P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Bornholms Kunstmuseum planlægger en ombygning og udvidelse af museet i Rø for et trecifret millionbeløb. Men en række anerkendte branchefolk modsætter sig projektet, som, de mener, vil ødelægge en af Bornholms fineste attraktioner i et af Danmarks mest spektakulære landskaber. Det Særlige Bygningssyn, som blandt andet rådgiver Kulturstyrelsen om bygningsfredninger, overvejer nu en fredning af det nuværende kunstmuseum - og det betyder, at de bornholmske planer med et budget på omkring 120 millioner kroner kan falde til jorden. Begge parter diskuterer sagen i P1 Eftermiddag, og vi ser nærmer...

Bornholms Kunstmuseum planlægger en ombygning og udvidelse af museet i Rø for et trecifret millionbeløb. Men en række anerkendte branchefolk modsætter sig projektet, som, de mener, vil ødelægge en af Bornholms fineste attraktioner i et af Danmarks mest spektakulære landskaber. Det Særlige Bygningssyn, som blandt andet rådgiver Kulturstyrelsen om bygningsfredninger, overvejer nu en fredning af det nuværende kunstmuseum - og det betyder, at de bornholmske planer med et budget på omkring 120 millioner kroner kan falde til jorden. Begge parter diskuterer sagen i P1 Eftermiddag, og vi ser nærmere på, hvad en fredning af en bygning egentlig betyder i praksis.
Briternes farvel til EU får nu også konsekvenser for Storbritanniens klassiske musikscene. Et af de mest internationalt anerkendte barokorkestre, European Union Baroque Orchestra, har besluttet at flytte fra England til Belgien, og flere orkestre overvejer at følge trop. Vi ser nærmere på udviklingen og taler med en dansk dirigent, der har arbejdet med det britiske barokorkester.
Når piger kommer i puberteten, vender de fodbolden ryggen, og det ærgrer Dansk Boldspil-Union, DBU, der har en målsætning om at gå fra 63.000 til 135.000 kvindespillere frem mod 2025. Men nu får en af DBU's lokalafdelinger kritik for at dele et sexistisk budskab på Facebook. P1 Eftermiddag taler med kritikeren og spørger DBU, om de i denne sag har skudt bolden i eget mål.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer

Mere P1 Eftermiddag

0:30:44

Dansk-libaneser står bag helt nyt terrorvåben til Islamisk Stat

0:26:00

Kød eller ikke kød - vi prøver at finde hoved og hale i madkampen

0:27:06

Thomas og Susanne skal forsøge at leve med hinanden som eks'er

0:28:07

Sara frygter at hendes mors bipolare sindslidelse er arvelig

0:40:01

16-årige TopGunn løber rundt i røg og tåregas og Kidd er fængslet!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?