Live kanaler

Følg pengene

"Følg Pengene" går kritisk og nysgerrigt i kødet på ugens store erhvervshistorier fra ind- og udland. En af Danmarks mest vidende erhvervsjournalister Mette Simonsen er vært og tager dig med ind bag magtens kulisser. Bliv klogere på de ofte komplicerede sammenhænge og beslutninger lige fra fabrikshallen til bestyrelseslokalet, der er med til at definere rammerne i din dagligdag.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 53:45
  Følg pengene

  Pilen peger op på priserne

  Hvis du har været til frisør efter genåbningen, har du måske allerede lagt mærke til det: Prisen har fået et lille vrid op. Den tendens rammer bredt i kølvandet på coronakrisen - og der kan være mere på vej. Men skal vi være bekymrede for stigende inflation, eller er det et sundhedstegn efter en årrække, hvor priserne nærmest ikke har rokket sig ud af stedet. Det undersøger Følg Pengene, som også går på jagt i landets pulterkamre og loftsrum, hvor der efter sigende gemmer sig værdier for op mod 20 mia. kr. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:02
  Følg pengene

  Byggeriet er brandvarmt

  Vi bygger om, bygger til og renoverer i den helt store stil i øjeblikket. Lige nu går det faktisk så stærkt, at hver ottende virksomhed i bygge- og anlægssektoren må sige nej til opgaver på grund af mangel på materialer eller udstyr. Det aktivitetsniveau er ikke set siden før finanskrisen, og den store efterspørgsel får priserne på basale byggematerialer som træ og stål til at stige voldsomt. Følg Pengene tager temperaturen på byggeriet, som lige nu er så brandvarmt, at økonomerne er begyndt at tale om overophedning. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Følg pengene

  Skattestyrelsen slår sig på Shah

  Sagen om Sanjay Shah og de forsvundne milliarder i udbyttesvindelskandalen bliver ved med at gøre knuder. En engelsk dommer har afvist skattestyrelsens erstatningssag mod Shah, og det er et sviende nederlag for de danske skattemyndigheder. Men hvad betyder det for chancerne for at få de 12,7 forsvundne mia. kr. tilbage til statskassen, og ender skatteyderne med at sidde tilbage med hele regningen? Det undersøger Følg Pengene - og i dagens program får du også svaret på, hvor meget en Oscar-statuette egentlig er værd. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Følg pengene

  Lønkamp på sygegangene

  Er det rimeligt, at en skolelærer tjener mere end en sygeplejerske. Nej siger sygeplejerskerne, der har indledt en indædt kamp for at komme på niveau. Mens skolelukninger og hjemmearbejde har været en del af hverdagen har comfort og casual sneget sig ind i vores tøjstil. Jogging-tøj dukker op overalt og har for længst fortrængt festtøjet. Coronakrisen har ændret moden og modehusenes måde at arbejde på. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:03
  Følg pengene

  Bordets glæder må vente - restauranter trækker i bremsen

  Det er ikke kun vaccinerne, der er sat på pause. Det er fadøllene også. Om en uge - den 21. april - må restauranterne åbne for udendørs servering. Men restriktionerne spænder stadig ben for restaurationsbranchen, og det vil kun gøre ondt værre rent økonomisk at slå dørene op for gæster med de nuværende rammer. Men hvad skal der så på bordet, før det giver mening for restauranterne at genåbne, så vi alle kan komme ud og spise igen. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Følg pengene

  Verdenshistoriens dyreste trafikprop

  Verdenshandelen kan være en skrøbelig størrelse. Containerskibet Ever Given satte sig på tværs i Suez-kanalen og blev en 400 meter lang bremseklods for transporten mellem Asien og Europa. Og problemerne viser sig nu i form af forsinkede varer, logistisk kaos og udsigt til et gigantisk erstatningsopgør om mange milliarder kroner. Så hvilke varer må du kigge i vejviseren efter i de næste måneder, og hvor alvorlige bliver de globale efterdønninger af trafikproppen til havs. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:55
  Følg pengene

  Boligfesten der kom bag på de fleste

  Coronapandemien har sendt verdensøkonomien i brædderne, men det danske boligmarked trækker tilsyneladende bare på skuldrene - priserne fortsætter i vejret med forrygende hast. I det seneste år er priserne på huse og rækkehuse steget med ni procent, mens tallet er mere end 10 procent for lejligheder og sommerhuse. Og det har overrasket næsten alle eksperter. Men hvorfor er boligmarkedet rødglødende midt i en krisetid, og er der indgreb på vej, som skal bremse udviklingen og forhindre en mulig boligboble. Det undersøger Følg pengene. Værter: Jakob Ussing og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Følg pengene

  Rimer Carlsberg på coronapas?

