Live kanaler

Nede Mette

Om du er nede Mette eller ej, så stormer Statsministeren frem på Instagram. På Mette Frederiksens profil møder du alt fra makrelmadder og håndbold - til corona-nedlukninger og udlændingepolitik. Hvad er det @mette kan, og hvorfor reagerer vi så forskelligt på det? Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter Instagram-universets svar på politisk kommunikation? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere fænomenet @mette. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 44:59
  Nede Mette

  Fuckfinger-gate og hundepolitik

  En 15 årig drengs fuckfinger splittede internettet, da den endte på Mette Frederiksens Instagram. Vi taler vi med faren til drengen, som i denne uge har klaget til Datatilsynet for Statsministerens brug af billedet. Peter Skaarup har også været ude med riven - men har han selv sit på det rene, hvad angår sin egen Instagram? Det spørger vi ham om i dagens program. Søren Pape Poulsens nye hund er festens midtpunkt på Instagram denne uge - hvad foregår der med de mange hunde-billeder fra politikerne på Instagram? Er der stemmer at hente? Vi forsøger at finde hoved og hale i det hele. Desuden kårer vi også Ugens Makrel. Værter: Anna Olrik & Thomas Tjaerandsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Nede Mette

  Kampen om kommentarsporet, valg på Grønland og et Instagram-påskebord

  Har du lagt mærke til, at politikerne altid er til stede i kommentarspor på Facebook? Det har Debattør Nima Zamani, som er ved at brække sig over tendensen. I denne uge spørger vi Nima, hvad problemet er - ligesom vi også spørger Kristian Hegaard fra Radikale Venstre, hvad han egentlig laver i de kommentarspor. Derudover spørger vi en valgforsker, om likes og følgere kan konverteres til stemmer? Og er det tilfældet på Grønland, hvor der er valg i disse dage? Vi får desuden en omgang Ude & Hjemme på Speed og dækker et Instagram-påskebord op. Værter: Anna Olrik & Thomas Tjaerandsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Nede Mette

  Er politikerne narcissistiske? Om genåbnings-selfies og øl i politik

  Hvordan fejrer du et veloverstået stykke arbejde? Danske politikere gør det øjensynligt med en selfie. Netop det spørger vi Socialdemokratiets integrations- og udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, om og hører, hvorvidt Facebook og sociale medier får Danmarks politikere til at virke narcissistiske og selvglade. Måske forbinder du nærmere fyraften med kolde øl og fødderne oppe ligesom Anker Jørgensen og Poul Schlütters ikoniske Tuborg-skål. Det ville du ikke være alene om, så derfor lytter vi til politisk reporter på Avisen Danmark, Kasper Løvkvist, fortælle om, hvad øllen kan i politisk symbolik. Dernæst vender vi snuden mod Oslo og Stockholm, for at Kristeligt Dagblads Johan Bendtsen kan fortælle os om naboernes SoMe-vaner. Og selvfølgelig uddeles Ugens Makrel. Værter: Anna Olrik & Thomas Tjaerandsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Nede Mette

  Hvem taler de til?

  Hvordan kan det være, at Christiansborgs folkevalgte bruger så lang tid på deres spørgsmål til spørgetime med statsministeren? Kommunikationsrådgiver og Liberal Alliances tidligere ansvarlige for digital kommunikation, Marcus Stoltze, giver sit bud på hvorfor. Vi vender også Storbritannien, hvor DRs Tinne Jersing Knudsen fortæller om drama på Downing Street nummer 10 og 11. Dernæst løfter vi sløret for værdien af statsministerens brugernavn, @mette, og hvordan hun lykkedes med at gafle det ud af fingrene på en intetanende Mette fra Kolding. Afslutningsvis på gonzojournalistisk vis sætter Nede Mette redaktionen sig en udfordrende opgave. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Nede Mette

  Lever statsministeren i en arbejderidyl?

  Drømmer statsministeren og resten af Statsministeriets presseafdeling sig væk til en fordums tid, når de spinder på arbejderidyl og makrel i tomat? Det mener journalist og dokumentarist, Mads Brügger, når han spidder Socialdemokratiets selvfortælling i Weekendavisens spalter. Vi udfordrer ham på analysen og præsenterer den til en af statsministerens Facebook følgere og ser, om hun er enig. Efterfølgende stiller journalist, Henrik Qvortrup, og partileder for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, skarpt på statsministerens koreograferede Instagram posts og spørger, om statsministeren udnytter sine partilederkollegaer. Til sidst skal Thulesen-Dahl væltes af pinden som Ugens Makrel. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Nede Mette

  Lørdag 6. mar. 2021

  Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen.

  Nyheder & Aktualitet