Live kanaler

Nye skrivende

I serien 'Nye skrivende' kan du møde en række danske forfattertalenter. De fortæller, hvordan tidens strømninger og deres generations samfundsudfordringer har fundet vej ind i deres romaner. Serien præsenterer nogle af de nye stemmer i litteraturen og supplerer dermed P1s litteraturprogrammer som DR Romanprisen og Bogselskabet.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:08
  Nye skrivende

  Med Runa Luth

  Kelly er en skæv eksistens, en ung kvinde, der slår sig ned hos lastbilchaufføren Pusser. Hun søger kærlighed og en plads at være, efter siden barndommen at have mødt afvisning, misbrug, råddenskab og vold. Forfatteren bag, Runa Luth, er allerede blevet prisbelønnet for sin debutroman Kelly. Her fortæller Runa Luth om de erfaringer med psykisk sygdom og følelsen af at stå udenfor fællesskabet, som hun har puttet i fortællingen om Kelly. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 27:04
  Nye skrivende

  Med Sofie Malmborg

  1700-tallets Stein Bagger hed Frederik Bargum. En driftig og ambitiøs lykkeridder, der nåede at bygge et imperium på handel med slaver, inden korthuset faldt sammen og han måtte flygte ud af Danmark. Sofie Malmborg fortæller hans historie i sin debutroman Bargums synder. Og hun ser flere paralleller til verden i dag. Vi er nemlig stadig villige til at lade mennesker i andre dele af verden betale prisen for at vi kan leve i overflod. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 27:07
  Nye skrivende

  Med Malte Tellerup

  Landbrugets vilkår. Drømmen om mindre forbrug. Livet som queer langt væk fra storbyen. I romanen Hedeselskabet tager forfatter Malte Tellerup fat i temaer, som spænder vidt. Vi møder Tobias og hans to venner, der søger et mere simpelt liv på landet. De flytter ud i et nedlagt landbrug i Vestjylland for at lade sig inspirere af stedet, naturen og de lokale borgere. Men den barske virkelighed med forfald og fattigdom sætter ind og splitter deres fællesskab. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 26:48
  Nye skrivende

  Med Daniel Boysen

  En midaldrende kvinde rammes af en hjerneblødning. I tilstanden mellem levende og død genoplever hun i glimt sit liv med både traumatiske tab og sprækker af lys. Det er den fortælling, som forfatter Daniel Boysen folder ud i sin anden roman 'På sit yderste'. Han interesserer sig for døden og skriver sig gerne ud over kanten af det realistiske. Og så er Daniel Boysen stærkt optaget af menneskets forhold til naturen. Vært: Diana Bach. I redaktionen: Rikke Stokholm.

  Kultur
 • 26:42
  Nye skrivende

  Med Sigridur Larsen

  En ung islandsk kvinde snyder desperat med sin højde, skjuler sin dårlige hud under et tykt lag makeup og tvinger sit viltre hår ind i en modvillig knold i nakken. Kalinka skal nemlig være stewardesse, og i det job er der strenge krav til et perfekt udseende. Men Kalinka får stadig sværere ved at hænge sammen i tilværelsen på evig stand-by. Hun er hovedpersonen i Sigridur Larsens debutroman 'Crash Kalinka'. Forfatteren er optaget af alt fra feminisme til forbrug, kolonihistorie og musicals, og det folder hun ud i romanen. Vært: Diana Bach. I redaktionen: Rikke Stokholm.

  Kultur
 • 27:07
  Nye skrivende

  Med Rakel Haslund-Gjerrild

  En ung kvinde, måske det sidste menneske på Jorden, begiver sig ud på rejse i et postapokalyptisk landskab. Det er rammen for fortællingen i Rakel Haslund-Gjerrilds første roman 'Alle himlens fugle'. Rakel Haslund-Gjerrild er optaget af de store eksistentielle spørgsmål, og i romanen bliver det til en undersøgelse af, hvordan vi rummer at alle mennesker skal dø, ikke kun som individer, men måske også som art. Tilrettelæggelse: Diana Bach. I redaktionen: Rikke Stokholm. Vært: Diana Bach.

  Kultur