P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Forleden blev sandhedsværdien af forfatteren Karina Pedersens bog Helt ude i hampen betvivlet. Bogen har undertitlen "mails fra underklassen" og netop familiemedlemmer, naboer og veninder fra miljøet skildret i bogen sagde i gratisavisen MetroXpress fra overfor hendes skildring. Nu arbejder Karina Pedersen på en redegørelse til sit forlag Gyldendal - og til offentligheden. Men sagen rejser også spørgsmål om ansvarsfordelingen mellem forlag og forfatter. For skulle forlaget have tjekket oplysningerne i Karina Pedersens bog inden udgivelsen? Og hvem beskytter egentlig den debuterende forfatte...

Forleden blev sandhedsværdien af forfatteren Karina Pedersens bog Helt ude i hampen betvivlet. Bogen har undertitlen "mails fra underklassen" og netop familiemedlemmer, naboer og veninder fra miljøet skildret i bogen sagde i gratisavisen MetroXpress fra overfor hendes skildring. Nu arbejder Karina Pedersen på en redegørelse til sit forlag Gyldendal - og til offentligheden. Men sagen rejser også spørgsmål om ansvarsfordelingen mellem forlag og forfatter. For skulle forlaget have tjekket oplysningerne i Karina Pedersens bog inden udgivelsen? Og hvem beskytter egentlig den debuterende forfatter i det stormvejr, hun er havnet i? P1 Eftermiddag ser nærmere på redaktørens rolle med Egon Clausen, tidligere næstformand i Dansk Forfatterforening.
Når man som arrangør skal måle, om ens arrangement har været en succes, er besøgstallet som oftest en vigtig faktor. Gode besøgstal kan være med til at skaffe flere fondsmidler og højere sponsorindtægter. I P1 Eftermiddag satte vi i går gang i en undersøgelse af, hvordan man vurderer, hvor mange besøgende man har til et arrangement, hvis man ikke sælger billetter. Vi talte med arrangøren af Kulturmødet på Mors, der i år er kommet frem til, at de har haft 20.000 besøgende, hvilket var en stigning på 3000 gæster i forhold til året før. De 20.000 er efterfølgende blevet gengivet i mange medier, og de stigende besøgstal har betydning for sponsorerne af arrangementet. Undersøgelsen fortsætter i dag, hvor vi bl.a. kommer omkring Folkemødet på Bornholm, Copenhagen Pride og det nye Ungdommens Folkemøde.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

1:55:00

Den albumaktuelle musiker skriver en sang til en heldig P3 lytter

0:28:43

Filmdivaens liv fortalt gennem hemmeligt båndede telefonsamtaler

0:23:19

Kan Christian holde ud ikke at lave noget fire timer i træk?

1:57:00

Byen lokker med punk, folk-pop og en stærk elektronisk scene

0:34:29

Vi møder igen Mads og Anne - vil de have børn trods Mads' cancer?

1:01:16

Ny Mowgli film og en ny miniudgave af Playstation-konsollen