Følg pengene

"Følg Pengene" går kritisk og nysgerrigt i kødet på ugens store erhvervshistorier fra ind- og udland. En af Danmarks mest vidende erhvervsjournalister Mette Simonsen er vært og tager dig med ind bag magtens kulisser. Bliv klogere på de ofte komplicerede sammenhænge og beslutninger lige fra fabrikshallen til bestyrelseslokalet, der er med til at definere rammerne i din dagligdag.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 54:15
  Følg pengene

  Onsdag 18. sep. 2019

  Nets' gebyrer har været genstand for en hidsig debat i de seneste måneder. Nu melder Danmarks tredjestørste fagforbund FOA sig i koret af kritikere. Men hvad siger Nets egentlig selv? Nogle af verdens rigeste oliefonde fra golfstater som Saudi-Arabien og Kuwait har ved en fejl fået frikort, så de er sluppet fra at betale millioner i dansk udbytteskat. Udbytteskandalen bliver bare ved med at vokse, og den historie tager vi selvfølgelig også fat på i Følg Pengene. Og så når vi også lige omkring rigets tilstand. Nationalbanken kommer forbi med en dugfrisk status på dansk økonomi. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:05
  Følg pengene

  Onsdag 11. sep. 2019

  Synes du parkering er for dyrt. Og river du dig i håret over parkeringsbøden? Så bare vent. Kommunerne og staten har kastet sig ud i et slagsmål, om milliard-fortjenesten på parkering, og bilisterne kan ende som sorteper. Op mod 40 procent af verdens direkte investeringer har ikke meget med virkeligheden at gøre. De er finansielle konstruktioner, der kan have til formål at skatteoptimere. Der er tale om rene fantominvesteringer, konkluderer et dansk forskerhold. Barbergrej, børnetøj, cykler og kaffekapsler. Du kan abonnere på det meste efterhånden. Følg Pengene ser nærmere på den helt store megatrend inden for forbruget. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:11
  Følg pengene

  Onsdag 4. sep. 2019

  Der er fuld fart på Færøerne. Økonomien buldrer derudaf med en gennemsnitlig årlig vækst på fem procent. Høje fiskepriser og flotte fangster gør, at færingerne skovler penge ind. Så hvad skal de egentlig med det årlige tilskud fra Danmark på 642 mio. kr? I dag begynder retsopgøret i den omfattende sag om svindel med udbytteskat. To britiske aktiehandlere er på anklagebænken i Tyskland. Og udfaldet af den første sag kan få afgørende betydning for de mange andre retssager, der er lige på trapperne i svindelkomplekset. Hvis det står til den britiske premierminister Boris Johnson, er der kun én vej frem, og det er ud af EU den 31. oktober. Uden den aftale, der kunne gøre det hele lidt lettere. Ikke mindst For danske virksomheder med britiske interesser. De sidder lige nu og håber på det bedste. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:05
  Følg pengene

  Onsdag 28. aug. 2019

  Der er nye tiltag mod hvidvask på vej fra bankernes brancheorganisation Finans Danmark. Bankerne vil i højere grad udveksle oplysninger om brodne kar med hinanden og med myndighederne. Men hvordan gavner det hvidvaskbekæmpelsen? Det spørger vi Finans Danmarks direktør om. Og mere fra samme skuffe: Berlingskes afsløringer i hvidvasksagen omkring Danske Bank bliver oprullet i en ny bog. Forfatterne kommer forbi til en snak om de "Beskidte Milliarder". Har du 105.000 kr. der brænder i lommen? Så kan der lige blive til en ny efterårsfrakke. Markedet for luksusvarer boomer. Men hvem er det der køber? Svaret får du i Følg Pengene. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:07
  Følg pengene

