Live kanaler

Norsken, svensken og dansken

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Melodifestival-mobbing, nekrofili og Sylvi Listhaug

  Åsa Linderborg er træt af venstresidens brune stænk. Hilde Sandvik (N) er bange for, at hun har fået sin egen "lille Hassan", mens Hassan Preisler (DK) ivrigt har læst om døden. Denne uges pan-skandinaviske terapisession er ren "rama ding dong". Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:38
  Norsken, svensken og dansken

  "Ytringsfrihed"

  Det er februar. Det er koldt, det er mørkt og demokratiske principper er under pres. Hilde Sandvik (N), Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) forsøger ikke at gå gennem isen i dagens skandinaviske familieterapi. Angsten kan let spise sjælen i ulve-timen, men Hassan finder ny visdom i gammel klassiker. Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:30
  Norsken, svensken og dansken

  Dansk drukkenskab, norsk manderolle og svensk anarki

  Hvordan kunne "Kärlek och anarki" slippe gjennom den svenske sensur? Har danskerne løst vaccinationskoden? Og hvad skal nordmændene gøre nu hvor svenskerne har sat militæret ind på grænsen? Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) giver sig i kulturens vold i ugens skandinaviske runde familieterapi. Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:45
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 5. feb. 2021

  Åsa Linderborg (S) må forsvare sig mod påstande om at hun er anti-vokser. Hassan Preisler (DK) tørrer stadig tårene efter guldet i håndbold-VM, mens Hilde Sandvik (N) endelig må snakke om det som virkelig betyder noget for en nordmand: hytteliv og distriktspolitik. Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:46
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 29. jan. 2021

  Han var en gigant i teaterverdenen, kontroversiel, kompromisløs, frygtet og beundret. Lars Noréns død markerer dagens panskandinaviske terapitime. Hilde Sandvik (N) inviterer Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) til en samtale om den svenske dramatiker, de norske polkøer og de sortklædte danske mænd, der brænder dukker af Mette Fredriksen. Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 22. jan. 2021

  Burde SVT have "kosepratet" med Sverigedemokratenes chefideolog Mattias Karlsson? Burde danske influencere have rejst til Dubai? Burde den norske statsminister have undskyldt udtalelse om teater? Tid til eftertanke med Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) . Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 15. jan. 2021

  Han ville sælge Grønland, hænge Sverige ud, men ønskede nordmænd velkommen. Donald Trump er på vej ud af Det hvide hus. Hvordan prægede han Skandinavien? Selv ikke Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) undslipper USA denne uge. Og hvem er den danske rapper som har lavet fake news med statsminister Mette Frederiksen? Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 8. jan. 2021

  2021 starter med et brag for "norsken, svensken og dansken". Hassan Preisler (DK) med en raket i nakken, Hilde Sandvik (N) klamrer sig til håbet om, at hun undgår udgangsforbud, mens Åsa Linderborg (S) forsøger at forstå, hvad der sker med børne-tv i Danmark. Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 18. dec. 2020

  Det er dækkes op til selvransagelse og granskning af motiver og hensigter når norske Hilde Sandvik (N) inviterer Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) til årets sidste panskandinaviske familieterapi. Tilhører de en kynisk generation? Og hvad har de egentlig lært af det siste år? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 55:49
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 11. dec. 2020

  Hassan (DK) er dybt bekymret på vegne af næste generation Preisler, og får både trøst og modstand fra Åsa Linderborg (S) og programleder Hilde Sandvik (N) i en ophedet diskussion om hvem som egentlig har magten i de skandinaviske hjem. Hilde undrer sig over, hvorfor "hudsult" ikke er nomineret til dette års nye ord i Danmark, og Åsa opfordrer til et borgerjournalistbidrag for at få skattekronerne til Bjørn Dæhlie. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 4. dec. 2020

  Hilde Sandvik (N) og Åsa Linderborg (S) overvejer at ansøge om statsborgerskab efter at have taget den danske indfødsret test. Hassan Preisler (DK) er bekymret, når han hører om Norges svar på "Den Lille Havfrue". Og en svensk børnebog med handling fra Sydafrika får hård kritik for at indeholde for få (læs: ingen) sorte karakterer. Men alle ender - som det skal være i pan-skandinavisk familieterapi - med at nynne en julesang. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 27. nov. 2020

