P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Et performance-kunstværk, hvor tilskuerne pludselig på dramatisk vis konfronteres med deres egne fordomme og efterfølgende oplever deres egne filmede reaktioner udstillet som en del af værket: Det var dramaet, som 1.2 millioner danskere så gå over tv-skærmen i aftes i denne sæsons første afsnit af DRs drama-serie "Arvingerne", hvor en ung kunstnergruppe er villig til at gå over stregen for at få opmærksomhed. Det er fiktion, men provo-kunstnerne findes også i virkeligheden: Én af dem gæster P1 Eftermiddag og fortæller om erfaringer med og prisen for at være den slemme dreng i kunst-klassen....

Et performance-kunstværk, hvor tilskuerne pludselig på dramatisk vis konfronteres med deres egne fordomme og efterfølgende oplever deres egne filmede reaktioner udstillet som en del af værket: Det var dramaet, som 1.2 millioner danskere så gå over tv-skærmen i aftes i denne sæsons første afsnit af DRs drama-serie "Arvingerne", hvor en ung kunstnergruppe er villig til at gå over stregen for at få opmærksomhed. Det er fiktion, men provo-kunstnerne findes også i virkeligheden: Én af dem gæster P1 Eftermiddag og fortæller om erfaringer med og prisen for at være den slemme dreng i kunst-klassen.
I Norge skal de til at vænne sig til en ny måde at høre radio på: Om kun ni dage bliver der slukket for FM-båndet, og Danmark følger trop om nogle år. P1 Eftermiddag ser tilbage på en teknologi, der ikke kun har givet os bedre lydkvalitet i radioen siden 1950'erne, men som også har haft en dybtgående betydning for det indhold, vi er blevet vænnet til bare at tage for givet.
"Da vor Herre og mester Jesus Kristus sagde: "Gør bod" osv., ville han, at hele de troendes liv skulle være en bod". Sådan lød den første af de berømte 95 teser, som munken Martin Luther i 1517 slog op på kirkedøren i Wittenberg. Resten er historie ... og den fortæller vi fra i dag og mange mandage frem i P1 Eftermiddag, hvor vi markerer 500-året for Reformationen ved dykke ned i, hvordan livet var på Luthers tid. I dag om skolegang anno 1517.
2017 bliver fantastisk! Det kan vi sige med sikkerhed, selv om der kun er gået godt halvandet døgn af det, for der venter storslåede oplevelser inden for kunst og kultur over hele landet. P1 Eftermiddag er guide på en rundflyvning til noget af alt det, der er at glæde sig til.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

0:30:44

Dansk-libaneser står bag helt nyt terrorvåben til Islamisk Stat

0:26:00

Kød eller ikke kød - vi prøver at finde hoved og hale i madkampen

0:27:06

Thomas og Susanne skal forsøge at leve med hinanden som eks'er

0:28:07

Sara frygter at hendes mors bipolare sindslidelse er arvelig

0:40:01

16-årige TopGunn løber rundt i røg og tåregas og Kidd er fængslet!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?