  Onsdag 21. aug. 2019

  Jesper Nielsen og Pandora har været på kant i årevis. Kasi-Jesper forsøger nu at sælge sin forventede sejr i retsopgøret mod smykkefirmaet som en investerings-mulighed. Men er det en tand for kreativt? Vi spørger Jesper Nielsen selv. Beskæftigelsen er i top, men stemningen i bund. Bekymringen for en global recession griber om sig. Ikke mindst hos vores største handelspartner Tyskland. Følg Pengene tager temperaturen på den tyske industri lige nu. Sanjay Shah trak 12,7 mia. kr ud af den danske statskasse i den såkaldte udbyttesvindel-skandale. Hele historien bliver oprullet i den ny bog "Det store skatterøveri". Vi taler med forfatterne om banditter i habitter-kulturen, og det begyndende retsopgør mod mændene der plyndrede Europa. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:06
  Følg pengene

  Onsdag 14. aug. 2019

  Der er rød alarm i den finansielle sektor. Snart risikerer du som helt almindelig bankkunde at skulle betale for at have dine penge stående i banken. Renten er så langt nede, at det rumler i flere banker med rygter om negative renter til privatkunder. Den ny boligminister Kaare Dybvad har blæst til kamp mod kapitalfonde som Blackstone, der opkøber og renoverer ejendomme og lejer dem ud igen til højere priser. Dybvad vil have flere billige og almene lejeboliger. Men hvor skal pengene komme fra? Følg Pengene forsøger at få skitsen til ministerens boligplan for Danmark. Og så skal vi til Afrika, som igen er blevet stormagternes legeplads. Kina, USA, Rusland og flere andre investerer tungt i blandt andet Etiopien. Men spørgsmålet er, om investeringerne i sidste ende kommer afrikanerne til gode - eller fører de mange penge bare til en ny form for kolonisering af det hårdt prøvede kontinent. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Følg pengene

  Onsdag 7. aug. 2019

  Sommerferien er forbi, og det er højsæson for stress. 430.000 danskere oplever hver dag alvorlige stressrelaterede symptomer. Fra 2014 til 2018 er antallet af stressskader steget med 65 procent. Men hvorfor har så mange af os ondt i arbejdslivet, og hvordan undgår du at gå ned med flaget? Det kigger Følg Pengene på. Om knap en måned kommer USA's præsident Donald Trump på statsbesøg i Danmark. Erhvervslivet jubler over udsigten til nye lukrative aftaler og muligheder. Men kommer der egentlig noget konkret ud af det, når verdenslederne lægger vejen forbi, eller er den slags besøg mest til pynt? Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Følg pengene

  Onsdag 31. jul. 2019

  Det kan sagtens løbe op i 45 kroner at købe en café latte. Men hvorfor skal det være så dyrt. Særligt når prisen på kaffebønner er på det laveste niveau i 15 år. Du får hele forklaringen på det uforudsigelige og uigennemsigtige kaffemarked fra tre forskellige kaffespecialister i Følg Pengene. Vært: Mette Simonsen. (Redigeret genudsendelse).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Følg pengene

  Onsdag 24. jul. 2019

  Et politisk flertal har valgt at aflive iværksætterselskaberne - de såkaldte 1-krone-selskaber. Men den beslutning vækker kritik. For iværksætterselskaberne fik et langt værre rygte end fortjent, lyder det. Vært: Mette Simonsen. (Redigeret genudsendelse)

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Følg pengene

  Onsdag 17. jul. 2019

  Falck skød sig selv slemt i foden med en smædekampagne mod det hollandske ambulanceselskab Bios, der endte med at blive presset ud af markedet i Danmark. Hele affæren er endt med, at Falck indgik forlig og betalte en kompensation på 152,5 mio til Bios. Følg Pengene har haft Falcks direktør Jacob Riis inde til en snak om fortidens bommerter og udsigterne for fremtiden. Vært: Mette Simonsen. (Redigeret genudsendelse).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Følg pengene

