Operation Menneskejagt: Myten

Sendt første gang d.

Videnskabsmændene Rane Willerslev og Morten Nielsen sidder i Ranes sommerhus i Tisvilde. De har sat sig for at svare på de 10 største spørgsmål, som mennesket har stillet sig gennem historien. Forskningsbibliotekar Morten Thing, som har brugt hele sit liv blandt bøger, har fundet frem til de største spørgsmål.
I 10 udsendelser finder Morten og Rane svar, både ved hjælp af de største videnskabelige indsigter og gennem egne erfaringer. Rane Willerslev er blevet skilt og går til psykolog for at finde ud af, hvordan han bliver en bedre mand. Morten Nielsen kommer fra Den Rådne Banan. Hans far d...

Videnskabsmændene Rane Willerslev og Morten Nielsen sidder i Ranes sommerhus i Tisvilde. De har sat sig for at svare på de 10 største spørgsmål, som mennesket har stillet sig gennem historien. Forskningsbibliotekar Morten Thing, som har brugt hele sit liv blandt bøger, har fundet frem til de største spørgsmål.
I 10 udsendelser finder Morten og Rane svar, både ved hjælp af de største videnskabelige indsigter og gennem egne erfaringer. Rane Willerslev er blevet skilt og går til psykolog for at finde ud af, hvordan han bliver en bedre mand. Morten Nielsen kommer fra Den Rådne Banan. Hans far drak sig ihjel nede hos Den Smukke Købmand, så Morten forsøger bl.a. at finde svar om menneskets natur ved at tage tilbage til sin barndomsegn.
I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Er myten en forudsætning for menneskeligt samfund?
I Mortens familie har der altid været en stolt fortælling om den heltemodige tiptipoldefar, men nu ringer Morten rundt til sin familie for at høre om det nu også kan være helt sandt. Rane husker tilbage på en oplevelse han havde i Sibirien efter han havde skudt en bjørn, hvor der skete noget meget uventet.
Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.
(Sendt første gang 10. november 2016).

Næste udsendelse

P1, 23. jul. 2018 kl. 13:03

Videnskabsmændene Rane Willerslev og Morten Nielsen sidder i Ranes sommerhus i Tisvilde. De har sat sig for at svare på de 10 største spørgsmål, som mennesket har stillet sig gennem historien. Forskningsbibliotekar Morten Thing, som har brugt hele sit liv blandt bøger, har fundet frem til de største spørgsmål. I 10 udsendelser finder Morten og Rane svar, både ved hjælp af de største videnskabelige indsigter og gennem egne erfaringer. Rane Willerslev er blevet skilt og går til psykolog for at finde ud af, hvordan han bliver en bedre mand. Morten Nielsen kommer fra Den Rådne Banan. Hans far drak sig ihjel nede hos Den Smukke Købmand, så Morten forsøger bl.a. at finde svar om menneskets natur ved at tage tilbage til sin barndomsegn. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel. (Sendt første gang 8. december 2016).

Mere Operation Menneskejagt (radio)

0:21:39

1.g'erne bryder ind på gymnasiet, men festen ender fatalt, især for Liv

0:51:07

Rane Willerslev og Morten Nielsen søger svar på livets store spørgsmål

0:36:31

- og breakdance, beats og gigantiske ghettoblastere er noget helt nyt

0:25:53

Psykologen kommer med et overraskende bud

1:57:00

Nye hit og kendte klassikere hørt med andre ører

0:14:05

Interview med St. Vincent lige før hendes koncert - et af årets højdepunkter