P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Der tegner sig et meget alvorligt og skræmmende trusselsbillede fra Rusland direkte mod Danmark. Sådan lød forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksens skræmmende morgenbudskab til det danske folk på en i forvejen mørk og kold januardag - efterfulgt af den konklusion at der kun er én vej frem: Oprustning. Ekkoet fra Den Kolde Krig runger igen - men ikke alle stemmer i. P1 Eftermiddag fortæller i dag historien om et netværk af danske og russiske kulturpersonligheder, der tror på, at konfrontation kan undgås hvis man vender det døve øre til statslige propagandamaskiner og udveksler ord frem for...

Der tegner sig et meget alvorligt og skræmmende trusselsbillede fra Rusland direkte mod Danmark. Sådan lød forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksens skræmmende morgenbudskab til det danske folk på en i forvejen mørk og kold januardag - efterfulgt af den konklusion at der kun er én vej frem: Oprustning. Ekkoet fra Den Kolde Krig runger igen - men ikke alle stemmer i. P1 Eftermiddag fortæller i dag historien om et netværk af danske og russiske kulturpersonligheder, der tror på, at konfrontation kan undgås hvis man vender det døve øre til statslige propagandamaskiner og udveksler ord frem for kugler og bomber.
Englænderne kan ikke rigtig udtale "hygge", men de synes, at begrebet er dybt spændende og fascinerende. Og netop i dag lancerer de nordiske lande et fælles kulturfremstød, hvor blandt andet en ganske bestemt islandsk sweater spiller en rolle. P1 Eftermiddag taler med kvinden bag sweateren og med andre danske og engelske kultur-nøglepersoner - her iblandt kulturministeren - om fremstødet.
Ballade i balletten: Fyringer af erfarne dansere i Den Kongelige Ballet får flere anmeldere til at tale om "kunstnerisk selvdestruktion". P1 Eftermiddag bringer teaterchef Morten Hesseldahl i dialog med en af kritikerne.
Reformationen - det var jo noget med Martin Luther. Men som bekendt står der en kvinde bag alt .... Mød i P1 Eftermiddag i dag FRU Luther, uden hvem den berømte munks oprør mod den etablerede kirke ville have haft svære kår.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

0:42:22

Cutfather er i studiet i New York - han venter spændt på en stor rapper

1:57:00

Kawamura og Jensen i Mega-power-live-party under åben Smukfest-himmel

0:54:00

Hvordan bruger festivalgængerne de nye typer rusmidler

1:48:14

Simon Jul, Signe Lindkvist og Nicolaj Kopernikus fra årets Smukfest

0:44:21

Liv ser en ny begyndelse for sig, da hendes kæreste skal i fængsel

1:57:00

Radiofonisk brunchbuffet af musik, gæster og satirisk tandsmør!