P1 Debat: Islam og homoseksualitet? | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Sendetider

Næste udsendelse

P1, 21. nov. 2017 kl. 12:15

P1 Debat: Islam og homoseksualitet?

Sendt første gang d.

Massakren mod en natklub for homoseksuelle i Orlando i USA, tilsyneladende begået af en homofobis...

Massakren mod en natklub for homoseksuelle i Orlando i USA, tilsyneladende begået af en homofobisk muslim, må få den konsekvens i Danmark, at vi langt stærkere end hidtil står op imod intolerancen mod homoseksuelle i de muslimske miljøer. Det mener det socialdemokratiske folketingsmedlem, Lars Aslan Rasmussen, som i sin kontakt med det muslimske indvandrermiljø i Danmark oplever, at intolerancen mod homoseksuelle vokser. Tager vi ikke markant afstand fra det, er vi med til at gøde jorden for hadforbrydelser mod homoseksuelle, mener han. Men har weekendens massakre overhovedet noget at gøre med muslimsk homofobi?
P1 Debat inviterer til refleksion efter weekendens massakre med fokus på islam og homoseksualitet. Hvad siger Koranen om homoseksualitet? Hvordan oplever de danske LGBT-kredse med og uden minoritetsbaggrund hadforbrydelser lige nu? Og skal vi passe på med at se massakren i Orlando som en kamp mellem islam og Vesten: Er der ikke snarere tale om - som ved angrebet på Krudttønden og synagogen i København og natklubben Bataclan i Paris - at socialt udstødte unge reagerer mod udstødelsen med det eneste redskab de kender: Våben?
Medvirkende: Lars Aslam Rasmussen, MF, Soc.dem., Thomas Hoffmann, professor i Koranen, Københavns Universitet, Anders Bernholt, talsperson, LGBT, Fahad Saaed, talsperson, Sabaah og Aydin Soei, sociolog og forfatter.
Vært: Christian Schou.
www.dr.dk/p1debat

Mere P1 Debat

Søndagsfrokosten: Er #MeToo blevet Too Much?

19. nov. 2017 kl. 12:15
Peter Aalbæk blev den store, danske #MeToo case, men glemmer vi at tale om de stærke kvinder, der...
Peter Aalbæk blev den store, danske #MeToo case, men glemmer vi at tale om de stærke kvinder, der stod skulder ved skulder med Ålen igennem hele Zentropas storhedstid? Er kampagnen løbet løbsk, eller viser den til stadighed et underbelyst problem, som vi først nu er blevet i stand til at tale ordentligt om?
Kommunalvalget er gået i slutspurt, og partierne overgår hinanden i skøre valgvideoer og ditto udmeldinger. Særligt hos Nye Borgerlige, der på det seneste har ekskluderet flere kandidater. Viser kommunalvalgkampen demokratiet fra dets skøreste side?
Og er søndagens panel enige med Regeringen, der fremover vil fratage dømte bandemedlemmers kontanthjælp?
Søndagsfrokosten byder som altid på livlig debat og højtbelagt smørrebrød med oponionsredaktør Mads Kastrup, blogger Amalie Lyhne og borgerrådgiver Bettina Post.
Vært: Mads Aagaard.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Lille kommuneskat, hvad nu?

17. nov. 2017 kl. 12:15
I Odense lader et rødt flertal kommuneskatten stige for at finansiere mere kvalitet i daginstitut...
I Odense lader et rødt flertal kommuneskatten stige for at finansiere mere kvalitet i daginstitutionerne, skolerne og ældreplejen. Hvor meget bedre velfærd kan man få ved at stramme skatteskruen? Er det fantasiforladt kommunal kassetænkning?
P1 Debat sender live fra Odense i anledning af kommunalvalget, du kan ringe ind under udsendelsen på 7021 1919.
P1 Debattører: Peter Rahbæk Juel (S) borgmester, Jane Jegind (V) rådmand og borgmesterkandidat, Brian Skov Nielsen (Ø) rådmand, Kim Slott Nielsen, formand Nyt Odense og Kurt Houlberg, professor VIVE.
Vært: Bente Dalsbæk.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Kan Aalborg vinde over København?

16. nov. 2017 kl. 12:15
Aalborg er i vækst, men alligevel taber byen sine klogeste unge til større byer - særligt Københa...
Aalborg er i vækst, men alligevel taber byen sine klogeste unge til større byer - særligt København. Hvad skal der til, før de klogeste og mest kompetente unge nordjyder bliver boende i regionen livet igennem?
Bandekonflikten er også nået til Nordjylland, hvor konflikten imellem forskellige grupperinger ulmer lige nu. Hvem har den bedste løsning på den nordjyske bandekonflikt - Socialdemokratiet eller Venstre?
Og har Enhedslistens Per Clausen ret i, at både borgmesteren og udfordreren til posten burde fremlægge deres valgbudgetter for vælgerne?
P1 Debattører: Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester, Tina French Nielsen (V), borgmesterkandidat, Per Clausen (EL), byrådsmedlem og Jacob Lundbye, stifter af Ungdommens Vælgermøde.
Vært: Mads Aagaard.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Taber patienten?

15. nov. 2017 kl. 12:15
Er sundhedsområdet blevet en kampplads imellem regioner og kommuner? Hvem taber? Hvorfor er samar...
Er sundhedsområdet blevet en kampplads imellem regioner og kommuner? Hvem taber? Hvorfor er samarbejdet ikke bedre? Og hvilke konsekvenser har det for borgeren?
Medvirkende: H.C. Østerby, borgmester Holstebro (S), Jørgen Nørby, regionsrådsmedlem Region Midt (V), Lillian Andersen, Ældresagen, Leif Hornshøj, Fælleslisten Holstebro og Ditte Høgsgaard, ph.d.-studerende.
Vært: Gitte Hansen.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Vil du gå med voksenble?

14. nov. 2017 kl. 12:15
I Aabenraa skal de ældre teste voksenbleer med gps, der sender en besked, når du skal skiftes. Ku...
I Aabenraa skal de ældre teste voksenbleer med gps, der sender en besked, når du skal skiftes. Kunne du tænke dig at gå med voksenble?
P1Debat sender fra kommunalvalgkampen i Aabenraa, det handler om velfærdsteknologi, om kolde og varme hænder. Om kommunalpolitikere der lover flere penge til de ældre i valgkampen, men holder de løfter også efter kommunalvalget?
P1Debattører: Thomas Andresen borgmester (V) Aabenraa, Karsten Meyer Olesen borgmesterkandidat (S), Ejler Schütt 1. viceborgmester (DF), Karen Stæhr FOA sektorformand, Ældresagen Michael Teit Nielsen vicedirektør.
Vært: Gitte Hansen.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

Vi anbefaler

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner

Den unge cellist præsentere her P2-værten Mathias Hammer for sin yndlingsmusik og sig selv

De få kvindelige rollemodeller på toppen af dansk erhvervsliv gør mig tvivl, om jeg kan

Fire timer om teksterne, maskinen og forretningen Taylor Swift

Kvindefrigørelsens spæde start, kønssygdomme florerer og skaber debat om kønsrollerne

I 2011 finder Thomas en sammenkrøllet lap papir i sin lomme. Kvindelig telefonstønner står der