Kejser: Parterapi, hvad skulle det hjælpe? | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Sendetider

Næste udsendelse

P1, 20. nov. 2017 kl. 10:03

Kejser: Parterapi, hvad skulle det hjælpe?

Sendt første gang d.

"Det er igen ved at være tid til det regelmæssige eftersyn af jeres parforhold, og vi beder jer d...

"Det er igen ved at være tid til det regelmæssige eftersyn af jeres parforhold, og vi beder jer derfor ringe og bestille en tid". Ja, de fleste ville nok lure lidt, hvis der tikkede sådan en besked ind i e-boksen. Men det er faktisk ikke nogen dårlig idé med et årligt eftersyn af parforholdet, på lige fod med et tjek hos tandlægen eller mekanikeren. For forskning viser, at det virker, at det kan styrke forhold og redde ægteskaber. Men undersøgelser viser også, at danskerne sjældent går i terapi. Hvorfor ikke? Hvad er parterapi egentlig? Og hvordan kan man på andre måder forebygge parforholdsproblemer?
Medvirkende: Tea Trilingsgaard, lektor i udviklingspsykologi, Aarhus Universitet og leder af forksningsprojektet Par-Tjek. Steen Kruse, familie og parterapeut, afdelingsleder, Center for familieudvikling i Århus. Hanne Bruun Simonsen, sundhedsplejerske og leder af PREP-kurser, Ringkjøbing-Skjern Kommune. Maya, har været i parterapi sammen med sin kæreste.
Vært: Anne Kejser.
Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen.

Mere Kejser

Kejser: Hvordan taler du med dit barn om det farlige?

15. nov. 2017 kl. 10:03
Der er bandekonflikter på Nørrebro, masseskyderier i USA, uhyggelige drabssager, krige og konflik...
Der er bandekonflikter på Nørrebro, masseskyderier i USA, uhyggelige drabssager, krige og konflikter ude i verden og terror både her og dér. Og vi får alverdens voldsomhed og ondskab lige ind i stuerne. Og det gør vores børn også. Det betyder, at forældre i dag har en opgave, som forældre ikke tidligere havde. De skal forklare og filtrere det onde, det farlige og det tragiske. Samtidig med, at de skal give børnene mod på livet og lære dem tillid til verden og til andre mennesker. Den balancegang taler vi om i Kejser.
Medvirkende: Søren Huss, sanger. Heidi Agerkvist, psykolog. Per Schultz Jørgensen, børne- og familieforsker.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Ufrivillig barnløshed

14. nov. 2017 kl. 10:03
Skal du ikke snart have børn? Et irriterende spørgsmål, der kan være en rigtig mavepuster, hvis m...
Skal du ikke snart have børn? Et irriterende spørgsmål, der kan være en rigtig mavepuster, hvis man længe har gået med et brændende ønske om at blive gravid. For nogle opfyldes drømmen efter fertilitetsbehandling, hvorimod andre aldrig får drømmen om et barn opfyldt. I dagens Kejser kan du møde Monique, der har forliget sig med, at hun ikke bliver mor. Jesper blev endelig far efter flere års opslidende fertilitetsbehandling. Medvirkende:
Monique Spartalis, sanger og barnløs; Tina Sandager, psykoterapeut MPF og fertilitetssygeplejerske; Jesper Hemmingsen, nybagt far; Tine Rostgaard, professor på VIVE.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Fællesøkonomi - go eller no-go

13. nov. 2017 kl. 10:03
Måske har du både fællesadresse, fællesseng og fællesbil med din kæreste - men hvad med fælleskon...
Måske har du både fællesadresse, fællesseng og fællesbil med din kæreste - men hvad med fælleskonto? Det er noget, flere vælger fra. Der findes dog flere varianter og grader af en fællesøkonomi, og der er både fordele og ulemper, som er værd at overveje, når man skal indrette sin økonomi.
Anne Kejser har besøg af folk, der er kloge udi både privatøkonomi og parforhold, og de giver gode råd til lytterne.
Medvirkende: Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea; Asger Neumann, psykolog, HumanAct; Rebekka Høy Biegel, indehaver af Mindmyangel.com. Bitten og Mikkel Ørum.

Kejser: Du lyver!

8. nov. 2017 kl. 10:03
Den, der påstår, han aldrig lyver, har allerede gjort sig skyldig i én. Sådan lyder første linje...
Den, der påstår, han aldrig lyver, har allerede gjort sig skyldig i én. Sådan lyder første linje i en ny bog om løgn, der udkommer i morgen. Og løgn er netop temaet for dagens program af Kejser, hvor forfatteren til bogen, en psykolog og en professor i social- og sundhedspsykologi fortæller sandheden om løgnens natur. For lyver, DET gør vi alle, om vi vil være ved det eller ej.
Medvirkende:
Henrik Høgh-Olesen, professor i social- og personlighedspsykologi. Charlotte Skeel, psykolog. Anne Marie Mygind, forfatter til bogen "Løgn". Frejamay November, tidligere løgner.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Råd til julen

7. nov. 2017 kl. 10:03
Julen varer længe, koster mange penge. Men i dagens program kommer vi tættere på nogle løsninger...
Julen varer længe, koster mange penge. Men i dagens program kommer vi tættere på nogle løsninger og strategier for julens forbrug, så de røde tal på januars konto ikke er helt så massive. For man behøver ikke spinke og spare og takke nej til julefrokosterne for at få alt det gode med i julen. Og så vil en forbrugerekspert og en cand. mag i historie gøre os lidt klogere på, hvorfor det netop er december måned, hvor vi skejer ud både med hensyn til mad, alkohol og forbrug.
Medvirkende:
Signe Bøttzau, forbruger. Mikkel Holm Sørensen, adfærdsstrateg. Eva Steensig, forbrugerekspert og sociolog. Caroline Nyvang, forsker, cand.mag., ph.d. på Det Kgl. Bibliotek.
Vært: Anne Kejser.

Vi anbefaler

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner

Den unge cellist præsentere her P2-værten Mathias Hammer for sin yndlingsmusik og sig selv

De få kvindelige rollemodeller på toppen af dansk erhvervsliv gør mig tvivl, om jeg kan

Fire timer om teksterne, maskinen og forretningen Taylor Swift

Kvindefrigørelsens spæde start, kønssygdomme florerer og skaber debat om kønsrollerne

I 2011 finder Thomas en sammenkrøllet lap papir i sin lomme. Kvindelig telefonstønner står der