  Nu begynder den store genåbning af Danmark, og Følg Pengene tager på rundflyvning i de planer, der skal få os tilbage til noget nær normale tilstande. Visse steder i erhvervslivet - ikke mindst i de liberale erhverv - er der lys forude. Men det er bestemt ikke alle vegne, at teststrategi nu bliver til feststrategi og Heunicke til Heineken. Med i studiet er bl.a. direktøren for Royal Arena i København og en restauratør, der har et personligt hul i lommen på 17 mio. kr. efter det seneste års nedlukninger. Er der mon mere tålmodighed tilbage, og hvad siger de til den nye virkelighed med coronapas? Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Følg pengene

  Farlig aktiefest

  Investeringer i aktier er ved at udvikle sig til en folkesport som aldrig før. Det vælter ind med private kunder hos flere af de populære investeringsbanker. Men nye, uprøvede investorer risikerer at brænde nallerne på det glohede aktiemarked. For aktiekurserne er mange steder stukket af i forhold til selskabernes indtjening. Og når værdiansættelsen er skæv, så er de mange kære kontanter, der lige nu bliver kastet efter aktier i fare for at forsvinde op i den blå luft. "Let's be careful out there", siger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:57
  Følg pengene

  Kina sætter kursen for sig selv - og os

  Kina er i fuld gang med den såkaldte Folkekongres og er netop nu ved at finpolere på landets næste femårsplan. Med fokus på teknologi og grøn omstilling. Og femårsplanen kan få stor betydning. Ikke bare for de 1,4 milliarder kinesere, men også for resten af verden. For når verdens produktionshal og samlebånd nummer 1 sætter den store maskine i bevægelse og marcherer i én bestemt retning, så kommer vi andre til at kunne mærke det. Men hvordan? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Følg pengene

  Små og mellemstore virksomheder på glatis

  Genåbningen er i fuld gang, og mens det glæder mange erhvervsdrivende, må andre se misundeligt til fra sidelinjen. Hos frisører, tatovører, restauranter og mange andre æder coronakrisen sig ind på opsparingen og gælden er begyndt at hobe sig op. Vi runder af i Europas finansielle højborg, London. Efter brexit er byen af flere omgange dømt ude, og danske politikere slikkede sig om munden for at få fat i de mange finansvirksomheder. Men hvordan går det med at tiltrække Londons finansverden til Danmark, og vil London overhovedet falde som Europas finanscentrum? Det undersøger vi i dagens program. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Følg pengene

  Kuk i toldplanen

  Danskernes appetit på at købe britiske varer er styrtdykket efter Brexit. Og det hele bliver ikke meget bedre af, at der er gået kuk i leveringer af pakker til og fra Storbritannien. PostNord fortæller om kaos i tolden, hvor pakker kan ligge i mange uger, primært fordi briternes toldsystem endnu ikke er klar til at håndtere varer fra Europa. Og så runder vi også seneste nyt om genåbningsplanen for Danmark og sagen mod kvotekongen, der nu begynder i retten. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Følg pengene

  En plan for genåbning

  Vi er ude i lidt af en balancegang omkring det næste skridt i en genåbning af Danmark. Smittetallene er lave, og det taler for, at mere kan åbnes op. Men samtidig banker den mere smitsomme britiske variant B117 på døren, og det trækker den modsatte vej. Frustrationerne vokser, og opbakningen til restriktionerne er vigende. Men kan en regional genåbning måske bidrage til at få økonomien lidt op i gear igen, mens vi samtidig holder Corona i skak? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Jakob Ussing og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Følg pengene

