P1 Eftermiddag | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Sendetider

Næste udsendelse

P1, 20. nov. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Vi bliver dagligt bombarderet med meningsmålinger, og eksperterne kommenterer på dem, mens politi...

Vi bliver dagligt bombarderet med meningsmålinger, og eksperterne kommenterer på dem, mens politikerne reagerer på dem. Men vi skal ikke så mange år tilbage, før meningsmålinger udgjorde en langt mindre del af en valgkamp. Hvad er der sket, hvorfor har de fået så stor betydning - eller i hvert fald så meget plads i valgkampen. Vi ser på fænomenet.
En af de ting, der til gengæld ikke fylder meget i valgkampen, er kulturpolitikken. Det har vi forsøgt at gøre noget ved med interviews med partiernes kulturordførere. Hver gang gav vi dem 20 mio. fiktive kroner, de skulle bruge på kulturområdet, og flere af dem nævnte her, at musikskolerne så skulle styrkes. Vi taler med en musikskole, der allerede er i gang med projekter af den slags, pengene kunne gå til.
Europas egen udgave af de olympiske lege, European Games, er i gang. Det bliver afholdt i Aserbadjan, og på den måde er European Games fra starten havnet i samme problematik som OL og VM i fodbold. I et land, der mildt sagt operer med et demokratisk underskud.
Værter: Ole Brink og Tore Leifer.
(Sendes også 1.03).

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

17. nov. 2017 kl. 14:03
Brætspillere vil forhindre Trumps mur - 'Cards against Humanity' er et af tidens mest populære sp...
Brætspillere vil forhindre Trumps mur - 'Cards against Humanity' er et af tidens mest populære spil, og det svælger i politisk ukorrekthed. Nu opfordrer firmaet bag spillet sine fans til at investere i et stykke land ved den amerikansk-mexikanske grænse, så de sammen kan gøre det så svært som muligt for præsident Trump at bygge sin grænsemur.
Filmmusik digitaliseret - musikken fra gamle danske film står i fare for at blive glemt og forsvinde, men nu har en ihærdig mand fået en bevilling, så han kan redde musikken fra glemslen og gøre den tilgængelig for alle os andre. Manden besøger os i studiet i dag.
Lil Peep er død - det kan godt være, du ikke kender Lil Peep, der døde onsdag aften bare 21 år gammel. Men i yngre musiker-kredse er der sorg, for Lil Peep var trods sin unge alder en af de, der kunne give præcise og rammende beskrivelser af et ungt livs tunge sider - til både inspiration og identifikation. Vi tegner et portræt af en mand, der forsvandt alt for hurtigt.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

16. nov. 2017 kl. 14:03
Når man fornærmer Nilen: Man skal passe på, hvad man siger, når man er kunstner i Egypten. Det ha...
Når man fornærmer Nilen: Man skal passe på, hvad man siger, når man er kunstner i Egypten. Det har popsangerinden Sherine Abdel Wahab måttet sande. Wahab er anklaget for at skade nationens interesser og har fået forbud mod at optræde i landet efter, at hun til en koncert frarådede en fan at drikke vand fra floden Nilen. P1 Eftermiddag taler med professor og religionshistoriker Jakob Skovgaard-Petersen om alt det, man bare ikke må fornærme i Egypten.
Da Vinci til 2,8 milliarder: Et cirka 500 år gammelt maleri af den italienske billedkunstner og altmuligmand Leonardo Da Vinci er blevet solgt for det svimlende beløb af 2,8 milliarder kroner. P1 Eftermiddag ser på Da Vincis evner som maler. Gæst i studiet er Mikkel Bogh, der er direktør for Statens Museum for Kunst.
Lars Bom og Baard Owe: Skuespilleren Baard Owe døde i lørdags, 81 år gammel. Hans kollega og ven Lars Bom har længe haft en plan om at optage en række samtaler med Baard Owe i hans hjem, men nåede kun at optage en enkelt før dødsfaldet. P1 Eftermiddag får besøg af Lars Bom til en snak om deres venskab og spiller et par klip fra den sidste optagelse med Baard Owe.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

