P1 Debat: Er statsskovene for dyrebare til at sælge? | P1 | DR

P1 Debat: Er statsskovene for dyrebare til at sælge?

Sendt første gang d.

Hver dag tager P1 et af tidens aktuelle spørgsmål og sætter det til debat i tre kvarter med ekspe...

Hver dag tager P1 et af tidens aktuelle spørgsmål og sætter det til debat i tre kvarter med eksperter, politikere og interessenter. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 80 20 80 00.
www.dr.dk/p1debat
(Sendes også 18.05).

Næste udsendelse

P1, 22. mar. 2018 kl. 12:15

- eller skal vi lade dyret være i fred, nu hvor ulven har fundet vej til Danmark igen? Er naturens og arternes mangfoldighed vigtig? Så vigtig at ulven skal have lov at leve frit, selv om den tager et påskelam her og der? Medvirkende: Carsten Bach (LA) miljøordfører, Christian Poll (Å) miljøordfører, Rune Engelbrecht, Etisk Råd/Danmarks Naturfredningsforening, Thomas Niels Thomsen, talsmand Facebook-gruppen Ulvens Venner og Knud Jeppesen, landmand. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

Mere P1 Debat

P1 Debat: Er mor og far for gamle?

21. mar. 2018 kl. 12:15
Er det klamt og naturstridigt, når kvinder på 48 venter børn, men modigt og mandigt når mænd over...
Er det klamt og naturstridigt, når kvinder på 48 venter børn, men modigt og mandigt når mænd over 60 skal være far? Det ku' man tro, når man ser de kommentarer, Helsingørs borgmester Benedikte Kiær har fået efter meldingen om, at hun skal være mor igen.
Hvornår er kvinder for gamle til at få børn? Hvornår er mænd? Og hvorfor er der en grænse for kunstig befrugtning, når nu vi lever længere og længere?
Debat med: Tine Olesen, forfatter til bogen "Mor sidste udkald" og mor som 43-årig, Jørgen de Mylius, radiovært og far igen som 59-årig, Dorte Hansen, venter sit første barn som 42-årig solomor, Niels Arbøl, lektor i biologi og forfatter til bogen "Det moderløse samfund" og fertilitetsklinikchef Svend Lindenberg.
Vært: Bille Sterll.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Skal kommunerne redde de overvægtige?

20. mar. 2018 kl. 12:15
Fedmealarmen bimler og bamler hos sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der kan konstatere en stor...
Fedmealarmen bimler og bamler hos sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der kan konstatere en stor stigning i antallet af svært overvægtige danskere. Ministeren fortæller, at lavt uddannelsesniveau og højt vægttal følges ad - og hun påpeger, at vi nu har sundhedsmæssig ulighed i Danmark.
Nu skal kommunerne med de tungeste danskere målrette indsatsen overfor de overvægtige, der skal opildnes til at benytte idrætstilbud og andet, der kan komme kiloene til livs. Men er det statens og kommunernes opgave at regulere borgernes kropsvægt?
P1 Debattører: Ida Rud, journalist og kropsaktivist, Chris Bjerknæs, formand for DFU, Amalie Lyhne, lederskribent på Børsen, Morten Elsøe, kandidat i ernæring, Jane Heitmann (V), sundhedsordfører.
Vært: Mads Aagaard
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

Søndagsfrokosten: Misbrugte filmbørn og politikere i modvind

18. mar. 2018 kl. 12:15
22 tidligere børneskuespillere står frem og fortæller om seksuelle overgreb i filmbranchen i 70'e...
22 tidligere børneskuespillere står frem og fortæller om seksuelle overgreb i filmbranchen i 70'erne. Ser vi anderledes på overgreb i dag, eller er der lang vej endnu?
I gamle dage var der højt til loftet hos Venstre, og Socialdemokratiet var et arbejderparti. I dag takker arbejderne nej til at høre Socialdemokratiets formand 1. maj, og der er næsten gået sport i at efterlyse frisind og retssikkerhed blandt Venstre-folk udenfor Christiansborg.
Søndagsfrokosten dækker op til Rulle Grabow, selvstændig kommunikationsrådgiver, David Rehling, lederskribent ved Information, og Jarl Cordua, radiovært og kommentator.
Vært: Bille Sterll.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Er fagbevægelsen solidarisk

15. mar. 2018 kl. 12:15
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten st...
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten strejke eller vil blive lockoutet. Men selvfølgelig kun dem, som der forhandles overenskomst for. De uorganiserede og medlemmer af de gule fagbevægelser skal arbejde videre - men kommer med på de andres overenskomst, når den er på plads. Hvor solidarisk er det lige, spørger P1 Debat.
Debattører: Næstformand i LO, Morten Skov Christiansen, formand for Krifa, Søren Fibiger Olesen, portør og FOA-medlem, Andreas Frankner Pedersen og Søren Nielsen (LA).
Vært: Kasper Hartmann.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Kan kulturen redde Danmark?

14. mar. 2018 kl. 12:15
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at...
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at samtale, bønder og byboere til at respektere hinanden?
Fritids og kulturborgmester i København Niko Grünfeld fra Alternativet arrangerer kulturelt folkemøde i hovedstaden, Copenhagen meetings, en pendant til folkemødet på Bornholm.
Men KAN kultur skabe fællesskab og sammenhængskraft på tværs? Af landsdele, etnicitet, politiske ringhjørner?
P1Debattører: Niko Grünfeld (Å) kulturborgmester København, Mikkel Andersson, redaktør Rokokoposten, Christina Rosendahl, filminstruktør, Trine Bang, direktør kulturmøde Mors og Carl Christian Ebbesen (DF).
Vært: Gitte Hansen.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

Ugens gæst er i studiet - ugens heldige lytter er langt væk fra Danmark

Glem Eriksen og Bendtner - fremtidens stjerner hedder Agge og Marcuzo

Dokumentarerne indtager hovedstaden

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

Let ramponeret og fyldt med spirrende jokes

Caroline og Anne Sofie synes ikke, at udbuddet gør noget for dem og så må man jo gøre det selv