  Mr. Novo skifter spor

  Mr. Novo Nordisk eller medicinalgigantens svar på fodboldens Messi, er han blevet kaldt. Det er store ord om Mads Krogsgaard Thomsen. Men det er også en nøglefigur, der nu forlader Novo Nordisk. Efter mere end 25 år som forskningsdirektør og om nogen drivkraften bag Novos diabetes-behandlingseventyr skifter Krogsgaard til jobbet som direktør for Novo Nordisk Fonden. Mød Mads Krogsgaard i Følg Pengene, og hør om den vilde rejse i medicinalgiganten og få hans syn på den globale sundhedskrise under corona. Værter: Jakob Ussing og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Følg pengene

  Krisen gør ondt, men vi klarer den...

  Børnene fra 0.-4. klasse er på vej tilbage i skoleklasserne, og med den melding kan vi igen skimte lidt lys forude. Men resten af den omfattende corona-nedlukning af Danmark vil vare måneden ud. Mindst. Nedlukningen gør ondt mange steder, men ifølge de økonomiske tal, så klarer virksomhederne sig langt bedre nu end under forårets nedlukning. Hvad er forklaringen? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Jakob Ussing og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Følg pengene

  Boom eller boble

  Det syder og koger rundt omkring på investeringsmarkederne, og særligt grønne papirer er i høj kurs. Energiselskaber som Ørsted og Vestas har oplevet markante kursstigninger, og i USA er Tesla-aktien nærmest gået grassat. Og et helt andet sted i den store pengejungle har også Bitcoin i det seneste års tid oplevet et nyt boom. Men er der gode grunde til, at investorerne kaster sig over grønne aktier og kryptovalutaer? Eller handler de vilde værdistigninger om hype og spekulation - og står vi og ser ind i en boble, som brister med et brag lige om lidt? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Jakob Ussing og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:05
  Følg pengene

  Dansk erhvervsliv har store forventninger til Biden

  Joe Biden bliver sværget ind som USA's 46. præsident, og herhjemme håber virksomhederne, at han også vil sværge til danske eksportvarer. Biden har både en sundhedsreform og en grøn investeringsplan med ind i Det Hvide Hus. Og USA bliver mere og mere vigtig for Danmarks samlede eksport, og dermed også for danske arbejdspladser. Hvad har vi i vente efter den tumultagtige overgang fra Trump til Biden på præsidentposten i landet med verdens største økonomi? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Jakob Ussing og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:06
  Følg pengene

  Bliver Brexit-aftalen en ny begyndelse?

  Det er mindre end to uger siden, at Storbritannien trådte endegyldigt ud af EU. Og selv om det kan være svært at få øje på midt i nedlukning og katastrofale britiske corona-tal, så er Brexit begyndt at sætte sit præg på hverdagen i erhvervslivet. Men bliver det så et helvede af papirarbejde, lastbilkøer og forskellige standarder, når vi skal samhandle og samarbejde med briterne på sigt. Eller markerer Brexit-aftalen en ny beginning of a beautiful friendship? Det finder vi ud af i selskab med blandt andre Danmarks ambassadør i London. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:04
  Følg pengene

  Vi krydser fingre for 2021

  Corona-vaccinerne er så småt ved at blive rullet ud. Og mens vi venter utålmodigt på, at der bliver vacciner nok til alle, er mange af os måske begyndt at planlægge de ting, vi gerne vil. Når vi altså må igen. Men hvad kan vi egentlig regne med. Får de, der er blevet arbejdsløse, deres job tilbage eller måske et nyt arbejde. Hvornår kommer økonomien tilbage på sporet, og bliver der mon snart åbnet op for rejser og restaurantbesøg. Følg Pengene kigger i krystalkuglen sammen med sundhedseksperter og økonomer i håbet om, at 2021 bliver året, hvor alt bliver godt igen. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:05
  Følg pengene

