P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Den danske astronaut Andreas Mogensens forestående rumfærd fylder godt i medierne i denne uge, men tanken om at lade sig skyde ud i det tomme rum er langt fra ny: For mere end 150 år siden skrev den franske forfatter Jules Verne romanen "Rejsen til månen". Efterfølgende er Vernes fremsynethed blevet berømmet, men hvor stiv var han i raket-teknologi? Mød i P1 Eftermiddag en Jules Verne-kender og tidligere fysiklærer, der har taget den gamle mester i nogle gevaldige brølere. Og mød en mand, der ud over at kende den danske astronaut selv drømmer om en dag at se jorden fra rummet - i en selv-by...

Den danske astronaut Andreas Mogensens forestående rumfærd fylder godt i medierne i denne uge, men tanken om at lade sig skyde ud i det tomme rum er langt fra ny: For mere end 150 år siden skrev den franske forfatter Jules Verne romanen "Rejsen til månen". Efterfølgende er Vernes fremsynethed blevet berømmet, men hvor stiv var han i raket-teknologi? Mød i P1 Eftermiddag en Jules Verne-kender og tidligere fysiklærer, der har taget den gamle mester i nogle gevaldige brølere. Og mød en mand, der ud over at kende den danske astronaut selv drømmer om en dag at se jorden fra rummet - i en selv-bygget raket.
Det danske sprog er en patient, der trænger til både ruske-kur og intensiv pleje. Indehaveren af synspunktet modtager i morgen Modersmålprisen 2015 - Julie Fabricius er gæst i P1 Eftermiddag, som også mindes bassisten Hugo Rasmussen, der døde i går og kigger indenfor i et meget lille museum, der har sat sig for at fortælle en stump af en meget stor historie - nemlig historien om modstandskampen under tyskernes besættelse af Danmark.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.
(Sendes også 1.03).

Mere P1 Eftermiddag

1:55:00

Den albumaktuelle musiker skriver en sang til en heldig P3 lytter

0:28:43

Filmdivaens liv fortalt gennem hemmeligt båndede telefonsamtaler

0:23:19

Kan Christian holde ud ikke at lave noget fire timer i træk?

1:57:00

Byen lokker med punk, folk-pop og en stærk elektronisk scene

0:34:29

Vi møder igen Mads og Anne - vil de have børn trods Mads' cancer?

1:01:16

Ny Mowgli film og en ny miniudgave af Playstation-konsollen