mar. 2018 kl. 11:00
Hvad er han for en størrelse, ham Ole Bornedal, der har underholdt danskerne i film som 'Nattevag...
Hvad er han for en størrelse, ham Ole Bornedal, der har underholdt danskerne i film som 'Nattevagten' og 'Vikaren' - men samtidig har revset og drillet, senest med folkesatiren 'Dræberne fra Nibe' og et stort indlæg om #metoo-bevægelsen i Weekendavisen? Det ser Filmland Podcast nærmere på i anledning af Bornedals portrætfilm om sangeren John Mogensen, 'Så længe jeg lever'. Vi taler med en håndfuld filmfolk, der har arbejdet tæt sammen med Bornedal, bl.a. to af skuespillerne fra filmen, Rasmus Bjerg og instruktørens kone, Helle Fagralid.
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.
www.dr.dk/film

Filmland: Den grumme virkelighed i Cirkelines søde børneeventyr

22. feb. 2018 kl. 11:00
I en menneskealder har Jannik Hastrup tegnet og fortalt historier om den lille rundhovedede pige...
I en menneskealder har Jannik Hastrup tegnet og fortalt historier om den lille rundhovedede pige i tændstikæsken, Cirkeline, og han er kommet i problemer på grund af de politiske og moralske holdninger, der præger Cirkelines eventyr, som da en ond kat blev opkaldt efter den den spanske diktator, Franco. Filmland taler med den nu 76-årige tegnefilmmester om indflydelser fra virkeligheden i Cirkelines univers - altsammen i anledning af den nye Cirkeline-film, 'Cirkeline, Coco og Det vilde Næsehorn'.
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.
www.dr.dk/film

Filmland: Hvilken vinkel vælger fotografen?

15. feb. 2018 kl. 11:00
Danske filmfotografer er i stigende international kurs. Dan Laustsen er netop blevet Oscar-nomine...
Danske filmfotografer er i stigende international kurs. Dan Laustsen er netop blevet Oscar-nomineret for sin indsats i 'The Shape of Water', og i næste uge leverer Charlotte Bruus Christensen billeder til det amerikanske poker-drama, 'Molly's Game'. Hvor meget betyder en fotograf? Og hvor forskellige er film og instruktører at arbejde med? Det taler Filmland Podcast om med Charlotte Bruus Christensen, der også har været fotograf på bl.a. 'Kvinden i toget' og Thomas Vinterbergs 'Jagten'.
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen
www.dr.dk/film

Filmland: Mod det forjættede Filmland

8. feb. 2018 kl. 11:00
De fleste er bekendt med, at Susanne Bier og Nikolaj Arcel instruerer film i Hollywood, og at sku...
De fleste er bekendt med, at Susanne Bier og Nikolaj Arcel instruerer film i Hollywood, og at skuespillere som Mads Mikkelsen og Connie Nielsen spiller med i amerikanske film. Men det er langtfra de eneste danske filmfolk, der pendler mellem Danmark og USA. I denne uge debuterer fx Nicolai Fuglsig som spillefilmsinstruktør med den stort opsatte amerikanske actionfilm, '12 Strong'. Han fortæller om sine oplevelser i Filmland Podcast, der også har besøgt komponisten Christian Scheuer og spurgt ham om, hvorfor Hollywood stadig er det forjættede land for danske filmfolk.
Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen.
www.dr.dk/film

Sidste episode om Caroline og Anne Sofie, som laver porno - og både står foran og bag kameraet

Kim Fupz Aakeson fortæller om fængselspræsten, som selv får brug for syndsforladelse

Det mener produceren bag The Push, Jacob Juhl

Thomas Skov taler med fædre om forholdet til deres fædre - for selv at kunne være en god far

På højskolerne ville Grundtvig vække folkeånden med sang, poesi og fortælling

Gallafesten er lige om hjørnet, vennerne glæder sig, men Mathilde kan kun tænke på voldtægten