  Onsdag 10. jul. 2019

  Novo Nordisk skovler milliarder ind på salg af insulin. Samtidig dør amerikanske patienter, fordi de ikke har råd til deres medicin. Er det Novo Nordisks ansvar, at amerikanske diabetikere ikke kan betale. Det spørgsmål stiller Følg Pengene til administrerende direktør i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen. Vært: Mette Simonsen. (Redigeret genudsendelse).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:28
  Følg pengene

  Onsdag 3. jul. 2019

  Hun er en af Danmarks mest magtfulde personer, og lige nu er hun et varmt emne i den navneleg, der foregår om magten i den absolutte EU-top. Navnet er Margrethe Vestager. Hør i denne genudsendelse om Vestagers armlægning i EU med verdens topledere og allerstørste virksomheder. Vært: Mette Simonsen. (Redigeret genudsendelse).

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:56
  Følg pengene

  Onsdag 26. jun. 2019

  Danske Bank er igen kommet en tur i vridemaskinen. Denne gang fordi banken med åbne øjne har udbudt et investeringsprodukt, som var så dyrt og dårligt, at 87.000 kunder kun kunne tabe penge på det. Men en stribe andre banker laver efter alt at dømme samme nummer. Hvem kan du stole på i den store investeringsjungle, og hvem holder egentlig øje med bankerne. Det taler vi med FinansDanmark og Forbrugerrådet Tænk om. Sommerferien er over os. Lige om lidt lukker store dele af landet ned, og så kan det være tid til reflektere over, om arbejdslivet og privatlivet hænger sammen. For ikke at tale om, at det kan være stressende i sig selv at skulle finde ned i feriegearet. Antallet af stressskader er steget med hele 65 procent siden 2014. Hvordan håndterer virksomhederne og vi selv de stigende problemer med stress? Det ser vi på i Følg Pengene. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:59
  Følg pengene

  Onsdag 19. jun. 2019

  Kløjs du også i din cafe latte, når dankortterminalen viser 45 kroner? Ja, så er du ikke alene! Følg Pengene har lavet en kaffeklub med to kaffeglade værter og tre kaffeeksperter. Vi taler om alt fra forbrug og priser til international handel og ikke mindst udfordrende klimaforandringer. Og så landede vismandsrapporten i går sidst på eftermidddagen. Handelskrig, brexit, triste udsigter i Tyskland og en generel global afmatning rammer dansk økonomi - forudsiger vismændene. Alligevel anbefaler vismændene, at det offentlige holder igen med at bruge penge.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:01
  Følg pengene

  Onsdag 12. jun. 2019

  Hurtigere tog og bedre velfærd! Sådan kan erhvervslivets ønsker til politikerne også lyde. Vi har to topdirektører i studiet, som hver især giver deres bud på, hvad den kommende regering kan gøre for de danske virksomheder. Og så skal vi snakke frygt for økonomisk søsyge hos de danske rederier. Danmark er nemlig en stolt søfartsnation med milliardvirksomheden Mærsk som kronjuvelen, men globale handelskrige og ikke mindst politisk pres for at få en mere miljøvenlig flåde udfordrer branchen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 52:50
  Følg pengene

  Onsdag 5. jun. 2019

  "Stram Kus" eller "Gokke-Jokke". Hvad har virket i valgkampen? Sammen med en valgekspert og en reklamemand ser Følg Pengene lige om lidt nærmere på, hvordan partierne og politikere har brugt kampagnemidlerne. Hvem har fået mest valuta for pengene, og hvem har smidt dem ud af vinduet. Og så kommer tiden efter valget, hvor politikerne skal dele ud af vores fælles pengekage. Men hvor stor bliver den kage så? Ja, det er kun delvist noget dansk politik kan afgøre. Vi er nemlig et lille land, der er dybt afhængige af udlandet med eksempelvis trussel om handelskrige og mulige rentestigninger. Så spørgsmålet er, om politikerne overhovedet får en chance for at leve op til de flotte løfter om milliarder til velfærden i Danmark.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:51
  Følg pengene

