P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Bødestraf i kampen mod Fake News: "Jeg har sagsøgt en dansk mand ved navn Christian Pallesen. Og vundet." Sådan skrev folketingsmedlem Johanne Schmidt-Nielsen i går om sagen med den mand, der i en falsk artikel i januar erklærede hende død med det formål at tjene annoncekroner på kliks. D. 11. oktober blev han dømt til at betale politikeren 75.000 kr. inden 14 dage. De penge er endnu ikke blevet betalt, men når Johanne Schmidt-Nielsen modtager dem, vil hun sende dem videre til organisationen International Media Support (IMS), der arbejder på at bekæmpe fake news. P1 Eftermiddag ser nærmere...

Bødestraf i kampen mod Fake News: "Jeg har sagsøgt en dansk mand ved navn Christian Pallesen. Og vundet." Sådan skrev folketingsmedlem Johanne Schmidt-Nielsen i går om sagen med den mand, der i en falsk artikel i januar erklærede hende død med det formål at tjene annoncekroner på kliks. D. 11. oktober blev han dømt til at betale politikeren 75.000 kr. inden 14 dage. De penge er endnu ikke blevet betalt, men når Johanne Schmidt-Nielsen modtager dem, vil hun sende dem videre til organisationen International Media Support (IMS), der arbejder på at bekæmpe fake news. P1 Eftermiddag ser nærmere på sagen og spørger IMS, hvordan man bekæmper de falske nyheder.
Er første generation af Rock 'n' Roll uddød?: Så skete det igen. Forleden døde rocklegenden Fats Domino, 89 år gammel, og dermed steg endnu et af koryfæerne fra første generation af rock'n'roll til himmels. P1 Eftermiddag undersøger, hvilke ikoner der stadig er tilbage fra rock 'n' rolls spæde barndom, og ser på deres betydning for rockmusikken i dag.
Fiktion om sexmisbrug i filmbranchen: Siden beskyldningerne om seksuelle overgreb begyndte at vælte ned over den amerikanske filmproducer Harvey Weinstein, har debatten om magtfulde mænds overgreb mod kvinder været rødglødende i hele verden. I dag dumper en dansk roman med samme tema ned midt i debatten. P1 Eftermiddags Per Juul Carlsen har mødt forfatteren Linda Wendel, der har skrevet en fiktionshistorie om, hvordan et seksuelt overgreb i filmbranchen kunne foregå...
Sexovergreb i modebranchen: Det er ikke kun i filmbranchen, at mænd i magtpositioner begår overgreb mod kvinder. Den verdenskendte modefotograf Terry Richardson er flere gange blevet anklaget for seksuelle krænkelser af kvindelige modeller, men først i denne uge blev han bandlyst af internationale magasiner som Vogue, GQ og Wired i kølvandet på beskyldningerne mod Harvey Weinstein. P1 Eftermiddag dykker ned i problemets omfang i modebranchen.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

0:37:47

Bonushistorier og anekdoter mens du venter på den nye sæson

1:57:00

Vi går ind i den lukkede verden, bag hitsene og superstjernerne

1:57:00

Signe, Maria og Selina har taget en masse instrumenter med

0:55:58

Må vi bruge henrettede kinesiske fangers organer til forskning?

0:56:38

Hvad gør man ved det, hvis ens barn får en spiseforstyrrelse?

0:57:17

Hvad siger psykologien om tinder og om den langvarige kærlighed?