P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Den norske gymnasieserie Skam er lige begyndt at rulle tredje sæson ud. Og mens Norges svar på DR, NRK, kan slikke sig om munden med kæmpe omtale og stor gennemslagskraft, så kigger alle de andre nordiske tv-stationer med plirrende øjne på fænomenet. Hvordan er det lykkedes nordmændene at ramme den 'umulige' målgruppe - teenagerne. Vi bringer i dag en del af svaret. Det handler nemlig ikke bare om seriens generelle kvaliteter, men om hvordan man kan lancere en serie på mange forskellige platforme og lave opdateringer i realtid. At det hele klippes sammen til ugentlige afsnit er faktisk en m...

Den norske gymnasieserie Skam er lige begyndt at rulle tredje sæson ud. Og mens Norges svar på DR, NRK, kan slikke sig om munden med kæmpe omtale og stor gennemslagskraft, så kigger alle de andre nordiske tv-stationer med plirrende øjne på fænomenet. Hvordan er det lykkedes nordmændene at ramme den 'umulige' målgruppe - teenagerne. Vi bringer i dag en del af svaret. Det handler nemlig ikke bare om seriens generelle kvaliteter, men om hvordan man kan lancere en serie på mange forskellige platforme og lave opdateringer i realtid. At det hele klippes sammen til ugentlige afsnit er faktisk en mindre ting. Vi ser lidt på succesens opskrift i selskab med 300 unge i en nedlagt kirke i København, der var samlet for at skyde den nye sæson i gang.
Donald Trump er i modvind i den amerikanske præsidentkampagne, og det sidste nye er de sexistiske optagelser, der godt nok er ti år gamle, men nu er eksploderet som en håndgranat i valgkampen. Under hashtagget #notokay har tusindvis af amerikanske kvinder nu delt deres historier om seksuelle overgreb, og i dag tager vi et tættere kig på fænomenet.
I vores alternative kulturkanon er der design på programmet. Lifestraw er en decideret nytænkning i bestræbelserne på at give folk rent vand at drikke, og det virker, det vandrensende sugerør, skal vi hilse og sige fra vores reporter, der sugede grønt, slimet vand igennem sit Lifestraw - uden så meget som et lillebitte mavekneb.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Mere P1 Eftermiddag

0:57:00

Skal du blive bedre hele tiden - har selvoptimering en pris?

1:57:00

Vi giver dig britisk støjguitar, britpop og indietronica fra UK

0:57:00

Værternes bedste sange - hver dag en ny sang frem mod år 2020

0:30:20

Er grøn strøm fantastisk eller farveblind - hjælper den klimaet?

1:55:00

Tilde og Casper giver dig musikken der stadig er under radaren

0:27:20

Skiftende læger overså årsagen til, at Emilie havde det dårligt