  Onsdag 29. maj 2019

  Følg Pengene har i dag skabt sit helt eget parti - Iværksætterpartiet - og inviteret tre erhvervsfolk i studiet til at skrive dets helt eget partiprogram. De tre ved nemlig om nogen, hvad der skal til for at skabe ny forretning og dermed også sikre nye job i Danmark. Og kan du huske Uber? Nu er der en ny spiller på vej ind på det danske taxa-marked. Navnet er Viggo, og de slår sig selv op på at være 100% grønne med udelukkende el-biler... en Uber-light, som frontmanden kalder dem her i programmet.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:56
  Følg pengene

  Onsdag 22. maj 2019

  Europa-Parlamentsvalget er lige om hjørnet, og selvom kandidaterne rejser land og rige rundt med mærkesager for at vinde folkets stemmer, så er det ikke meget man har hørt til den europæiske erhvervspolitik. Ifølge de danske virksomheder kan meget forbedres, og vi debatterer derfor med tre politiske spidskandidater. Og så er der for første gang lagt i ovnen til en god gang tråd i Følg Pengene, når forsanger i D-A-D Jesper Binzer gæster programmet. Streaming er altdominerende i folks musikforbrug og den digitale udvikling har vendt op og ned på økonomien i musikbranchen, men spørgsmålet er, hvor det efterlader artisterne. Følg Pengene giver dig svaret. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:00
  Følg pengene

  Onsdag 15. maj 2019

  Novo Nordisk er en af Danmarks største og vigtigste virksomheder og står netop nu midt i et gevaldigt uvejr i USA. Novo Nordisk og konkurrenterne har nemlig hævet medicinpriserne flere hundrede procent. Imens dør flere patienter, fordi de ikke har råd til deres livsvigtige lægemidler. Vi har Novos topchef Lars Fruergaard Jørgensen med i programmet til at svare på spørgsmål om etik og profit. Folketingsvalget kører for fuldt drøn, men indtil videre har der ikke været meget fokus på den erhvervspolitiske front. Det laver vi om på i Følg Pengene. Den Internationale Valutafond har netop gennemgået dansk økonomi og fremlagt en række forslag til ændringer. Vi har inviteret Jarlov, Engelbrecht og Lidegaard i studiet for at debattere lavere skat, boliggæld og hvidvask. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:59
  Følg pengene

  Onsdag 8. maj 2019

  Lars Løkke Rasmussen har trykket på valgknappen, og partiernes kampagnemaskiner kører på fuldt blus. Men hvem har flest penge at gøre godt med, og hvordan bruger de dem bedst i de kommende fire uger. Det taler vi med to valgeksperter om. Grillsæsonen står for døren. Men det kan blive en dyr fornøjelse at tænde for Weberen. Den afrikanske svinepest breder sig som en steppebrand igennem Europa og især Kina. Og det kan få store konsekvenser for priserne på svine- og kyllingekød. Ikke bare i år, men langt ud i fremtiden. En international sag om formodet momssvindel har drænet de europæiske statskasser for op mod en halv milliard kroner. Og centralt i sagen står blandt andre en række danske forretningsmænd med en stribe konkurser bag sig. Følg Pengene opruller sagen. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:57
  Følg pengene

  Onsdag 1. maj 2019

  I SAS kunne de godt trænge til en god gang afisning lige nu. I hvert fald er temperaturen i forhandlingerne mellem ledelsen og de strejkende piloter under nulpunktet, og konflikten er gået ind i sit sjette døgn. Vi taler med piloternes formand om det faglige opgør i flyselskabet. Danske Banks trængsler er ikke forbi. Bankens regnskab for første kvartal vidner om både markant økonomisk nedgang og færre kunder. Og den midlertidige topchef Jesper Nielsen er ikke tilfreds. Men hvad vil han gøre? Det fortæller han i Følg Pengene. Der er fuld fart på de såkaldte kviklån. Sidste år blev der udstedt næsten 360.000 kviklån - 160.000 mere end året før. Er der brug for at stramme lovgivningen for at beskytte økonomisk svage sjæle? Det debatterer kviklånsbranchen og Forbrugerrådet Tænk sidst i udsendelsen. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:58
  Følg pengene

