P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Graffiti skrevet på en husmur i Deraa i Syrien blev for fem år siden startskuddet til en række demonstrationer rundt omkring i Syrien. Med henvisning til præsident Bashar al-Assad havde en gruppe unge skrevet på en mur i Deera: "Din tid er kommet". Graffitimalerne blev efterfølgende arresteret og tortureret af regimet. Og så gik folk på gaden. Oprøret blev til blodig borgerkrig med et ufatteligt antal døde og sårede som følge. P1 Eftermiddag ser i anledning af femårsdagen for oprøret nærmere på ungdoms- og graffitikulturen i Mellemøsten. Gæst i studiet er graffitimaler og repræsentant for i...

Graffiti skrevet på en husmur i Deraa i Syrien blev for fem år siden startskuddet til en række demonstrationer rundt omkring i Syrien. Med henvisning til præsident Bashar al-Assad havde en gruppe unge skrevet på en mur i Deera: "Din tid er kommet". Graffitimalerne blev efterfølgende arresteret og tortureret af regimet. Og så gik folk på gaden. Oprøret blev til blodig borgerkrig med et ufatteligt antal døde og sårede som følge. P1 Eftermiddag ser i anledning af femårsdagen for oprøret nærmere på ungdoms- og graffitikulturen i Mellemøsten. Gæst i studiet er graffitimaler og repræsentant for interesseorganisationen Street Studies Steffen Gray. P1 Eftermiddag gør også status over, hvad verden har mistet af kulturarv siden borgerkrigen i Syrien brød ud for fem år siden. Professor i klassisk arkæologi Rubina Raja er med i studiet.
Den amerikanske præsident Barack Obama har gennem to præsidentperioder ofte udtalt sig om sine yndlings kulturprodukter. Obama elsker skønlitteratur, rapmusik og klassiske film som Casablanca og Lawrence of Arabia. I dag udkommer hans favoritroman fra sidste år på dansk. Det er en bog, han har rost til skyerne ved flere lejligheder. P1 Eftermiddag ser nærmere på, hvad Obama egentlig signaler, når han fortæller så åbent om sit kulturforbrug. Og vi spørger selvfølgelig også, hvorfor vi andre finder det så interessant. Lektor og ph.d. i medievidenskab Helle Kannik Haastrup gæster udsendelsen.
Vært: Jesper Dein.
(Sendes også 1.03).

Mere P1 Eftermiddag

0:08:25

Maria på 18 har fået det vildeste job - nu skal chefen imponeres!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?

0:55:53

The Gentleman Playlist - Den er brandvarm i dag

1:57:00

Hun rejser verden rundt med sine sange - i dag går turen forbi Jonas

0:53:17

Vi ser Captain Marvel og spiller motorcykelspillet Trials Rising

0:27:27

Asbeststøv fra Dansk Eternitfabrik har givet naboer lungehindekræft