  Den danske statsminister Mette Frederiksens hårknude, den svenske dramatiker Lars Noréns dagbøger og følelsen af norsk tran om morgenen. Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) gør ihærdige forsøg på at drænere sumpen i dagens panskandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 55:49
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 20. nov. 2020

  Er Stefan Löfven endelig vågnet? Hvorfor sætter en ramadansang fyr på Danmark? Og beskæftiger NRK sig med historie forfalskning? Hilde Sandvik (N) slutter sig til Hassan Preisler (DK og Åsa Linderborg (S) i dagens terapitime ved chaiselongen. Og har du hørt om, da nordmanden, svenskeren og danskeren forsøgte at stemme i en sang? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 13. nov. 2020

  Hvordan takler man kriser? Med frygt eller fakta? Står Danmark overfor et juridisk ragnarok? Har svenskerne tabt kontrollen? Og hvorfor havner en byste af Frederik V i søen? Hilde Sandvik (N) får Hassan Preisler (DK og Åsa Linderborg (S) med på chaiselongen på en våd, mørk novemberdag for at ventilere hovedet efter lange dage på et ovalt hjemmekontor. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 6. nov. 2020

  Hvad skete der med 90'ernes store ironister? Norske Harald Eia og Thomas Seltzer? Danske Caspar Christensen og svenske Killinggänget? Hvad med dem som elskede Amerika? Eller mænd, der aldrig formår at beslutte sig? De har fået et navn når Hilde Sandvik (N) slutter sig til Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) i dagens terapitime på chaiselongen. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 30. okt. 2020

  Gretha Thunberg bliver avisredaktør for en dag - til Hassans store begejstring. Åsa bekymrer sig for Lars Noréns dagbog. Panelet fortæller om Kadras erfaringer med at blive af-inviteret - og fortæller også om sine egne. Og har du hørt den om norsken, svensken og dansken som konkurrede om at idioterklære en mode-ekspert? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 23. okt. 2020

  Metoo-revolutionen ryster Danmark: Hvad kan Hassan Preisler (DK) lære af Åsa Linderborg (S)? Er den svenske velfærdsstat et brændende hus? Og hvad mener den norske statsminister med at vi nu skal stå sammen om tankefrihed? Det vil Hilde Sandvik (N) gerne have svar på i ugens pan-skandinaviske terapitime. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 16. okt. 2020

  Metoo-løbet fortsætter i Danmark, og Hassan Preisler (DK) er blevet en central kilde i denne uges store afslørende sag mod en velkendt dansk radiovært. Hilde Sandviks (N) norske Storting er blevet hacket - mens det danske folketing er blevet pranket - i begge tilfælde af russere. Mens vores faste svenske gæst, Åsa Linderborg (S), glimrer ved sit fravær i denne uges bilaterale intra-skandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 55:45
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 9. okt. 2020

  Hilde Sandvik (N) er i Odda og undrer sig over, hvad Fittetjuven ville have sagt om #MeToo. Åsa Linderborg (S) sidder i Sverige og følger den danske revolution minut for minut. Mens Hassan Preisler (DK) ligger vågen i sin lejlighed på Nørebro og søger i sin egen livshistorie på jagt efter tikkende bomber. Norsken, svensken og dansken prøver febrilsk at holde sig rolige i ugens panskandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 55:51
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 2. okt. 2020

  Sveriges Radio beskyldes for racisme, dansk stjerneregissør klandres for både det ene og det andet, mens den norske kulturminister anklages for at prioritere selfies med Tom Cruise, fremfor at redde et kulturliv der er nede til tælling. Er det underligt, at Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) er glade for at skifte anklagebænk med en chaiselong i denne uges pan-skandinaviske familieterapi? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 25. sep. 2020

  Onsdag er det 15 år siden Jyllands-Posten trykkede Muhammed-karikaturene. Hilde Sandvik (N) vil gerne vide hvad Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) mente den gang. Selv har hun ikke skiftet mening, men har de? I ugens runde med panskandinavisk familieterapi er det tid for selvransagelse, bekendelser og Muhammedkrise-special. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 18. sep. 2020