  Onsdag 24. apr. 2019

  Falck skød sig selv i foden med smædekampagnen mod det hollandske ambulanceselskab Bios. Og snart bliver vi klogere på, om sagen får konsekvenser for Falck på længere sigt. For både Region Nordjylland og Region Midtjylland har netop taget de første skridt til at finde deres næste leverandør af ambulancekørsel. Falcks topchef Jakob Riis kommer i studiet for at fortælle, hvordan han vil rette op på balladen i det 100 år gamle redningsfirma. Flade batterier er et problem, når lommelygten går ud, den eldrevne ladcykel bliver tung at træde, eller mobilen går død. Batterier bliver stadig mere vigtige for at opfylde vores behov og er samtidig helt afgørende for, at vi kan lagre den grønne energi. Men bliver de nøglen til en grøn fremtid. Og hvornår? Det taler vi med et par eksperter om. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Følg pengene

  Onsdag 17. apr. 2019

  Hun har vredet armen rundt på verdens allerstørste virksomheder, været i infight med præsidenter og verdensledere og er blandt Danmarks og Europas allermest magtfulde personer. Men hvordan bruger hun egentlig magten? Følg Pengene har i denne særlige påskeudgave besøg af EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der - måske - står på spring til det endnu mere magtfulde job som formand for EU-kommissionen. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:55
  Følg pengene

  Onsdag 10. apr. 2019

  Nye anklager om stemmemisbrug rammer nu boligadministrationsselskabet KAB. Denne gang drejer det sig om valget til repræsentantskabet bag Nykredit. Følg Pengene opruller historien. Den omfattende svindelsag Operation Greed kører lige nu i retten for fulde omdrejninger. Den hovedmistænkte har netop fået frataget en gældssanering på over 100 mio. kr. Hør meget mere om sagen, hvor de tiltalte hele tiden taler om en onkel, som måske slet ikke eksisterer. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:57
  Følg pengene

  Onsdag 3. apr. 2019

  Iværksætterselskaberne blev for nylig aflivet af politikerne. Men den beslutning vækker nu kritik. For IVS'erne fik et langt værre rygte, end de egentlig fortjente, lyder det. Den næste recession lurer lige om hjørnet. Den såkaldte rentekurve er gået i negativ, og når det sker, ramler verdensøkonomien som regel i løbet af et års tid. Eller gør den. Det taler vi med et par topøkonomer om. Mozambique blev for tre uger siden ramt af cyklonen Idai. Det kostede mange menneskeliv og forværrede krisen i det afrikanske land. Følg Pengene ser på, hvad der skal til af genopbygning, når katastrofen rammer dem, der i forvejen ligger ned økonomisk. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:57
  Følg pengene

  Onsdag 27. mar. 2019

  Truslen fra hackere er stadig tårnhøj i Danmark, og det er dyrt at blive ramt. På bare ét år er regningen for danske virksomheder, der kommer under angreb, fordoblet fra 900.000 til 1,8 mio. kr. I det sidste halvandet år har Bitcoin mistet 80 procent af sin værdi. Regulering har været med til at spænde ben for kryptovalutaen. Har Bitcoin mon tabt pusten på den lange bane, eller er der mere at komme efter? Firmaet Genan var en gang et guldæg, men er nu midtpunkt i en erhvervsskandale. Følg Pengene opruller sagen mod dækkongen Bent A. Nielsen, der kræves idømt seks års fængsel for bl.a. at have stukket 73 mio. kr. af firmaets penge i egne lommer. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet