P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Døren står åben, når Karen Secher og Tore Leifer blander samfund og kultur med undren og nysgerrighed i to timers direkte radio. Der er lagt op til en litterær begivenhed, når det fjerde bind i Millennium-serien udkommer på torsdag. Krimierne om journalisten Mikael Blomkvist og hackeren Lisbeth Salander udkom efter forfatteren Stieg Larssons død. Nu udkommer så det fjerde bind, skrevet af en anden forfatter, nemlig svenskeren David Lagercrantz, der også står den populære og omdiskuterede Zlatan-biografi. Larssons enke har protesteret over udgivelsen og nu kommer det frem, at ideen til at sk...

Døren står åben, når Karen Secher og Tore Leifer blander samfund og kultur med undren og nysgerrighed i to timers direkte radio. Der er lagt op til en litterær begivenhed, når det fjerde bind i Millennium-serien udkommer på torsdag. Krimierne om journalisten Mikael Blomkvist og hackeren Lisbeth Salander udkom efter forfatteren Stieg Larssons død. Nu udkommer så det fjerde bind, skrevet af en anden forfatter, nemlig svenskeren David Lagercrantz, der også står den populære og omdiskuterede Zlatan-biografi. Larssons enke har protesteret over udgivelsen og nu kommer det frem, at ideen til at skrive videre på Larssons forfatterskab slet ikke kom fra den nye forfatter, men fra bogbranchens litterære agenter. P1 Eftermiddag ser nærmere på sagen.
Arkæologer fra Museum Sønderjylland har ved Urnehoved opdaget en tilsyneladende glemt 900 år gammel Sønderjysk skik - at nedgrave en krukke omvendt på indersiden af en husmur. Hvad i alverden har den skik betydet for vores forfædre? P1 Eftermiddag taler med en arkæolog og en historiker om det aktuelle fund og om tro og overtro i den ældre middelalder.
En ny antologi henvendt især til børn og unge handler om, hvad det vil sige at vælge og ikke mindst træffe det rigtige valg. Bogen består af en samling korttekster og digte af danske forfattere, der skriver om alle mulige former for valg. To af bidragyderne til bogen, Jens Blendstrup og Adda Djørup, gæster studiet.
Værter: Ole Brink og Tore Leifer.
(Sendes også 1.03).

Mere P1 Eftermiddag

0:30:44

Dansk-libaneser står bag helt nyt terrorvåben til Islamisk Stat

0:26:00

Kød eller ikke kød - vi prøver at finde hoved og hale i madkampen

0:27:06

Thomas og Susanne skal forsøge at leve med hinanden som eks'er

0:28:07

Sara frygter at hendes mors bipolare sindslidelse er arvelig

0:40:01

16-årige TopGunn løber rundt i røg og tåregas og Kidd er fængslet!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?