P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Søndag aften blev alverdens øjne rettet mod Canada, da et skudangreb mod en moské i Quebec dræbte seks personer og efterlod fem sårede i kritisk tilstand. Den formodede gerningsmand, en 27-årig mandlig statskundskabsstuderende, er nu blevet anholdt i sagen, og Canada er i chok. Da filminstruktøren Michael Moore tilbage i 2002 skildrede forskellen mellem Canada og USA fik man indtrykket af, at Canada var blandt de fredeligste lande i verden. I Toronto låser man for eksempel ikke sin dør, fortalte Moore dengang. Men hvad er det for et Canada, der nu vågner op til hverdagen efter weekendens an...

Søndag aften blev alverdens øjne rettet mod Canada, da et skudangreb mod en moské i Quebec dræbte seks personer og efterlod fem sårede i kritisk tilstand. Den formodede gerningsmand, en 27-årig mandlig statskundskabsstuderende, er nu blevet anholdt i sagen, og Canada er i chok. Da filminstruktøren Michael Moore tilbage i 2002 skildrede forskellen mellem Canada og USA fik man indtrykket af, at Canada var blandt de fredeligste lande i verden. I Toronto låser man for eksempel ikke sin dør, fortalte Moore dengang. Men hvad er det for et Canada, der nu vågner op til hverdagen efter weekendens angreb i Quebec? P1 Eftermiddag tegner i dag et portræt af Canada og canadiere med ph.d. i canadiske studier Lise Toft.
Der er modeuge i København, og når man ser på nutidens eksperimenterende haute couture, så tænker man måske nok, at moden snart ikke kan blive mere alternativ og vild. Men sådan har moden faktisk altid været. I hvert fald de sidste 1000 år. P1 Eftermiddag ser på tidligere tiders modeluner og kropsidealer med Anne-Grete Steckhahn, der står bag bogen Dansk stil i 1000 år.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Mere P1 Eftermiddag

0:30:44

Dansk-libaneser står bag helt nyt terrorvåben til Islamisk Stat

0:26:00

Kød eller ikke kød - vi prøver at finde hoved og hale i madkampen

0:27:06

Thomas og Susanne skal forsøge at leve med hinanden som eks'er

0:28:07

Sara frygter at hendes mors bipolare sindslidelse er arvelig

0:40:01

16-årige TopGunn løber rundt i røg og tåregas og Kidd er fængslet!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?