P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Hvad betyder det for det danske Superliga, når investorer fra udlandet køber sig til magten i en klub? Det skete senest i forgårs, hvor FC Nordsjælland blev solgt til briten Tom Vernon og hans finanskreds. Men er det godt, fordi der måske bliver råd til dyrere og bedre spillere - eller er det skidt, fordi de her investorer ikke har et særligt hjerte for klubben, men egentlig bare vil tjene penge? Meningerne er delte, og vi forsøger med lidt analyse og ser bl.a. på, hvordan det er gået i fodboldens hjemland, England, hvor udenlandske milliarder er rullet ind i klubberne, og - måske - ud igen...

Hvad betyder det for det danske Superliga, når investorer fra udlandet køber sig til magten i en klub? Det skete senest i forgårs, hvor FC Nordsjælland blev solgt til briten Tom Vernon og hans finanskreds. Men er det godt, fordi der måske bliver råd til dyrere og bedre spillere - eller er det skidt, fordi de her investorer ikke har et særligt hjerte for klubben, men egentlig bare vil tjene penge? Meningerne er delte, og vi forsøger med lidt analyse og ser bl.a. på, hvordan det er gået i fodboldens hjemland, England, hvor udenlandske milliarder er rullet ind i klubberne, og - måske - ud igen.
Engle hører julen til - men hører de også til i Biblen? En dansk nyoversættelse skriver engle ud, og det er en kæmpe bommert, mener litteraturprofessoren, mens oversætteren forsvarer sin udskrivning.
Radio er efterhånden et gammelt medie. Aviserne endnu ældre. Det nye er nettet - både på skrift, i lyd og billede. Men hvordan skal de nye medier, der lige nu er ved at finde plads på nettet, først få og derefter fastholde en position, hvor det både er god journalistik og god forretning? Vi har et par af de nye mediespillere i studiet for at give lidt af visionerne fra sig.
Værter: Tore Leifer og Ole Brink.
(Sendes også 1.03).

Mere P1 Eftermiddag

0:08:25

Maria på 18 har fået det vildeste job - nu skal chefen imponeres!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?

0:55:53

The Gentleman Playlist - Den er brandvarm i dag

1:57:00

Hun rejser verden rundt med sine sange - i dag går turen forbi Jonas

0:53:17

Vi ser Captain Marvel og spiller motorcykelspillet Trials Rising

0:27:27

Asbeststøv fra Dansk Eternitfabrik har givet naboer lungehindekræft