Ludermanifestet

De tre unge kvinder Nikita Klæstrup, Louise Twerk Queen Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen har det seneste år vendt op og ned på feminismedebatten i Danmark. De poserer i bikinier, netstrømper og med lyserød læbestift - og har uddannelser i psykologi, retorik og teologi bag sig. De taler om slutshaming, Foucault og russisk historie - og de køber dyre håndtasker, vælger silikonebryster og ryster røv i feminismens navn. Det har forvirret og forarget og lokket haters frem fra alle hjørner. Nu har de tre besluttet sig for - en gang for alle - at skrive deres manifest for den yngre generation af feminister, og P1 har fulgt dem undervejs.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 28:52
  Ludermanifestet

  Ludermanifestet 1:6

  Kapitel 1: Reclaim ordet "luder". Nikita blev kaldt luder, da hun trådte frem til en fest hos Konservativ Ungdom iført en meget nedringet kjole. Louise blev kaldt luder, da hun dansede twerk på Orange Scene på Roskilde Festival. Ekatarina blev kaldt luder af sin eks-mand. Det har fået dem til at undersøge luderstigmaet - og om det er bedst at bekæmpe ordet luder eller tage det til sig og reclaime det. I Ludermanifestet skriver de tre kvinder et feministisk manifest, og P1 følger dem undervejs. Værter: Nikita Klæstrup, Louise Twerk Queen Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen.

  Kultur
 • 29:02
  Ludermanifestet

  Ludermanifestet 2:6

  Kapitel 2: Kræv din orgasme. Louise synes, at hun - og mange andre kvinder - har et problematisk forhold til orgasmen. Hun undersøger, hvorfor kvinders nydelse historisk er blevet under undertrykt, om hun selv kan få et bedre sexliv ved at tage på orgasmekursus og diskuterer "orgasmekravet" med Nikita og Ekaterina. I Ludermanifestet skriver de tre kvinder et feministisk manifest, og P1 følger dem undervejs. Værter: Nikita Klæstrup, Louise Twerk Queen Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen.

  Kultur
 • 29:32
  Ludermanifestet

  Ludermanifestet 3:6

  Kapitel 3: Bryster, botox og skønhedsidealer. Nikita er ærlig omkring at hun får "ordnet" rigtig mange ting ved sit udseende. Forstørret sine læber, lagt fillers under øjnene og løftet bryn med botox etc. Katja har fået en brystoperation. Men Louise har ikke fået nogen kunstige kosmetiske operationer. Med det udgangspunkt undersøger Girlsquad skønhedsidealer for mænd og kvinder og hykleri omkring naturlig skønhed. Værter: Nikita Klæstrup, Louise Twerk Queen Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen.

  Kultur
 • 07:55
  Ludermanifestet

  3:6 EKSTRA - Kan man arve dårlig kropslig selvtillid fra sin mor?

  Hvordan har Nikita Klæstrups mor - der har beklaget sig over sit udseende op gennem hendes opvækst - påvirket Nikitas forhold til skønhed? Og vil Nikita påvirke sine niecer i en negativ retning? Det taler Nikita med sin søster om.

  Kultur
 • 29:05
  Ludermanifestet

  Ludermanifestet 4:6

  Kapitel 4: Myten om voldtægtsmanden i busken. Katja fortæller sin historie om dengang, hun blev voldtaget - det var ikke en historie, om en voldsmand, der sprang ud af busken en mørk aften. Det var tværtimod en, hun kendte. Katja, Nikita og Louise undersøger hvem det egentlig er, der bliver voldtaget, og hvem der gør det. Det handler også om mindre alvorlige tilfælde af uønskede seksuelle erfaringer. De spørger tre fyre, hvad de gør for at undgå at overskride kvinders grænser. Værter: Nikita Klæstrup, Louise Twerk Queen Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen. Produceret af Filt CPH.

  Kultur
 • 29:20
  Ludermanifestet

  Ludermanifestet 5:6

  Kapitel 5: Dick pics og nude selfies. Girlsquad diskuterer forskellen mellem tilfældige mænds penisbilleder og nøgen feministisk kunst. Er det bare sådan, at man som kvinde selv inviterer til at få tilsendt penisbilleder, hvis man viser sig selv frem med meget lidt tøj? Og er de billeder, Girlsquad tager af dem selv, kunst? Få også en guide til, hvordan du bedst svarer på et dick pic, så det aldrig sker igen. Værter: Nikita Klæstrup, Louise Twerk Queen Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen. Produceret af Filt CPH.

  Kultur
 • 29:13
  Ludermanifestet

  Ludermanifestet 6:6

  Kapitel 6: Tjek dine privilegier. I sidste afsnit vender Girlsquad kritikken indad: Hvilke privilegier har de, som hvide, heteroseksuelle kvinder, som de ikke selv er klar over? De har inviteret tre kvinder, der ikke lige ligner dem selv - en transkønnet, en afrodansker og en dansk-afghaner - i studiet for at tale om minoriteters kvindekamp. Værter: Nikita Klæstrup, Louise Twerk Queen Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen. Produceret af Filt CPH.

  Kultur
 • 07:20
  Ludermanifestet

  4:6 EKSTRA

  Har man som mand pligt til at bryde ind, hvis man ser en anden mand overskride en kvindes fysiske grænser? Det spørger Louise, Katja og Nikita tre fyre om. De er meget uenige.

  Kultur