Live kanaler

Kristendom - i kød og blod

Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt.

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 29:48
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 25:25

  I dag sender vi sidste afsnit af P1s serie Kristendom i Kød og Blod. Det handler om frelse, om at redde livet - både det fysiske og det evige. Hør hvordan det føles at have to ukendte menneskers frelse på samvittigheden og få et bud på om vi kan forbedre vi vores odds overfor Gud.

 • 29:55
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 24:25

  P1s serie Kristendom i Kød og Blod er nået til Dommedagen. Hvad bliver vi dømt for, kan vi forvente en nådig dom og venter helvede dem, der ikke består. Men udsendelsen ser også på hvad der sker når mennesket selv overtager Dommedag - bliver dommen hårdere, når det er os selv, der skal karaktersætte vores fiaskoer, svigt eller mislykkede liv og hvad betyder det at menneskeheden efterhånden har tiltaget sig magten over liv og død og sidder med klodens fremtid i egne hænder.

 • 30:02
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 23:25

  P1s serie Kristendom i Kød og Blod handler i eftermiddag om Guds indgriben - om Miraklet. Hør om den grædende ikon i Bredgade i København og om manden, der med håndsplæggelse og forbøn får folk til at smide krykkerne. Han mener, at danske kristne har glemt at Gud er overnaturlig og undrer sig over, at mennesker læser om dæmonuddrivelser, helbredelser og englesyn i biblen, men ikke tror på at miraklet kan ske i deres hverdag.

 • 30:00
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 22:25

  P1s serie Kristendom i Kød og Blod ser i dag nærmere på bønnen. Det handler om samtalen med Gud, om at få hvad man beder om og hvorfor vi er bange for at bede om hjælp. Og så¨fortæller Johannes Møllehave Fadervors historie og forklarer hvad det betyder at blive ledt. For eksempel "ikke i fristelse."

 • 29:09
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 21:25

  Kristendom i Kød og Blod undersøger i dag kristendommens indpakning og dens rum. Hør hvordan det er at holde altergang mens menigheden knæler på nyskudte sæler, få forklaringen på hvorfor døbefonden i gamle dage stod ved kirkedøren og find ud hvordan organisten mærker menighedens stemning og spiller op til den.

 • 30:04
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 20:25

  Kristendom i Kød og Blod ser i dag på de situationer, hvor himmel og jord rører ved hinanden. Det handler om det hellige, om mennesker, der græder helligåndens tårer, når de læser Guds ord, om englen, der overtager roret en stormomsust nat og om at skrue lidt på øjnenes indstil-ling, så man åbner sig for verdens forunderlighed og mysteriet.

 • 29:28
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 19:25

  Kristendom i Kød og Blod er i dag nået til Dåben. 14 årige Nikolaj fortæller hvor fantastisk det var da baptistpræsten dykkede ham ned under vandet i det store bassin, antropologen forklarer, at indvielses ritualerne ville betyde mere for os, hvis de var stærkere, længere og mere fysiske. Og så kan du møde Hanne, der som midaldrende blev genkonfirmeret - for nu kunne hun sige ja til "hele pakken" og det krævede et ritual.

 • 29:24
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 18:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. I dag handler det om præsten. Kulten har altid haft en frontfigur. En særlig hellig mand eller kvinde, der stod i forbindelse med guderne eller udlagde teksten og udførte ritualerne. Vi besøger pastoralseminariet, hvor unge teologer bliver indført i gudstjenestens svære kunst - for hvordan er det lige man holder hænderne, når man lyser velsignelsen og hvor meget altervin skal der i glasset? Og så præsenterer vi 6 præsteroller - fra shamanen til performeren.

 • 29:21
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 17:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. Skøge eller moder - det er kvindens muligheder - i hvert fald hvis man ser på biblens rollemodeller. Kristendom i Kød og Blod handler i dag om kønnene og deres bestemmelse.

 • 29:46
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 16:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. I dag handler det om dem, der rejser ud for at udbrede det glade budskab. De første danske missionærer sad for 300 år siden på stranden i Trankebar og kæmpede for at lære malabarisk så de kunne oversætte biblen, men i dag kommer missionærerne fra 3. verden med et godt tilbud til sekulariserede og ugudelige danskere. I de nye returmissionske kirker får man fællesskab og engagement og det virker.

 • 29:46
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 15:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. Du må ikke slå ihjel og du skal elske dine fjender - det er kristendommens fordring Hør den danske officer i Irak forklare hvorfor det er værre at være passiv tilskuer til vold og overgreb end selv at slå ihjel.

 • 29:47
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 14:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. Kristendom i Kød og Blod ser i dag nærmere på kyskheden. Tager sex tankerne fra Gud eller hjælper erotikken os til at opleve både hengivelse og næstekærlighed. Vi ser nærmere på hvordan kristendommen har påvirket sexlivet med pirrende symboler og leg med det forbudte, undersøger den kristne erotiske historie og fortæller om en svensk sekt, der mener, at vejen til Gud går gennem kønshårene.

 • 29:23
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 13:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. I dag handler udsendelsen om retfærdighed og om politik og kristen-dom overhovedet har noget med hinanden at gøre.

 • 29:43
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 12:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. Helligånden er Guds kraft og sendebud og dagens udsendelse handler om ildtunger, jernbyrd og om Folkekirken får åndenød af at blive omklamret af staten.

 • 29:36
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 11:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. I dag handler det om det om kroppens opstandelse og håbet om evigt liv og så handler det om en kirke, der har glemt, at der skal krop bag ordene.

 • 29:42
  Kristendom - i kød og blod

  Kristendom - i kød og blod 10:25

  Kristendom i Kød og Blod er en overraskende opdagelsesrejse gennem den kristendom, som vi tror vi kender så godt. I dag handler det om det om nåden og vi skal både på besøg i skrifte-stolen og møde en lykkelig Gudløs.