Live kanaler

Kierkegaard på egen krop

Kierkegaard på egen krop er et eksperiment i 5 afsnit. En slags biblio-terapi, hvor 47-årige Thomas søger råd og vejledning hos den afdøde forfatter og filosof, Søren Kierkegaard, om livets helt store emner: kærlighed, mod, tvivl, tilfælde og døden. Kierkegaards terapeutiske talerør er Christian Hjortkjær, som i mange år har forsket og undervist i Kierkegaard. Tilrettelæggelse: Camille Gudmand Lange. Klip: Jacob Heldt. Idé og medvirkende: Thomas Klinkby. Produceret for DR af Buddy Buddy.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  1:5 - Død

  "Du skal samle på tilfældets gaver". Thomas ønsker sig et DJØF-agtigt håndtryk med døden. Han håber, at hans låste liv kan blive sat fri, hvis bare han lærer at acceptere døden. Christian giver ham en opgave, og i forlængelse af den fortæller Thomas om en nærdødoplevelse, der satte livet i perspektiv. Produceret for DR af Buddy Buddy.

  Kultur
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  2:5 - Tilfælde

  Thomas føler ikke, at han lever sit liv, men at det leves for ham. Kan Kierkegaard hjælpe ham med at vælge sit eget liv? Thomas får en opgave, der fører til en åbenbaring og et forsinket forældreopgør. Produceret for DR af Buddy Buddy.

  Kultur
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  3:5 - Mod

  Kierkegaard har ikke direkte skrevet om mod, men det gennemstrømmer alligevel hans forfatterskab. Thomas savner mod. Og får en opgave af Christian, som bringer ham i kontakt med en af sine skyggesider. Produceret for DR af Buddy Buddy.

  Kultur
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  4:5 - Kærlighed

  Kan Kierkegaard hjælpe Thomas med at finde en kæreste? Kærligheden står øverst på listen for både Thomas og Kierkegaard, som beskriver den så smukt i sine bøger og var så dårlig til den i sit eget liv. Produceret for DR af Buddy Buddy.

  Kultur
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  5:5 - Tvivl

  "Jeg har brugt 10.000 timer på at være i tvivl". Når Thomas og en masse andre mennesker idag paralyseres af stress, skyldes det ofte, hvad Kierkegaard ville kalde, mulighedsfortvivlelse. Christian giver Thomas den sidste opgave, som bringer ham lidt tættere på sit livs mening. Produceret for DR af Buddy Buddy.

  Kultur