P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Et vigtigt element i den nye folkeskolereform er inddragelsen af foreninger, virksomheder og eksterne samarbejdspartnere i skolens hverdag. Det betyder, at undervisningen engang imellem skal ud af klasselokalet og ikke altid foregå foran tavlen. Eleverne skal nemlig have mulighed for at sætte deres faglighed i spil i mødet med fx professionelle musikere, billedkunstnere eller forfattere. Men skolerne og kunst- og kulturinstitutionerne er stadig et stykke fra at finde den helt rigtige samarbejdsform, hvor kulturen ikke bare bliver et afbræk i den daglige undervisning. Sådan lød i hvert fald...

Et vigtigt element i den nye folkeskolereform er inddragelsen af foreninger, virksomheder og eksterne samarbejdspartnere i skolens hverdag. Det betyder, at undervisningen engang imellem skal ud af klasselokalet og ikke altid foregå foran tavlen. Eleverne skal nemlig have mulighed for at sætte deres faglighed i spil i mødet med fx professionelle musikere, billedkunstnere eller forfattere. Men skolerne og kunst- og kulturinstitutionerne er stadig et stykke fra at finde den helt rigtige samarbejdsform, hvor kulturen ikke bare bliver et afbræk i den daglige undervisning. Sådan lød i hvert fald oplægget til et dialogmøde, der blev afholdt i København i går. P1 Eftermiddag får besøg af to af deltagerne på mødet; Hilde Østergaard, leder af skoletjenesten i Nikolaj Kunsthal, og Stefan Moulvad, leder af Lejre Musikskole.
I morgen har Folketeatret i København premiere på forestillingen Døden i Venedig, som bygger på Thomas Manns store novelle af samme navn fra 1912. Det er historien om digteren Gustav Aschenbach, der overvældes af lidenskab for en ung polsk dreng under et ophold i det forfaldne Venedig. P1 Eftermiddag ser i dag nærmere på novellen, der gennem tiden er blevet omsat til ballet, opera, film - og nu teater. Gæst i studiet er ph.d. Henrik Stampe Lund fra det Danske Thomas Mann Selskab og med på telefon er forfatter Kristian Ditlev Jensen, der har et helt særligt forhold til netop den bog.
Debatten om flygtninge og asylansøgere fylder godt i mediebilledet for tiden. Det samme gør den med garanti også rundt omkring middagsbordene ude i landet. Og så fylder den meget i kunsten. Billedkunstner og skulptør Nikolaj Bendix Skyum Larsen har netop skabt udstillingen "End of Dreams" med udgangspunkt i den aktuelle flygtningesituation. P1 Eftermiddag har besøgt udstillingen.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.
(Sendes også 1.03).

Mere P1 Eftermiddag

0:30:44

Dansk-libaneser står bag helt nyt terrorvåben til Islamisk Stat

0:26:00

Kød eller ikke kød - vi prøver at finde hoved og hale i madkampen

0:27:06

Thomas og Susanne skal forsøge at leve med hinanden som eks'er

0:28:07

Sara frygter at hendes mors bipolare sindslidelse er arvelig

0:40:01

16-årige TopGunn løber rundt i røg og tåregas og Kidd er fængslet!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?