Live kanaler

I korsets tegn

I en programserie på otte afsnit tager værtsparret, Mikael Jalving og Charlotte Rørth, i selskab med forskellige gæster, temperaturen på kristendommen i Danmark anno 2017. Mikael tager på besøg rundt omkring i Danmark for at få de kristnes egne ord på, hvordan det egentlig står til med kristendommen i dag, og i studiet inviteres en gæst ind til diskussion om kristendommens plads i samfundet. Det handler om alt fra, hvilke udfordringer folkekirken står overfor med faldende dåbstal og interne stridigheder, hvorfor karismatiske kristne miljøer er i vækst, og om kristendom kan forenes med klang-meditationsgudstjenester og yoga.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:05
  I korsets tegn

  1:8 - Mission

  Værterne Charlotte Rørth og Mikael Jalving kigger i dette program nærmere på kristen mission, som den praktiseres på forskellig vis i Danmark i dag. Vi er med, når domprovsten i København banker på hos nybagte mødre, for at fortælle dem om muligheden for at lade det nye barn døbe og vi møder præsten, der arbejder på at kristne muslimer. Medvirkende: Anders Gadegaard (Domsprovt i København)og Massoud Fouroozandeh (præst i Church of Love, Odense). I redaktionen: Cecilie Cedergren og Karen Albertsen. Produceret af Munck København. (Sendt første gang 3. november 2017).

  Kultur
 • 27:08
  I korsets tegn

  2:8 - Pilgrimsfærd

  Værterne Charlotte Rørth og Mikael Jalving ser i dette program nærmere på ritualet pilgrimsfærd, som i disse år bliver mere og mere populært. Vi er på besøg ved pilgrimmen Finn Buhl, og i studiet fortæller pilgrimspræsten Elizabeth Knox-Seith om, hvad pilgrimsfærd betyder for hende og alle de danskere, som hun vandrer sammen med. Medvirkende: Finn Buhl, Elizabeth Knox-Seith (Pilgrimspræst i Maribo) og Lars Ahlin (Religionssociolog AU). I redaktionen: Cecilie Cedergren og Karen Albertsen. Produceret af Munck København. (Sendt førset gang 10. november 2017).

  Kultur
 • 27:07
  I korsets tegn

  3:8 - Tro i hverdagen

  Værterne Charlotte Rørth og Mikael Jalving ser i dette program nærmere på, hvordan kristendom fylder i danskernes hverdag. Mikael er på besøg ved Familien Kofoed Frederiksen, som for hvem aftenbøn og det kristne fællesskab er en helt naturlig del af hverdagen. I studiet får Charlotte og Mikael besøg af journalist Gertrud Thisted Højlund til en samtale om, hvad troen og ritualer kan bidrage med i hverdagen. I redaktion: Cecilie Cedergren og Karen Albertsen. Produceret af Munck København. (Sendt første gang 17. november 2017).

  Kultur
 • 27:10
  I korsets tegn

  4:8 - Frikirker

  I dette program ser værterne Charlotte Rørth og Mikael Jalving nærmere på frikirker i Danmark. Mikael er til gudstjeneste i Bremen Teater i København, hvor Hillsong Copenhagen holder til, og hvor mange hundrede unge mennesker hver søndag samles om Jesus. Men hvad er det frikirker kan, der kan lokke især de yngre kristne til i en tid, hvor folkekirkerne mister medlemmer? Er det dansen, rocken og den mere fysiske tro, der er forskellen? Og passer det, at der er mere plads til følelser i frikirkerne? Medvirkende: Sara Skov (kirkegænger i Hillsong), Thomas Hansen (pastor i Hillsong) og Mikael Wandt Laursen (generalsekretær i FrikirkeNet). Redaktion: Cecilie Cedergren og Karen Albertsen. Programmet er produceret af Munck. (Sendt første gang 24. november 2017).

  Kultur