P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

En række franske nyhedsmedier vil nu ikke længere nævne navne eller vise billeder af terrorister. Dagbladet Le Monde skriver, at det ikke længere vil være med til at glorificere terrorister. TV-stationen BFM, den katolske avis La Croix og radiostationen Europe 1 følger samme kurs, mens det statsdrevne France Television afviser initiativet med begrundelsen, at nyhedernes opgave er at holde borgerne informeret, ikke at udøve politisk korrekt selvcensur. Men hvad siger mediecheferne herhjemme? P1 Eftermiddag dykker ned i problemstillingen og taler med Jeppe Duvå, redaktionschef på Kristeligt D...

En række franske nyhedsmedier vil nu ikke længere nævne navne eller vise billeder af terrorister. Dagbladet Le Monde skriver, at det ikke længere vil være med til at glorificere terrorister. TV-stationen BFM, den katolske avis La Croix og radiostationen Europe 1 følger samme kurs, mens det statsdrevne France Television afviser initiativet med begrundelsen, at nyhedernes opgave er at holde borgerne informeret, ikke at udøve politisk korrekt selvcensur. Men hvad siger mediecheferne herhjemme? P1 Eftermiddag dykker ned i problemstillingen og taler med Jeppe Duvå, redaktionschef på Kristeligt Dagblad - en avis, der netop har etik som fokusområde.
Spøttrup Middelalderborg i Vestjylland er i disse dage forvandlet til et middelalderunivers, hvor hele 800 hjælpere klædt som riddere, skønjomfruer og andet godtfolk sørger for at gæsterne får en oplevelse af meget gamle dage. Hvert år omdannes parken omkring museet til Bispens Marked, der er fyldt med boder. Og i år er der også EM i Ridderdyst og DM i Middelalderkampsport på programmet. P1 Eftermiddag har været forbi Spøttrup ved Skive og talt med museumsinspektør Sam Wullum og med et par af gæsterne.
Vært: Karen Secher.

Mere P1 Eftermiddag

0:51:59

Hvid Sjokolade angriber rædselsslagne rappere med ketchupballoner

0:18:23

Den sande version af en falsk historie

0:40:25

Vi elsker onsdag aften og nørder 'Gift Ved Første Blik' HELT igennem

1:57:00

Byen leverer varen - fra Manic Street Preacers til Shirley Bassey

0:43:01

I bilradioen hører 9 årige Oliver, at 'Gucci-rockeren Brian Sandberg er skudt'

0:26:44

Behrouz på 15, klar til livet og kærligheden og til at drikke sig fuld