P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Nye gamle runer i Ribe: Under en udgravning i Danmarks ældste by har arkæologer gjort et opsigtsvækkende fund med indridsede runer fra en ellers rune-fattig del af Danmarkshistorien. P1 Eftermiddag taler med Danmarks førende runolog om runerne og deres betydning.
Hold nu kæft, for f.....: En fynsk koncertarrangør er blevet så træt af pludrende publikummer, at han uddeler hold-kæft-bolscher til koncertgæsterne i håb om, at det kan få dem til at tie stille mens musikken spiller. P1 Eftermiddag ser på et ifølge folk i musikmiljøet voksende problem - og får besøg af en kendt musiker, der kun al...

Nye gamle runer i Ribe: Under en udgravning i Danmarks ældste by har arkæologer gjort et opsigtsvækkende fund med indridsede runer fra en ellers rune-fattig del af Danmarkshistorien. P1 Eftermiddag taler med Danmarks førende runolog om runerne og deres betydning.
Hold nu kæft, for f.....: En fynsk koncertarrangør er blevet så træt af pludrende publikummer, at han uddeler hold-kæft-bolscher til koncertgæsterne i håb om, at det kan få dem til at tie stille mens musikken spiller. P1 Eftermiddag ser på et ifølge folk i musikmiljøet voksende problem - og får besøg af en kendt musiker, der kun alt for godt kender frustrationen, når publikum plaprer højlydt i stedet for at lytte.
Upassende kreativitet: En fiktionsfilm om en romance midt under terrorangrebet på det parisiske musiksted Bataclan er blevet bremset for ikke at støde familiemedlemmerne til de dræbte. Herhjemme i sidste uge trak forlaget Saxo en serie mini-bøger om Ubåds-drabet på den svenske journalist Kim Wall tilbage efter en regulær shitstorm på nettet: Upassende, lød det. Hvor går grænsen mellem det passende og det upassende i kunsten og kulturens verden? P1 Eftermiddag besøger teaterdirektør Christian Lollike, der selv gik balancegang, da han skruede forestillingen "Manifest 2083" om massemorderen Anders Behring Breivik sammen.
Politiske filmmageres dilemma: Nogle filminstruktører efterlader ingen tvivl hos publikum om deres politiske ærinde. Andre går mere stille med dørene. Politik med meget store og meget små bogstaver i biografmørket er temaet i denne torsdags "Filmland", hvor P1 Eftermiddags filmekspert Per Juul Carlsen også anmelder premiereaktuelle "Loveless" og "Wind River".
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Mere P1 Eftermiddag

0:18:23

Den sande version af en falsk historie

0:40:25

Vi elsker onsdag aften og nørder 'Gift Ved Første Blik' HELT igennem

0:52:04

- med Jim Carrey - idiotisk kristen propaganda eller superfed?

0:43:01

I bilradioen hører 9 årige Oliver, at 'Gucci-rockeren Brian Sandberg er skudt'

0:26:44

Behrouz på 15, klar til livet og kærligheden og til at drikke sig fuld

0:20:55

'Den brune mand på diskoteket er nok pusher'