  For ti år siden kom Sverigedemokratene ind i Riksdagen. Er de blevet stuerene nu? Fører den danske forsvarsminister landsskadelig virksomhed? Og hvilken generation har egentlig skylden for coronaspredningen i Norge? Hilde Sandvik (N), Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) tager ikke skylden for noget i denne uges runde af pan-skandinavisk familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:45
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 11. sep. 2020

  Svenskerne kan ikke skjule deres skadefryd mens corona-tallene stiger hos naboene. I Norge er retssagen mod konen til en tidligere justisminister fra FrP i gang, mens danske politikere er gået i skjul af frygt for omskæringsdebatten. Hilde Sandvik (N), Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) skyr imidlertid ingen debatter i ugens panskandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:10
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 4. sep. 2020

  I Sverige bliver unge røvet på groft vis. I Danmark diskuteres det om deres tidligere statsminister har mistet forstanden, mens i Norge skifter den politiske dagsorden hurtigere end Petter Northug kører bil. Det er ikke underligt at Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) trænger til en dosis panskandinavisk familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 55:52
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 28. aug. 2020

  Det danske forsvar er fyldt med skandaler, det norske Arbeiderparti laver dem selv, mens en svensk aktivist gerne går i fængsel for sine. Hvad er det svenskerne og danskerne ikke forstår med den norske Oljefond? Det vil Hilde Sandvik (N) gerne have svar på fra Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) i dagens panskandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 21. aug. 2020

  Åsa Linderborg har sat "fyr" på kultur-Sverige med sin nye bog - for første gang snakker hun om reaktionerne. Den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell har mistet sine e-mails, mens den norske langrendestjerne Petter Northug har mistet sin billet, og den danske statsminister har mistet sin chefstrateg. Hassan Preisler (DK), Åsa Linderborg (S) og Hilde Sandvik (N) er klar på chaiselongen til efterårets første time med pan-skandinavisk familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 26. jun. 2020

  Mens international presse griller Sverige og den svenske statsepidemolog Anders Tegnell sommertaler på SR, har Hassan Preisler (DK) fundet ud at han elsker Norge, mens Åsa Linderborg (S) og Hilde Sandvik (N) lurer på hvem som bør dubbe dem i efterårets sendinger. Hør norsken, svensken og dansken køre op til ferie i sæsonens sidste skandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 19. jun. 2020

  Hedebølgen har nået dagens sending af Norsken, svensken og dansken. Fik Åsa Linderbog (S) solstik i sidste udsendelse? Hør henne i samtale med Hilde Sandvik (N) og Hassan Preisler ((D) - om nøgenhed, sverige-kåde nordmænd som nu kan rejse til Gotland og om demonstrations frustration i dagens skandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 12. jun. 2020

  Mens corona stadig var det eneste, nogen kunne tale om, forudsagde Åsa Linderborg (S), at identitetspolitik nu var død og begravet. Hassan Preisler troede, at dette aldrig ville nå Danmark. Hør dem i selvransagende samtale med Hilde Sandvik (N) i dagens panskandinaviske familieterapi, som også stiller spørsmålet: Er det største svenske traumet nu helet? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:43
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 5. jun. 2020

  Var #metoo en frelse - eller heksejagt på mænd sat i scene af elitefeminister? Hvad sker der når billedet af det stærke Sverige krakelerer? Og er Danmark nu egentligt et yndig land? Den Nordiske Mand er under luppen når Hilde Sandvik (N) møter Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) i dagens panskandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 29. maj 2020

  Er Sverige endelig blevet den ydmyge nabo danskere og nordmænd har drømt om? Er Danmark i færd med at få sin egen Thomas Quick-sag? Og hvorfor har nordmændene været så stok konservative når det kommer til bioteknologi-lovgivning? Det er tid for hovedrystning og personlige bekendelser når Hilde Sandvik (N) møder Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) i dagens panskandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 22. maj 2020

