Kejser: Er det nu, du skal videre? | P1 | DR
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 18. dec. 2017 kl. 10:03

Kejser: Er det nu, du skal videre?

Sendt første gang d.

Kan du se dig selv i det job, du har - fra nu og frem til, du skal pensioneres? Hvis ikke, så ska...

Kan du se dig selv i det job, du har - fra nu og frem til, du skal pensioneres? Hvis ikke, så skal du måske overveje, hvad du så kunne tænke dig at bruge dit arbejdsliv på. Det kræver mod at skifte spor i arbejdslivet, men Anne Kejser vil sammen med dagens gæster finde frem til det, der skal til for at tage det første skridt ud på en ny karrierevej.
Medvirkende: Mona Juul, administrerende direktør i reklamebureauet Envision; Majbritte Ulrikkeholm, musiker, forfatter og foredragsholder; Morten Aagaard, korshærspræst; Karina Engelund Mathiasen, cand.pæd.pæd.psych; Stephen Bruyant-Langer, karrierecoach, headhunter og stifter af The Personal Business Plan.
Vært: Anne Kejser.

Mere Kejser

Kejser: Rigtige drenge leger da krig

13. dec. 2017 kl. 10:03
Mange drenge elsker at lege med pistoler og håndgranater og tager livet af hinanden i leg. I Kejs...
Mange drenge elsker at lege med pistoler og håndgranater og tager livet af hinanden i leg. I Kejser ser vi nærmere på, hvorfor især drenge er så vilde med at lege, at de kæmper, skyder og dør. Og hvordan kan det være socialt accepteret i vores samfund, at børn leger krig og dræberlege.
Medvirkende: Karina Mott Benediktson, mor til to drenge. Jørn Martin Steenhold, cand.phil. i pædagogik. Emil Rask, børnepsykolog.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Har du husket at sige tak i dag?

12. dec. 2017 kl. 10:03
TAK er kun et fattigt ord, hedder det i en kendt sang. Men de tre bogstaver er faktisk rigtig meg...
TAK er kun et fattigt ord, hedder det i en kendt sang. Men de tre bogstaver er faktisk rigtig meget værd. Det mener en sociolog, som gerne vil inspirere os allesammen til at være mere taknemmelige i hverdagen, fordi ny forskning viser, at vi vi bliver lykkeligere, hvis vi er mere taknemmelige i hverdagen - både ved middagsbordet, på en kold regnvejrsdag i december, og når livet gør rigtig ondt. Og taknemmelighed er faktisk noget man kan lære.
Medvirkende: Rikke Østergaard, forfatter. Tine Heidtmann, ekstra taknemmelig for livet, fordi hun har prøvet at være død. Hans Henrik Knoop, lektor i positiv psykologi, Aarhus Universitet.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Hvordan får man et job, hvis man ikke er robust og omstillingsparat?

11. dec. 2017 kl. 10:03
Mange jobannoncer indeholder floskler og faste vendinger, som måske ikke altid fortæller så meget...
Mange jobannoncer indeholder floskler og faste vendinger, som måske ikke altid fortæller så meget om, hvad det er, der kræves i den pågældende stilling. For hvad vil det egentlig sige at være robust? Eller proaktiv? Og hvad betyder det, når der står, at hverdagen er uforudsigelig? Måske har man som ansøger de helt rigtige faglige kvalifikationer til jobbet, men har svært ved at spejle sig i de personlige egenskaber, der efterlyses. Og hvad gør man så? Få forklaringer og gode råd i Kejser.
Medvirkende: Tina Højager, cand.scient.pol, jobsøgende. Finn Larsen, karriererådgiver, Receptor. Morten Ballisager, dir., Konsulenthuset Ballisager. Kaare Danielsen, dir., Jobindex.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Kender du også en spritbilist?

6. dec. 2017 kl. 10:03
Hver tredje dansker kender en person, som de tror eller ved jævnligt kører spritkørsel. Og dermed...
Hver tredje dansker kender en person, som de tror eller ved jævnligt kører spritkørsel. Og dermed har mange af os også et ansvar for at forsøge at forhindre det. Men hvordan tager man den snak med svigerfar, chefen eller en god ven uden at skade relationen for bestandigt?
Medvirkende: Nikolaj Borup Rasmussen, tidligere spritbilist. Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. Jesper Bastholm Munk, konfliktmægler. Janne Tolstrup, professor, Institut for Folkesundhed, Rikke Rasmussen, søster til Nikolaj.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Har du kræft, så spis blåbær!

5. dec. 2017 kl. 10:03
Det er et af de mange råd, dagens gæst i Kejser har fået til, hvad hun bør gøre for at slippe af...
Det er et af de mange råd, dagens gæst i Kejser har fået til, hvad hun bør gøre for at slippe af med sin kræftsygdom. Råd som sikkert er velmenende men som faktisk kan belaste mere, end de hjælper. Men hvor kommer de fra? Er der rent faktisk nogle af dem, der virker? Og hvad betyder de for den måde, man som kræftpatient ser sig selv og sin sygdom? Det forsøger vi at spore os ind på i Kejser.
Medvirkende: Dorte Remar, kræftpatient og journalist. Anja Olsen, cand.scient i Human Ernæring, Kræftens Bekæmpelse. Tove Kruse, historiker, forsker i sygdomsfortolkning. Helle Tirsgaard, kræftpatient.
Vært: Anne Kejser.

Men den tyske Stranger Things DARK, parforholdsserien EASY og kritikerroste GODLESS skal ses

Det er svært for en kvinde at bryde "glasloftet", hvor midaldrende mænd ansætter hinanden

En How To-guide for folk med store drømme. I LA har Willer mødt Eazy-E, Ice Cube og - 2pac

Lyt med, når Katinka skriver sin hidtil mest håbefulde kærlighedssang

Når Sneen Falder, Jul i Angora, Jul Det’ Cool og historierne bag - 100% jul!