P1 Debat: Er trangen til overvågning gået amok? | P1 | DR

P1 Debat: Er trangen til overvågning gået amok?

Sendt første gang d.

Angrebet på Charlie Hedbo i Paris i januar og på Krudttønden og synagogen i København i februar h...

Angrebet på Charlie Hedbo i Paris i januar og på Krudttønden og synagogen i København i februar har sat fokus på behovet for at overvåge borgerne for at forhindre terror. I Frankrig har parlamentet netop vedtaget en ny lov, der giver landets efterretningstjeneste nærmest ubegrænsede muligheder for at overvåge og aflytte alverdens folk uden dommerkendelser. Herhjemme har PET og FET fået tilført millioner til at intensivere overvågning og analyse af data og på Christiansborg ønsker flere at gå videre endnu med fx endnu videoovervågning i det offentlige rum. Er trangen til overvågning gået amok? Og hjælper det overhovedet til at forhindre terror. Debat med Henrik Chulu, bitbureauet, Jacob Mchangama, Justitia, Mette Reissmann, Soc.dem, Marcus Knuth, Venstre og Pernille Skipper, Enhedslisten.

Næste udsendelse

P1, 20. mar. 2018 kl. 12:15

Fedmealarmen bimler og bamler hos sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der kan konstatere en stor stigning i antallet af svært overvægtige danskere. Ministeren fortæller, at lavt uddannelsesniveau og højt vægttal følges ad - og hun påpeger, at vi nu har sundhedsmæssig ulighed i Danmark. Nu skal kommunerne med de tungeste danskere målrette indsatsen overfor de overvægtige, der skal opildnes til at benytte idrætstilbud og andet, der kan komme kiloene til livs. Men er det statens og kommunernes opgave at regulere borgernes kropsvægt? P1 Debattører: Ida Rud, journalist og kropsaktivist, Chris Bjerknæs, formand for DFU, Amalie Lyhne, lederskribent på Børsen, Morten Elsøe, kandidat i ernæring, Jane Heitmann (V), sundhedsordfører. Vært: Mads Aagaard Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

Mere P1 Debat

Søndagsfrokosten: Misbrugte filmbørn og politikere i modvind

18. mar. 2018 kl. 12:15
22 tidligere børneskuespillere står frem og fortæller om seksuelle overgreb i filmbranchen i 70'e...
22 tidligere børneskuespillere står frem og fortæller om seksuelle overgreb i filmbranchen i 70'erne. Ser vi anderledes på overgreb i dag, eller er der lang vej endnu?
I gamle dage var der højt til loftet hos Venstre, og Socialdemokratiet var et arbejderparti. I dag takker arbejderne nej til at høre Socialdemokratiets formand 1. maj, og der er næsten gået sport i at efterlyse frisind og retssikkerhed blandt Venstre-folk udenfor Christiansborg.
Søndagsfrokosten dækker op til Rulle Grabow, selvstændig kommunikationsrådgiver, David Rehling, lederskribent ved Information, og Jarl Cordua, radiovært og kommentator.
Vært: Bille Sterll.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Er fagbevægelsen solidarisk

15. mar. 2018 kl. 12:15
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten st...
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten strejke eller vil blive lockoutet. Men selvfølgelig kun dem, som der forhandles overenskomst for. De uorganiserede og medlemmer af de gule fagbevægelser skal arbejde videre - men kommer med på de andres overenskomst, når den er på plads. Hvor solidarisk er det lige, spørger P1 Debat.
Debattører: Næstformand i LO, Morten Skov Christiansen, formand for Krifa, Søren Fibiger Olesen, portør og FOA-medlem, Andreas Frankner Pedersen og Søren Nielsen (LA).
Vært: Kasper Hartmann.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Kan kulturen redde Danmark?

14. mar. 2018 kl. 12:15
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at...
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at samtale, bønder og byboere til at respektere hinanden?
Fritids og kulturborgmester i København Niko Grünfeld fra Alternativet arrangerer kulturelt folkemøde i hovedstaden, Copenhagen meetings, en pendant til folkemødet på Bornholm.
Men KAN kultur skabe fællesskab og sammenhængskraft på tværs? Af landsdele, etnicitet, politiske ringhjørner?
P1Debattører: Niko Grünfeld (Å) kulturborgmester København, Mikkel Andersson, redaktør Rokokoposten, Christina Rosendahl, filminstruktør, Trine Bang, direktør kulturmøde Mors og Carl Christian Ebbesen (DF).
Vært: Gitte Hansen.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Folkeskolen mangler lærere - hvad gør vi?

13. mar. 2018 kl. 12:15
Undervisningsministeren skal i samråd. For hvad gør man, når hver sjette underviser i Folkeskolen...
Undervisningsministeren skal i samråd. For hvad gør man, når hver sjette underviser i Folkeskolen ikke er læreruddannet? Hvordan genskaber man respekten for lærergerningen? Og hvad kan få unge til at vælge læreruddannelsen til og ikke fra? Undervisningsministeren kan lytte med i P1 Debat og få gode idéer. Og du kan lytte med og selv ringe ind til debatten på 7021 1919.
Debattører: Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening; Jenny Maria Jørgensen, formand for de lærerstuderende; Jacob Mark, undervisningsordfører for SF; Jens Henrik Thulesen Dahl, undervisningsordfører for Dansk Folkeparti; Mette With Hagensen, formand for forældreorganisationen Skole og Forældre.
Vært: Kasper Hartmann.
www.dr.dk/p1debat

Søndagsfrokosten: Konflikt kaos?

11. mar. 2018 kl. 12:15
Har den danske model spillet fallit? Når statsminister Løkke maner til besindighed, minister Løhd...
Har den danske model spillet fallit? Når statsminister Løkke maner til besindighed, minister Løhde varsler lockout og DF nu støtter skolelærerne?
Hvem forhandler egentlig med hvem?
Søndagsfrokosten diskuterer konfliktkaos, ubådssagen og kvindekamp.
Ved bordet: Thomas Bernt Henriksen, opinionsredaktør Børsen, Lisbeth Zornig, økonom/forfatter og Ahmad Mahmoud, forfatter/maskinmester.
Vært: Gitte Hansen.
www.dr.dk/p1debat

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Dokumentarerne indtager hovedstaden - 200 film bliver præsenteret på årets CPH:DOX

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

iPhone X'en er fyldt med noter med jokes og alle komikeres yndlingsspil - Hearthstone

Forskerne kalder tarmen for menneskets anden hjerne

Caroline og Anne Sofie synes ikke, at udbuddet gør noget for dem, så de kaster sig ud i det