Kødkrigen

En bevægelse, der vil have os til at droppe kød i maden vokser i øjeblikket. Kødproduktion ødelægger klimaet, dyrene lider og vores kroppe har ikke godt af kød, lyder argumenterne. På den anden side af kødfronten står kødelskerne, der nægter at undvære bøf og bacon. I Kødkrigen undersøger vi, hvad der er hoved og hale i kampen om vores fælles fødevarefremtid. Produceret af Munck Studios København.

Dokumentar

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

  • 26:00
    Kødkrigen

    1:5 - Mors grøntsagskroketter

    Vegetaren Rune-Christoffer Dragsdahl er soldat i kødkrigen og hans klare mission er at gøde jorden til en snarlig fremtid helt uden kød i maden. På Guldkroen i København er kødindtaget hos stamgæsterne enormt og der er ingen planer om at skifte flæsket ud med grøntsager. Tilrettelæggere: Michael Ørtz Christiansen og Morten Olsen. Lyd: Niels Malte Lundsgaard. Redaktører: Hanne Budtz-Jørgensen og Karen Albertsen. Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Umut Sakarya, kok og ejer af Guldkroen på Nørrebro. Produceret af Munck Studios København.

    Dokumentar
  • 26:44
    Kødkrigen

    2:5 - Hvepsen i tændstikæsken

    Rune-Christoffer Dragsdahl fangede hvepse og oplevede, hvordan de led i fangenskab. Det prægede den lille dreng langt ind i voksenlivet med ønsket om aldrig mere at skade dyr. Hos svinebonden Michael i Slangerup bliver smågrise født til at blive spist, men bonden mener stadig at dyrene har et godt liv. Dette afsnit af Kødkrigen handler om dyreetik og om vi har ret til at spise dyr. Tilrettelæggere: Michael Ørtz Christiansen og Morten Olsen. Lyd: Niels Malte Lundsgaard. Redaktører: Hanne Budtz-Jørgensen og Karen Albertsen. Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Umut Sakarya, kok og ejer af Guldkroen på Nørrebro. Michael Nielsen, svinebonde og medlem af Det Dyreetiske Råd. Bengt Holst, videnskabelig direktør i Zoo København. Produceret af Munck Studios København.

    Dokumentar
  • 26:59
    Kødkrigen

    3:5 - Kål er sgu godt

    Michael har som forsøg besluttet sig for at droppe kødet og tager vegetaren Rune-Christoffer Dragsdahl på indkøbstur for at få inspiration til måltider uden kød. Dette afsnit af Kødkrigen handler om ernæring; om fordøjelsessystemet, næringsstoffer og om de kostmæssige myter om farerne ved at skifte kødet ud med grøn kost. Tilrettelæggere: Michael Ørtz Christiansen og Morten Olsen. Lyd: Niels Malte Lundsgaard. Redaktører: Hanne Budtz-Jørgensen og Karen Albertsen. Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Bodil Just, antropolog og akademisk medarbejder på DTU. Sisse Fagt, forsker i kostvane på DTU. Oluf Borby Pedersen, professor på Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet. Maj Mortensen, key account manager hos Nestlé Danmark. Carl Valentin, politiker og folketingskandidat for SF. Produceret af Munck Studios København.

    Dokumentar
  • 27:00
    Kødkrigen

    4:5 - Landbrugsdyrenes lange skygge

    På Christiansborg er flere tusinde unge mennesker mødt op for at demonstrere for klimaet. Klimatruslen har tændt noget i dem, ligesom den gjorde for vegetaren Rune-Christoffer for 13 år siden. Her var han med til at starte klimadebatten, efter han i 2006 læste en FN-rapport, der fastslog hvor stor en synder kødproduktionen er i forhold til CO2-udslip. En af aktivisterne på Christiansborg, har taget et drastisk valg. Hun ikke vil have børn, fordi hun er klimaangst. Tilrettelæggere: Michael Ørtz Christiansen og Morten Olsen. Lyd: Niels Malte Lundsgaard. Redaktører: Hanne Budtz-Jørgensen og Karen Albertsen. Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Sophie Bjerregaard, miljøaktivist. Michael Minter, leder af Concitos fødevareprogram. Jørgen Peder Steffensen, professor i is og klima på Københavns universitet. Produceret af Munck Studios København.

    Dokumentar
  • 26:36
    Kødkrigen

    5:5 - Det gode liv fyldt med lækre grøntsager

    Rune-Christoffer og kokken Umut afslører deres bud på en vegetarisk nationalret. Og så giver eksperter deres bud på, hvad vores fremtidige kost kommer til at bestå af; for hvis der kommer mindre kød på tallerkenen, hvad kommer der så i stedet. Tilrettelæggere: Michael Ørtz Christiansen og Morten Olsen. Lyd: Niels Malte Lundsgaard. Redaktører: Hanne Budtz-Jørgensen og Karen Albertsen. Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Birthe Linddal, fremtidsforsker. Christian Sylvest Vestergaard, senior konsulent, Teknologisk Institut. Umut Sakarya, kok og ejer af Guldkroen på Nørrebro. Christian Christensen, House of Mølk. Produceret af Munck Studios København.

    Dokumentar