  Den svenske kendis kok Paolo Roberto græder ud på TV efter at blive taget i en sex-razzia. En nynazist sidder på tiltalebænken i Norge, og bogen Genusdoktrinen hamrer løs på PK-regimet ved svenske universiteter. Hassan Preisler (D) snakker ud om sin fortid som identitetspolitisk aktivist i dagens udsendelse af Norsken, svensken og dansken når han møder Åsa Linderborg (S) og Hilde Sandvik (N) i dagens panskandinaviske familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 15. maj 2020

  I anledning af nationaldagen udsættes norske Hilde Sandvik for koordineret dragt-mobning fra dansken og svensken, og tager samtidig det store spørgsmål op: Hvem er Skandinaviens mest nationalistiske folk? Mød Hilde Sandvik (N) Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (D) i en ny runde selvransagende panskandinavisk familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 8. maj 2020

  Var den danske poet Yahya Hassans bortgang en varslet død? Hvorfor beskylder en dansk redaktør en svensk forfatter for gravplyndring? Danske Hassan Preisler møder svenske Åsa Lindeborg til en selvransagende terapisession ledet af norske Hilde Sandvik, i ugens episode av Norsken, svensken og dansken. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 1. maj 2020

  I ugens Norsken, svensken og dansken ryster Hassan Preisler på hovedet over svenskernes nye sexsymbol. Åsa Linderborg rystes af norsk drabsefterforskning og Hilde Sandvik forsøger at forstå hvad der gik galt da danskene solgte vaccinefabrik til spotpris til en arabisk sheik. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 24. apr. 2020

  Mens botox-flygtninge presser sig over grænsen til Sverige, har kåde danskere fået glædesbudskapet i Danmark. Men hvem i alverden er det Norge har sat til at styre verdens største statlige investeringsfond? Det er tid for lyx og bitterhed når norske Hilde Sandvik møder danske Hassan Preisler og svenske Åsa Linderborg til ugens runde skandinavisk familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 17. apr. 2020

  Hvem er den egentlige dronning af Danmark? Margrethe, Suzanne eller Mette? Detr svælges i statistisk fornuft og royale følelser når norske Hilde Sandvik møder danske Hassan Preisler og svenske Åsa Linderborg til ugens runde skandinavisk familieterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Fredag 10. apr. 2020

  Hvordan står det til med påskefejringen i Skandinavien? Flere hundrede tusind har intet job at komme tilbage til efter fridagene. I Danmark bliver børn bedt om at hylde sin statsminister, Og en ting er sikkert: VI kan vinke farvel til Sommerkroppen 2020. Norske Hilde Sandvik møder danske Hassan Preisler og svenske Åsa Linderborg til ugens runde koronaresistent gruppeterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Lørdag 4. apr. 2020

  Vi er inde i uge tre med skandinavisk lockdown. I Danmark har Mette Frederiksens tilslutning nået nordkoreanske højder. Sverige statsepidemiolog bliver stadig længere i masken. Mens i Norge, har "svenskevitsen" fået en ny renæssance takket være deres influencere. Norske Hilde Sandvik møder danske Hassan Preisler og svenske Åsa Linderborg i denne uges runde med koronarresistent gruppeterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:59
  Norsken, svensken og dansken

  Lørdag 28. mar. 2020

  Sidste uge elskede danske Hassan Preisler den trygge, myndige tone fra statsminister Mette Fredriksen. Efter endnu en uge i karantæne med grædende børn, støjende håndværkere og skrigende undulater, har piben fået en anden lyd. I "Norsken, svensken og dansken" møder han Åsa Linderborg (Se) og Hilde Sandvik (No) for at tale om de vigtigste nyheder og debatter i Skandinavien, og hvad de fortæller os om vores frygt, vores håb og - det store spørgsmål - hvem af os takler krisen bedst? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Den nordiske model

  I radiopremieren af Norsken, svensken og dansken snakker norske Hilde Sandvik med svenske Åsa Linderborg og Hassan Preisler fra hver sine karantænestuer om den dystre tiden vi lever i. Vi kryber ned i den nationale selvfølelse, får forklaring på hvorfor svenskerne altid skal være noget for sig selv. Og hvem der nu er Skandinaviens Commander-in-Chief? Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur