P1 Debat: Skal børn tale om omskæring i skolen? | P1 | DR

P1 Debat: Skal børn tale om omskæring i skolen?

Sendt første gang d.

Forfatter og foredragsholder, Özlem Cekic, har skrevet det hun kalder "landets første historie om...

Forfatter og foredragsholder, Özlem Cekic, har skrevet det hun kalder "landets første historie om omskæring". Her kommer pigen Ayse i problemer fordi hendes nyfødte lillebror skal omskæres og det er ikke alle der mener det er en god idé. Historien kommer snart ud til 180.000 skoleelever. Men hvorfor skal børn tale om omskæring?
Medvirkende: Özlem Cekic, forfatter og foredragsholder, Marianne Jelved, undervisnings-ordfører RV, Heidi Brehm, kampagnekoordinator Oxfam IBIS, Per Larsen, formand for Børnerådet, Dorte Lange, næstformand i Lærerforeningen og Lena Nyhus, forkvinde Intact Denmark.
Vært: Marianne Skovlund.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

Næste udsendelse

P1, 18. mar. 2018 kl. 12:15

22 tidligere børneskuespillere står frem og fortæller om seksuelle overgreb i filmbranchen i 70'erne. Ser vi anderledes på overgreb i dag, eller er der lang vej endnu? I gamle dage var der højt til loftet hos Venstre, og Socialdemokratiet var et arbejderparti. I dag takker arbejderne nej til at høre Socialdemokratiets formand 1. maj, og der er næsten gået sport i at efterlyse frisind og retssikkerhed blandt Venstre-folk udenfor Christiansborg. Søndagsfrokosten dækker op til Rulle Grabow, selvstændig kommunikationsrådgiver, David Rehling, lederskribent ved Information, og Jarl Cordua, radiovært og kommentator. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat

Mere P1 Debat

P1 Debat: Er fagbevægelsen solidarisk

15. mar. 2018 kl. 12:15
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten st...
Der er varslet konflikt på det offentlige område og flere hundrede tusinder ansatte skal enten strejke eller vil blive lockoutet. Men selvfølgelig kun dem, som der forhandles overenskomst for. De uorganiserede og medlemmer af de gule fagbevægelser skal arbejde videre - men kommer med på de andres overenskomst, når den er på plads. Hvor solidarisk er det lige, spørger P1 Debat.
Debattører: Næstformand i LO, Morten Skov Christiansen, formand for Krifa, Søren Fibiger Olesen, portør og FOA-medlem, Andreas Frankner Pedersen og Søren Nielsen (LA).
Vært: Kasper Hartmann.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Kan kulturen redde Danmark?

14. mar. 2018 kl. 12:15
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at...
Løse integrationsproblemer, skabe lighed, sikre sammenhængskraft, få jyder og københavnere til at samtale, bønder og byboere til at respektere hinanden?
Fritids og kulturborgmester i København Niko Grünfeld fra Alternativet arrangerer kulturelt folkemøde i hovedstaden, Copenhagen meetings, en pendant til folkemødet på Bornholm.
Men KAN kultur skabe fællesskab og sammenhængskraft på tværs? Af landsdele, etnicitet, politiske ringhjørner?
P1Debattører: Niko Grünfeld (Å) kulturborgmester København, Mikkel Andersson, redaktør Rokokoposten, Christina Rosendahl, filminstruktør, Trine Bang, direktør kulturmøde Mors og Carl Christian Ebbesen (DF).
Vært: Gitte Hansen.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Folkeskolen mangler lærere - hvad gør vi?

13. mar. 2018 kl. 12:15
Undervisningsministeren skal i samråd. For hvad gør man, når hver sjette underviser i Folkeskolen...
Undervisningsministeren skal i samråd. For hvad gør man, når hver sjette underviser i Folkeskolen ikke er læreruddannet? Hvordan genskaber man respekten for lærergerningen? Og hvad kan få unge til at vælge læreruddannelsen til og ikke fra? Undervisningsministeren kan lytte med i P1 Debat og få gode idéer. Og du kan lytte med og selv ringe ind til debatten på 7021 1919.
Debattører: Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening; Jenny Maria Jørgensen, formand for de lærerstuderende; Jacob Mark, undervisningsordfører for SF; Jens Henrik Thulesen Dahl, undervisningsordfører for Dansk Folkeparti; Mette With Hagensen, formand for forældreorganisationen Skole og Forældre.
Vært: Kasper Hartmann.
www.dr.dk/p1debat

Søndagsfrokosten: Konflikt kaos?

11. mar. 2018 kl. 12:15
Har den danske model spillet fallit? Når statsminister Løkke maner til besindighed, minister Løhd...
Har den danske model spillet fallit? Når statsminister Løkke maner til besindighed, minister Løhde varsler lockout og DF nu støtter skolelærerne?
Hvem forhandler egentlig med hvem?
Søndagsfrokosten diskuterer konfliktkaos, ubådssagen og kvindekamp.
Ved bordet: Thomas Bernt Henriksen, opinionsredaktør Børsen, Lisbeth Zornig, økonom/forfatter og Ahmad Mahmoud, forfatter/maskinmester.
Vært: Gitte Hansen.
www.dr.dk/p1debat

P1 Debat: Er ubådssagen underholdning?

8. mar. 2018 kl. 12:15
95 journalister fra 12 lande sidder klar til at dække ubådssagen, når retten åbner torsdag morgen...
95 journalister fra 12 lande sidder klar til at dække ubådssagen, når retten åbner torsdag morgen, for vi kan slet ikke få nok af den spektakulære drabssag.
Ligner mediernes dækning et afsnit af Broen med alt for mange bloddryppende detaljer? Eller dækker de bare virkeligheden i al sin gru?
Debat med Mette Gjerskov, Socialdemokratiet, Poul Madsen, Ekstra Bladets chefredaktør, Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, Bent Isager, politiinspektør, tidligere leder af Rejseholdet, Julie Hastrup, krimiforfatter.
Vært: Bille Sterll.
Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919.
www.dr.dk/p1debat

Sidste episode om Caroline og Anne Sofie, som laver porno - og både står foran og bag kameraet

Forældre - dem vi ikke taler med og de, som ikke taler med os. Hør tre ærlige historier

Forskerne kalder tarmen for menneskets anden hjerne

Det mener produceren bag The Push, Jacob Juhl

Morten Albæk og Thomas Skov taler om balancen mellem omsorg og at hærde børn til livet

På højskolerne ville Grundtvig vække folkeånden med sang, poesi og fortælling