P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Den har et par hundrede år på bagen, emmer af morgensang, fællesspisning og Grundtvig. Den danske folkehøjskole er stadig rigtig populær. Statistikken viser nemlig, at stadigt flere unge tager på højskole før de beslutter, hvad de vil her i livet. Og statistikken fortæller da også, at de unge, der tager et højskoleophold med på vejen også har en bedre chance for at gøre deres uddannelse færdig senere. I morgen fylder Testrup Højskole 150 år. P1 Eftermiddag taler med højskolelærer på Testrup, Christian Dorph, og med forfatter Josefine Klougart om det højskoleophold, der ændrede hendes liv....

Den har et par hundrede år på bagen, emmer af morgensang, fællesspisning og Grundtvig. Den danske folkehøjskole er stadig rigtig populær. Statistikken viser nemlig, at stadigt flere unge tager på højskole før de beslutter, hvad de vil her i livet. Og statistikken fortæller da også, at de unge, der tager et højskoleophold med på vejen også har en bedre chance for at gøre deres uddannelse færdig senere. I morgen fylder Testrup Højskole 150 år. P1 Eftermiddag taler med højskolelærer på Testrup, Christian Dorph, og med forfatter Josefine Klougart om det højskoleophold, der ændrede hendes liv.
Skær DR ned med 25 procent. Sådan siger Dansk Folkeparti i dag. Udover at sende P3 i udbud og lukke P7 mener Dansk Folkeparti også, at tv-kanalen DR3 udelukkende skal sende på nettet, og tv-kanalerne Ramasjang og Ultra skal lægges sammen til én samlet kanal. P1 Eftermiddag har i den anledning sat to tidligere DR-kanalchefer i stævne. Den ene er Ole Mølgaard, der i dag er bestyrelsesmedlem i bl.a. Sveriges Radio, og den anden er Jesper Grunwald, som nu er freelancejournalist og ikke mindst taxachauffør. P1 Eftermiddag er jo som DR-program en del af diskussionen, og derfor har vi i dag ladet andre føre ordet - selvfølgelig i Jesper Grunwalds taxa.
Vært: Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

1:57:00

Vi går ind i den lukkede verden, bag hitsene og superstjernerne

2:56:00

Må man egentlig grine af de ting, der er svære at tale om?

0:55:58

Må vi bruge henrettede kinesiske fangers organer til forskning?

0:56:38

Hvad gør man ved det, hvis ens barn får en spiseforstyrrelse?

1:45:00

Venner og musikere fortæller røverhistorier fra musikbranchen

0:57:17

Hvad siger psykologien om tinder og om den langvarige kærlighed?