P1 Debat: Skal flygtningebørn sendes hjem, når de bliver 18 år | P1 | DR

P1 Debat: Skal flygtningebørn sendes hjem, når de bliver 18 år

Sendt første gang d.

Børn helt ned til 12 år flygter ofte alene fra krigene i Syrien og Afghanistan - i år er der alle...

Børn helt ned til 12 år flygter ofte alene fra krigene i Syrien og Afghanistan - i år er der allerede ankommet over 1000 flygtningebørn til Danmark. Hvis de får afslag på asyl, udvises de, når de fylder 18 år. Men er det forsvarligt at sende psykisk ustabile unge ud af landet? Har vi et ansvar for børn og unge, som vi tager ind og kan de være en ressource for dansk erhvervsliv?
Debat med Michael Gravesen, filminstruktør, Inger Neufeldt, børnepolitisk rådgiver, Red Barnet, Kenneth Christensen (DF), Søren Hviid Petersen, lektor, SDU og Eva Singer, Dansk Flygtningehjælp.
Vært: Eva-Marie Møller.
www.dr.dk/p1debat
(Sendes også 18.05).

Næste udsendelse

P1, 20. mar. 2018 kl. 12:15

Hver dag tager P1 et af tidens aktuelle spørgsmål og sætter det til debat i tre kvarter med eksperter, politikere og interessenter. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

Mere P1 Debat

Søndagsfrokosten: Misbrugte filmbørn og politikere i modvind

18. mar. 2018 kl. 12:15
22 tidligere børneskuespillere står frem og fortæller om seksuelle overgreb i filmbranchen i 70'e...
22 tidligere børneskuespillere står frem og fortæller om seksuelle overgreb i filmbranchen i 70'erne. Ser vi anderledes på overgreb i dag, eller er der lang vej endnu?
I gamle dage var der højt til loftet hos Venstre, og Socialdemokratiet var et arbejderparti. I dag takker arbejderne nej til at høre Socialdemokratiets formand 1. maj, og der er næsten gået sport i at efterlyse frisind og retssikkerhed blandt Venstre-folk udenfor Christiansborg.
Søndagsfrokosten dækker op til Rulle Grabow, selvstændig kommunikationsrådgiver, David Rehling, lederskribent ved Information, og Jarl Cordua, radiovært og kommentator.
Vært: Bille Sterll.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Er fagbevægelsen solidarisk

15. mar. 2018 kl. 12:15
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten st...
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten strejke eller vil blive lockoutet. Men selvfølgelig kun dem, som der forhandles overenskomst for. De uorganiserede og medlemmer af de gule fagbevægelser skal arbejde videre - men kommer med på de andres overenskomst, når den er på plads. Hvor solidarisk er det lige, spørger P1 Debat.
Debattører: Næstformand i LO, Morten Skov Christiansen, formand for Krifa, Søren Fibiger Olesen, portør og FOA-medlem, Andreas Frankner Pedersen og Søren Nielsen (LA).
Vært: Kasper Hartmann.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Kan kulturen redde Danmark?

14. mar. 2018 kl. 12:15
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at...
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at samtale, bønder og byboere til at respektere hinanden?
Fritids og kulturborgmester i København Niko Grünfeld fra Alternativet arrangerer kulturelt folkemøde i hovedstaden, Copenhagen meetings, en pendant til folkemødet på Bornholm.
Men KAN kultur skabe fællesskab og sammenhængskraft på tværs? Af landsdele, etnicitet, politiske ringhjørner?
P1Debattører: Niko Grünfeld (Å) kulturborgmester København, Mikkel Andersson, redaktør Rokokoposten, Christina Rosendahl, filminstruktør, Trine Bang, direktør kulturmøde Mors og Carl Christian Ebbesen (DF).
Vært: Gitte Hansen.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Folkeskolen mangler lærere - hvad gør vi?

13. mar. 2018 kl. 12:15
Undervisningsministeren skal i samråd. For hvad gør man, når hver sjette underviser i Folkeskolen...
Undervisningsministeren skal i samråd. For hvad gør man, når hver sjette underviser i Folkeskolen ikke er læreruddannet? Hvordan genskaber man respekten for lærergerningen? Og hvad kan få unge til at vælge læreruddannelsen til og ikke fra? Undervisningsministeren kan lytte med i P1 Debat og få gode idéer. Og du kan lytte med og selv ringe ind til debatten på 7021 1919.
Debattører: Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening; Jenny Maria Jørgensen, formand for de lærerstuderende; Jacob Mark, undervisningsordfører for SF; Jens Henrik Thulesen Dahl, undervisningsordfører for Dansk Folkeparti; Mette With Hagensen, formand for forældreorganisationen Skole og Forældre.
Vært: Kasper Hartmann.
www.dr.dk/p1debat

Søndagsfrokosten: Konflikt kaos?

11. mar. 2018 kl. 12:15
Har den danske model spillet fallit? Når statsminister Løkke maner til besindighed, minister Løhd...
Har den danske model spillet fallit? Når statsminister Løkke maner til besindighed, minister Løhde varsler lockout og DF nu støtter skolelærerne?
Hvem forhandler egentlig med hvem?
Søndagsfrokosten diskuterer konfliktkaos, ubådssagen og kvindekamp.
Ved bordet: Thomas Bernt Henriksen, opinionsredaktør Børsen, Lisbeth Zornig, økonom/forfatter og Ahmad Mahmoud, forfatter/maskinmester.
Vært: Gitte Hansen.
www.dr.dk/p1debat

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Forældre - dem vi ikke taler med og de, som ikke taler med os. Hør tre ærlige historier

Forskerne kalder tarmen for menneskets anden hjerne

Det mener produceren bag The Push, Jacob Juhl

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

På højskolerne ville Grundtvig vække folkeånden med sang, poesi og fortælling