Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Mennesker o... 00:05 - 01:03
Lige nu på P2
Det´ dansk 00:05 - 01:50
Lige nu på P3
Natradio 00:05 - 05:00
Lige nu på P4
P4 Natradio 00:05 - 01:00
Lige nu på P5
Natmusik 00:05 - 05:00
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 00:05 - 05:00
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 19:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 00:05 - 01:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 25. sep. 2017 kl. 16:07

Orientering

Sendt første gang d. 14. sep. 2017 kl. 16:07

Danmark, Østrig, Frankrig, Tyskland og Sverige vil have nye EU-regler for grænsekontrol. Mere fle...

Danmark, Østrig, Frankrig, Tyskland og Sverige vil have nye EU-regler for grænsekontrol. Mere fleksible muligheder for at indføre den og for at bevare kontrol i længere tid, er ønsket bag de fem Schengen-landes forslag, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i dag er i Bruxelles for at lægge frem. I weekenden sagde Støjberg også, at Danmark igen i år ikke vil modtage kvoteflygtninge. Vi ser på forslaget og beslutningen, og hvad begge dele betyder for Danmark. Det går rigtig godt for Grønlands økonomi. De sidste par år har landet haft en stærk økonomisk vækst, og det skyldes i høj grad nogle forrygende gode år for fiskeriet, som stadig er Grønlands vigtigste erhverv. Men samtidig advarer både Nationalbanken og Verdensnaturfonden om risiko for overfiskeri. Og det samme gør fiskerne selv. Alle råber på flere teknisk uddannede; erhvervsliv, politikere og i går Nationalbanken. Og derfor har det undret mange, at regeringen i deres finanslovsforslag tilsyneladende har opgivet sin egen målsætning om at få 25 procent til at vælge en erhvervsuddannelse. Og oven i købet kun et år efter, at målet blev opfundet. Vi spørger uddannelsesminister Merete Riisager, om regeringen har mistet troen på sin egen målsætning.
Dagens værter er Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard.
Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Indslag

Mere Orientering

Orientering

22. sep. 2017 kl. 16:07
Også i dag sendes Orientering delvist fra den tyske hovedstad Berlin - naturligvis i anledning af...
Også i dag sendes Orientering delvist fra den tyske hovedstad Berlin - naturligvis i anledning af valget hos vores nabo mod syd på søndag. Vi analyserer den store afslutningsdebat, der fandt sted i går aftes - hvor både kansler Merkel og førsteudfordrer Schultz valgte at sende næstformændene, i stedet for selv at møde op. Derudover taler vi bl.a. med professor Werner Jann, der stod fadder til Hartz-4 aftalen - en aftale, der var med til at præge den tyske økonomi i 2000'erne, og som nogle mener er årsagen til den større ulighed i det tyske samfund i dag.
På en cybersikkerheds-konference efterlyser flere it-virksomheder en ny national myndighed, der skal stå for at koordinere indsatsen for cybersikkerhed i Danmark - på tværs af nuværende myndigheder, virksomheder og universiteter. Vi hører fra nogle af konferencens deltagere, der mener at man på den måde kan undgå store cyberangreb, som dem vi har set i år.
Partiet Alternativet har modtaget knap en halv million kroner fra lande, der er kendt for at huse skattely. Og det er en rigtig ØV-sag, synes man i partiet. Men betyder det så, at pengene skal sendes tilbage, eller der skal betales dansk skat af dem? Eller har partiet uddraget en helt 3. morale? Det spørger vi Alternativets forperson om.
Dagens værter er Mathias Bay Lynggaard og, fra Berlin, Søren Carlsen.
Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

21. sep. 2017 kl. 16:07
Dagens Orientering sendes delvist fra Berlin, i anledning af det tyske valg på søndag. I det gaml...
Dagens Orientering sendes delvist fra Berlin, i anledning af det tyske valg på søndag. I det gamle Østberlin møder vi en dansk kvinde, hvis farmor flygtede fra DDR. Nu bor hun selv i Østberlin, hvor hendes naboer og venner længes efter det selvsamme DDR, som farmoren flygtede fra. Og vi er også til valgmøde i den socialdemokratiske højborg Gelsenkirchen, hvor der kæmpes mod Angela Merkel til det sidste.
Bandekonflikten i København fortsætter. I nat er to tilsyneladende uskyldige personer blevet ramt af skud. Og flere unge bliver rekrutteret til banderne, når konflikten, som nu, er tilspidset. For selv om de måske ikke er med i en bande, så kan skyderierne skabe et behov for at forsvare sit område.
En film om den russiske zar Nikolaj 2.'s kærlighedsliv har i nogle kredse i Rusland provokeret så meget, at det har ført til voldelige overfald og bombetrusler imod de biografer, der havde planlagt at vise filmen. Zarfamilien blev nemlig helligkåret som martyrer i år 2000, og særligt kristne ortodokse russere bryder sig ikke om, at zarens eftermæle bliver sværtet til.
Birgitte Gadegaard redigerer.
Værter er i dag Brita Kvist og fra Berlin, Søren Carlsen.
www.dr.dk/orientering

