P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

I morgen er der premiere på en ny biografisk film om den amerikanske rapgruppe N.W.A. Gruppen blev dannet tilbage i 1986 og solgte over 10 millioner plader alene i USA. N.W.A. - kort for Niggaz Wit Attitudes - blev hurtigt de vrede unge sortes stemme. Og da de fire hvide politibetjente, der overfaldt og bankede den sorte taxichauffør Rodney King, blev frikendt i april 1992, så blev nummeret "Fuck tha Police" en del af soundtracket til optøjerne i Los Angeles' gader. Kontroverserne omkring det nr. er også omdrejningspunkt for den nye film. P1 Eftermiddag tegner et portræt af gruppen i lyset...

I morgen er der premiere på en ny biografisk film om den amerikanske rapgruppe N.W.A. Gruppen blev dannet tilbage i 1986 og solgte over 10 millioner plader alene i USA. N.W.A. - kort for Niggaz Wit Attitudes - blev hurtigt de vrede unge sortes stemme. Og da de fire hvide politibetjente, der overfaldt og bankede den sorte taxichauffør Rodney King, blev frikendt i april 1992, så blev nummeret "Fuck tha Police" en del af soundtracket til optøjerne i Los Angeles' gader. Kontroverserne omkring det nr. er også omdrejningspunkt for den nye film. P1 Eftermiddag tegner et portræt af gruppen i lyset af de aktuelle raceoptøjer og uroligheder i USA. Journalist og hiphopekspert Rune Skyum-Nielsen er gæst.
Flakfortet er en kunstig ø anlagt fra 1910-1916 som en del af Københavns befæstning. Den kan man nu blive den lykkelige ejer af, hvis man vel at mærke ligger inde med 56 millioner kr. Men så får man også et fascinerende stykke danmarkshistorie med i købet. Museumsinspektør og seniorforsker på Tøjhusmuseet Jens Ole Christensen fortæller historien om de danske søforter.
P1 Eftermiddag besøger også en kæmpestor installation lavet af tape. Med tykke lag af transparent tape, 40 km. i alt, omdannes Nikolaj Kunsthal i København de her dage til et helt særligt organisk væv, man kan bevæge sig rundt i. P1 Eftermiddag har været med til opsætningen af værket og talt med kunstnerne bag.
Værter: Ole Brink og Tore Leifer.
(Sendes også 1.03).

Mere P1 Eftermiddag

0:48:29

En psykisk syg kvinde misbruges seksuelt under bæltefiksering

0:37:47

Bonushistorier og anekdoter mens du venter på den nye sæson

2:57:00

Disco Tango á la Trap fra Zatan og et fint besøg fra LaLaLand

1:04:37

Vi har set James Cameron's nye sci-fi film Alita: Battle Angel

0:57:00

Vi taler med hende om karriere, sangskrivning og inspiration

1:57:00

Kom ind i den lukkede verden, der ligger bag hitsene og stjernerne