P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Donald Trumps vej til Det Hvide Hus åbner nu måske op for endnu en kendt kommende præsidentkandidat fra underholdningsbranchen. Oprah Winfrey, kvinden bag det mest populære talkshow i USA's historie, er ikke afvisende over at stille op i 2020. Tanken har strejfet Oprah før, men dengang tænkte hun alligevel, at ideen var FOR tosset. For hvem skulle stemme på en kandidat fra showbusiness uden nogen som helst politisk erfaring? Ja, vi er alle sammen blevet meget klogere siden sidste års præsidentvalg, og nu har den berømte talkshowvært tilsyneladende fået nyt blod på tanden. P1 Eftermiddag ser...

Donald Trumps vej til Det Hvide Hus åbner nu måske op for endnu en kendt kommende præsidentkandidat fra underholdningsbranchen. Oprah Winfrey, kvinden bag det mest populære talkshow i USA's historie, er ikke afvisende over at stille op i 2020. Tanken har strejfet Oprah før, men dengang tænkte hun alligevel, at ideen var FOR tosset. For hvem skulle stemme på en kandidat fra showbusiness uden nogen som helst politisk erfaring? Ja, vi er alle sammen blevet meget klogere siden sidste års præsidentvalg, og nu har den berømte talkshowvært tilsyneladende fået nyt blod på tanden. P1 Eftermiddag ser i dag på Oprah Winfrey potentielle kandidatur med lektor i amerikanske studier Thomas Ærvold Bjerre.
Det kniber med høfligheden i det offentlige rum og på de sociale medier. Det hører vi i hvert fald gang på gang. Derfor bliver vi også bombarderet med råd og regler for, hvad der er god opførsel. De fleste kender Emma Gads Takt og Tone fra 1918, men den slags bøger om høflighed og gode manerer var allerede på enevældens tid blandt de mest populære udgivelser i Frankrig. P1 Eftermiddag ser på høflighed gennem tiden og får besøg i studiet af Lars A.P., der er stifter af en moderne høflighedsbevægelse.
I Would Die 4 You sang Prince. Det er også titlen på en biografi om den lille, store sanger. P1 Eftermiddag har læst den med en dansk Prince-fan, der har fulgt ham gennem alle årene.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

0:17:17

EFTERLYSNING: 9,3 millioner kroner mangler ejer

0:29:47

Unge deler deres historier om det allerførste kys

1:44:07

Dagens dilemmaknusere - Søren Fauli, Peter Mygind og Ane Cortzen

0:27:00

Koldkrigshistorie om USA's tys tys base og atomreaktor under indlandsisen

0:17:50

En barndom i skyggen af svømmestjernen og søsteren Lotte Friis

1:01:06

Vi ser på Pixars succesrige opfølger til 'De Utrolige'