P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Jeg elsker Danmark, men vi er i USA. Sådan lød den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clintons svar til konkurrenten Bernie Sanders under Demokraternes tv-duel i aftes. Bernie Sanders mener, at USA bør bestræbe sig på at efterligne de skandinaviske lande på flere områder. For en håndfuld år siden erklærede også talkshow-dronningen Oprah Winfrey sin kærlighed til Danmark, da hun besøgte "det lykkeligste folk i verden" med cykling, gratis uddannelse og betalt barselsorlov. P1 Eftermiddag ser i dag på amerikanernes mildest talt delte holdninger til vores lille land. Gæst i studiet er DRs ti...

Jeg elsker Danmark, men vi er i USA. Sådan lød den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clintons svar til konkurrenten Bernie Sanders under Demokraternes tv-duel i aftes. Bernie Sanders mener, at USA bør bestræbe sig på at efterligne de skandinaviske lande på flere områder. For en håndfuld år siden erklærede også talkshow-dronningen Oprah Winfrey sin kærlighed til Danmark, da hun besøgte "det lykkeligste folk i verden" med cykling, gratis uddannelse og betalt barselsorlov. P1 Eftermiddag ser i dag på amerikanernes mildest talt delte holdninger til vores lille land. Gæst i studiet er DRs tidligere USA-korrespondent Torsten Jansen.
Internettet bugner med forskellige mindesider for afdøde, men nu har Facebook taget sagen i egen hånd og introduceret en helt ny funktion - en såkaldt eftermælekontrakt. Nu kan man vælge, hvem der skal føre ens profil videre, når man dør. Og hvad betyder det så for vores online tilstedeværelse? Lisbeth Klastrup, professor på IT-Universitetet, er gæst.
Forholdet mellem USA og Cuba er varmere, end det har været i mere end et halvt århundrede. I morgen spiller det verdenskendte cubanske Orquesta Buena Vista Social Club til en reception for latinamerikansk kulturarv i Det Hvide Hus. Det er første gang i mere end 50 år, at et cubansk band spiller i USA's præsidents embedsbolig, og det bliver af mange set som endnu et skridt mod et mere venskabeligt forhold mellem USA og Cuba. P1 Eftermiddag tegner et portræt af det berømte cubanske orkester og ser på koncertens betydning for de to landes indbyrdes relationer.
Værter: Ole Brink og Karen Secher.
(Sendes også 1.03).

Mere P1 Eftermiddag

1:57:00

Kawamura og Jensen i Mega-power-live-party under åben Smukfest-himmel

1:57:00

Frank Ziyanak inviterer de HELT store stjerner indenfor

0:54:00

Hvordan bruger festivalgængerne de nye typer rusmidler

1:48:14

Simon Jul, Signe Lindkvist og Nicolaj Kopernikus fra årets Smukfest

0:44:21

Liv ser en ny begyndelse for sig, da hendes kæreste skal i fængsel

1:57:00

Radiofonisk brunchbuffet af musik, gæster og satirisk tandsmør!