Orientering

20. sep. 2017 kl. 16:07
Det tyske valg finder sted på søndag. I den anledning ser vi i dagens Orientering nærmere på de t...
Det tyske valg finder sted på søndag. I den anledning ser vi i dagens Orientering nærmere på de tyske pensionister, der får færre og færre penge mellem hænderne; vi undersøger hvilke tyskere der sætter krydset hos højrepopulisterne; og så kan man i en række tyske byer se valgplakater af Tyrkiets præsident Erdogan hænge side om side med de andre kandidater - et nyt tysk-tyrkisk parti forsøger nemlig at høste stemmer hos tyske vælgere med tyrkisk baggrund. A.P. Møller-Mærsk har solgt tankskibs-rederiet Mærsk Tankers for syv milliarder kroner. Men denne gang er der ikke blevet solgt til en udenlandsk virksomhed. Rederiet er nemlig blevet solgt til Mærsk-familiens eget holding-selskab, A.P. Møller Holding. Vi spørger hvordan den selskabskonstruktion kan give mening. Engagement er nøgleordet for lærere, som vil motivere eleverne til at gennemføre erhvervsuddannelserne - vi taler med nogle erhvervsskoleelever og med en erhvervsskolelærer, der også er medforfatter til bogen ''Slip engagementet løs''. Den sætter ord på nogle af de værktøjer lærerne på erhvervsskolerne kan hive frem for at holde på eleverne.
Birgitte Gadegaard redigerer.
Dagens værter er Brita Kvist og Marianne Skovlund.
www.dr.dk/orientering

Orientering

19. sep. 2017 kl. 16:07
I Hjørring kommune har man investeret massivt i en ny beskæftigelsespolitik ved blandt andet at a...
I Hjørring kommune har man investeret massivt i en ny beskæftigelsespolitik ved blandt andet at ansætte flere socialrådgivere. Og investeringen ser ud til at bære frugt. Kommunen har sparet millioner og fået mange hundrede kontanthjælpsmodtagere i job. Vi spørger kommunens direktør for økonomi- og arbejdsmarkedsforvaltning, Leif Johannes Jensen, om Hjørrings model kan kopieres i andre kommuner. I stedet for - som oprindeligt planlagt - at tale i FN's generalforsamling, gjorde Myanmars såkaldte "Statsrådgiver", Aung San Suu Kuy, i dag status over den aktuelle situation hjemme i sit eget parlament. Og det blev som ventet et skjult forsvar mod især FN's Flygtningekommisærs beskyldninger om folkemord på Rohingya-befolkningen. Men hvor står Suu Kuy, både i forholdet til omverdenen, men især også i Myanmar, efter rygter om at et militærkup kunne være på trapperne. Spørgsmålet om suverænitet var afgørende, da vi danskere stemte NEJ til at afskaffe retsforbeholdet overfor EU, Maastricht-traktaten og Euro'en. Og det er på trods af, at et flertal af os mener, vi skal være med i EU. Det skriver tænketanken Europa i en ny rapport, hvor de undersøger danskernes forhold til begrebet suverænitet. Vi dykker ned i danskernes forhold til suverænitet, sammen med tænketankens forskningschef Catharina Sørensen.
Dagens værter er Marianne Skovlund og Bille Sterll.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

18. sep. 2017 kl. 16:07
Når studerende fra andre EU-lande forlader Danmark uden at betale deres studielån tilbage, har da...
Når studerende fra andre EU-lande forlader Danmark uden at betale deres studielån tilbage, har danske myndigheder ingen mulighed for at hente pengene hjem igen. 40 procent af de studielån, studerende fra andre EU-lande lige nu burde afdrage på, ligger derfor ubetalte hen. Alt i alt mangler studerende fra andre EU-lande således at betale den danske stat et trecifret millionbeløb, som myndighederne ikke kan få hjem igen i udlandet. Mængden af misligholdte SU-lån stiger bl.a. derfor år for år. Der eksisterer ganske enkelt et hul i EU-reglerne, der koster den danske stat millioner af kroner. Når tyskerne på søndag vælger nyt forbundsparlament vil valgresultaterne i de østtyske delstater se anderledes ud end i de vesttyske. 27 år efter genforeningen er der stadig forskel i vælgeradfærd og det er der gode forklaringer på siger en østtysk politikforsker, som vi har besøgt. Det danske kvindelandshold vil i morgen spille VM-kvalifikationskamp i Ungarn på trods af sidste uges forhandlingssammenbrud om deres ansættelsesvilkår. Og selvom situationen kan virke speciel, så er den i virkeligheden også meget genkendelig fra en virksomhed som Uber. Dagens værter er Søren Carlsen og Bille Sterll. Orhan Gökcen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Med rødder i blues, masser af soul, kan rappe som de bedste og levere house såvel som rock

Henrik Ruben Genz gæster Filmland, hvor vi taler om hans seneste film Gud taler ud

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Brinkmann taler med hjerneprofessor Moos om forskning i behandling af demens og andre sygdomme

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet