P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Der var før opfindelsen af hjulet og efter opfindelsen af hjulet. Der var før elektriciteten og efter elektriciteten. Nogle ville nok også gå så langt som til at sige, at der var et før og et efter opfindelsen af Facebook. I denne uge er det 10 år siden, at verden for første gang blev inviteret indenfor i Facebook-universet - og resten er historie. I dag findes der intet mindre end 1,7 milliarder Facebook-profiler verden over. P1 Eftermiddag ser på 10 år med verdens største sociale netværk. Forfatter og radiovært Knud Romer har kaldt Facebook for en kræftsvulst på nettet. Han forklarer, hvo...

Der var før opfindelsen af hjulet og efter opfindelsen af hjulet. Der var før elektriciteten og efter elektriciteten. Nogle ville nok også gå så langt som til at sige, at der var et før og et efter opfindelsen af Facebook. I denne uge er det 10 år siden, at verden for første gang blev inviteret indenfor i Facebook-universet - og resten er historie. I dag findes der intet mindre end 1,7 milliarder Facebook-profiler verden over. P1 Eftermiddag ser på 10 år med verdens største sociale netværk. Forfatter og radiovært Knud Romer har kaldt Facebook for en kræftsvulst på nettet. Han forklarer, hvorfor han hader det så inderligt. Men Facebook kan også bruges til noget positivt - fx hvis man har drømme om at slå igennem som musiker. Det fortæller sangeren Kris Herman om. Vi skal også omkring shitstorms, Facebook-afvænning og udviklingen af mediet gennem de sidste ti år.
En af Finlands mest markante litterære stemmer hedder Sofi Oksanen. Hun er oversat til 40 sprog og har fået et hav af priser. Herhjemme slog hun igennem med romanen Renselse. Nu er hun tilbage med en roman om hår. Ja, den er god nok - en roman om hår som international handelsvare og som våben i den verserende kønskamp. P1 Eftermiddag har mødt den finske forfatter til en snak om skønhedsindustriens dystre bagside. Det løse hår, som Oksanen skriver om, ender måske som extensions på danske kvinder eller som toupéer på danske mænd. Vi besøger en specialsalon for parykker og hårextensions og taler med indehaveren, der importerer hår fra Kina og Indien.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

0:12:23

Sebastian hjælper Lasse i klæbrig situation med en led colombianer!

0:34:29

Vi møder igen Mads og Anne - vil de have børn trods Mads' cancer?

1:01:16

Ny Mowgli film og en ny miniudgave af Playstation-konsollen

0:59:04

Uffes Instagramprofil er blevet hele familiens sociale platform

0:29:57

Den bedste juleudsendelse ever - denne gang kan det ikke gå galt!

0:06:01

Kan punkværdierne bevares, når de kombineres med job og børn?