15. nov. 2017 kl. 14:03
#Metoo og folkedomstolen - Facebook-kampagnen mod seksuelle overgreb og krænkelser har afdækket e...
#Metoo og folkedomstolen - Facebook-kampagnen mod seksuelle overgreb og krænkelser har afdækket en sværm af beretninger, der tilsammen viser, der stadig er langt igen, når det gælder synet på, hvad mænd kan tillade sig overfor kvinder. Men sådan en kampagne rummer også en fare for, at uskyldige mænd kommer i gabestokken. Vi leder i dag efter sådan en kampagnes gode balance.
Spot på Z - mens Zentropa har travlt med at fortælle, at de nu river de sidste striber af Peter Ålbæks skuldre, ser vi nærmere på den 'piksvinger-kultur', der har præget Danmarks mest omtalte filmselskab i 25 år.
En time med Khankan - hele timen 15-16 i dag er tilrettelagt af Sherin Khankan, leder af Exitcirklen, som Naser Khader med flere forsøgte at stoppe et bevilget tilskud til. I dag tager hun os med ind i noget af det, Exitcirklen beskæftiger sig med - nemlig den psykiske vold.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

14. nov. 2017 kl. 14:03
Flammedans kunne have været undgået: Det havde ikke været nødvendigt for Københavns Kommunes Bygg...
Flammedans kunne have været undgået: Det havde ikke været nødvendigt for Københavns Kommunes Byggesagsarkiv at brænde originale, håndtegnede arkitekttegninger af historiske bygninger efter at de var scannet og digitaliseret: P1 Eftermiddag har fundet et arkiv, der både gerne ville og juridisk gerne måtte opbevare de nu destruerede tegninger - hvis de havde fået chancen...
Udstillingsrudernes kulturhistorie: Hvordan gik det til, at stinkende, støjfyldte og uhumske bygader blev forvandlet til hyggelige indkøbsstrøg med pæn fortovsbelægning og flotte vinduesudstillinger? Svaret ligger i ordet "Forbrug". Tag med på en slentretur gennem forbrugets kulturhistorie i P1 Eftermiddag i dag.
Napoleons diamant til salg: Le Grand Mazarin er ikke en konditorkage - det er en af verdens mest legendariske diamanter. I dag er den sat til salg - og den kommende køber vil muligvis slibe den om. Et stykke fransk kulturhistorie kan være truet af udslettelse... Hør historien i P1 Eftermiddag.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

13. nov. 2017 kl. 14:03
Videnskabernes selskab - i dag for 275 år siden stiftede nogle af Danmarks fremmeste videnskabsfo...
Videnskabernes selskab - i dag for 275 år siden stiftede nogle af Danmarks fremmeste videnskabsfolk Videnskabernes Selskab. Og selskabet eksisterer stadig i bedste velgående i dag, hvor vi både ser tilbage og frem i videnskabens navn.
Museernes arkiver - i sidste uge kunne man her på P1 Eftermiddag høre, hvordan Københavns Kommune først digitaliserer og derefter brænder arkitekttegninger fra det gamle København. Men hvordan ser det ud på vores museer, hvor lagre og depoter er fyldt med arvegods og gammel kunst? Vi ser på museernes arkiv-udfordringer i dag.
Taler til ungdommen - i en ny bog giver en lang række mennesker deres bud på en tale til dagens ungdom. Og i studiet har vi besøg af en af taleskriverne. Bjørn Nørgaard ser store udfordringer for nutidens unge - og erkender samtidig, at han aldrig selv ville have lyttet til den slags taler, da han var ung.
P-pladsen - i dag ruller sidste afsnit af det lille bykammer-spil - P-pladsen. Lyt med hos os - eller hør alle fem afsnit som podcast fra dr.dk
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Vi anbefaler

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner

Den unge cellist præsentere her P2-værten Mathias Hammer for sin yndlingsmusik og sig selv

De få kvindelige rollemodeller på toppen af dansk erhvervsliv gør mig tvivl, om jeg kan

Fire timer om teksterne, maskinen og forretningen Taylor Swift

Kvindefrigørelsens spæde start, kønssygdomme florerer og skaber debat om kønsrollerne

I 2011 finder Thomas en sammenkrøllet lap papir i sin lomme. Kvindelig telefonstønner står der