  En kæmpe banker på døren

  For to måneder siden landede Amazon i Sverige, og nethandelsgiganten banker for alvor på døren i Danmark. Amazon vokser hurtigt og har nu en medlemsbase på 150 millioner mennesker. Og mastodonten har det med at feje al konkurrence af banen - med et hidtil uset serviceniveau til os forbrugere. En ny analyse peger på, at Amazon kan blive den største spiller på markedet for nethandel i Norden på bare fem år. Så hvordan forbereder danske virksomheder sig på det store nethandelsslag, der venter lige rundt om hjørnet. Det spørger vi dem om i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:06
  Følg pengene

  Årskavalkade

  Coronakrise, bankskandale, #metoo og ballade i Skat. 2020 har været et på mange måder vanvittigt år, hvor især en lille møghund af et virus har vendt op og ned på vores liv. Men der har også været en række andre store erhvervs- og økonomihistorier, som har ryddet forsiderne og været samtaleemne omkring middagsbordet. Følg Pengene gør status over året, der snart er gået - på godt og ondt. Værter: Mette Simonsen, Jakob Ussing og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:00
  Følg pengene

  Højhus på gyngende grund

  Njals Tårn på Amager i København er blevet midtpunktet i en af Danmarks allerstørste byggeskandaler. For det har vist sig, at der er blandet beton af dårlig kvalitet ind i bygningens fundament, og eksperter frygter for sikkerheden i det nye prestigebyggeri. Det er Bach Gruppen, der er bygherre, og datterselskabet BG Beton har stået for betonleverancerne. Hvad skal der nu ske med Njals Tårn, og gemmer der sig flere tilfælde af betonfusk i de byggerier rundt om i landet, Bach Gruppen har været involveret i. Følg Pengene stiller spørgsmålene direkte i studiet til Bach Gruppens øverste chef, direktør Lene Christensen. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Følg pengene

  En dyr omgang for bylivet

  Restauranter, serveringssteder og kulturlivet har fået et nyt slag med den store Corona-hammer. Den omfattende nedlukning af i alt 38 kommuner og blandt dem landets tre største byer - København, Aarhus og Odense - rammer der, hvor det gør allermest ondt. Barer og restauranter var så småt begyndt at sætte næsen op efter lidt mere gang i omsætningen her i december. Men det bliver der ikke noget af nu. Følg Pengene gør status over den seneste nedlukning og rædselsåret 2020, der kan blive en dyr omgang, hvis man er restaurant- eller barejer. Spørgsmålet er bare hvor dyr. Værter: Katrine Overgaard og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Følg pengene

  En kæmpe banker på døren

  For en måned siden landede Amazon i Sverige, og nethandelsgiganten banker for alvor på døren i Danmark. Amazon vokser hurtigt og har nu en medlemsbase på 150 millioner mennesker. Og mastodonten har det med at feje al konkurrence af banen, med et hidtil uset serviceniveau til os forbrugere. En ny analyse peger på, at Amazon kan blive den største spiller på markedet for nethandel i Norden på bare fem år. Så hvordan forbereder danske virksomheder sig på det store nethandelsslag, der venter lige rundt om hjørnet. Det spørger vi dem om i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Følg pengene

  Nethandelen når nye højder

  Vi holder afstand og køber ind. Hver for sig. Og stadig flere af os gør det på nettet. Corona-pandemien har sat ekstra skub i nethandelen, og vi køber i stor stil musikgrej og gummisko hjemme fra sofaen. Men gulerødderne kniber det stadig med. For selv om det går fremad, er det stadig kun tre-fire procent af vores dagligvarer, der bliver handlet på nettet. Og det undrer stifteren af dagligvare-virksomheden Nemlig.com, Stefan Plenge. Mød ham i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Følg pengene

  Det store mink-slagsmål

  Igennem flere årtier har danske mink været det fineste i verden, og for bare få år siden udgjorde minkpelse op mod 40 procent af Danmarks samlede eksport til Kina. Men nu er det forbi. Aflivningen af i alt 17 millioner mink i Danmark på grund af frygt for mutationer i corona-virusset nærmer sig sin afslutning. Og defacto nedlukningen af en hel branche med 6000 arbejdspladser er dermed sket. Tilbage står spørgsmålet om erstatning til minkavlerne. For hvordan fastsætter man værdien af hele minkbranchen? Følg Pengene ser nærmere på det store minkslagsmål, der udspiller sig lige nu. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet