P1 Morgen | P1 | DR
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 24. jan. 2018 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d.

I dag bliver den seneste udgave af WHO's internationale undersøgelse af skolebørns sundhed offent...

I dag bliver den seneste udgave af WHO's internationale undersøgelse af skolebørns sundhed offentliggjort. Rapporten udkommer med jævne mellemrum, og denne gang er det med dårligt nyt for danske børn. De er blandt dem, der er mindst sammen med deres kammerater i den virkelige verden. Det vil sige, at de færrest gange tilbringer tid sammen med vennerne ansigt til ansigt i fritiden. Samtidig er de danske børn blandt dem, der bruger mest tid på at sidde stille. Den såkaldte 'stillesiddende adfærd' er helt i top - hvad enten børnene sidder foran tv-, computerskærmen eller med en iPad i hånden.
Vi skal til Colombia, hvor 50 års borgerkrig nu ser ud til måske at være slut.
Den 23. marts er der deadline for regeringen og oprørsgruppen FARC til at skrive under på en fredsaftale. En ret omfattende aftale, som blandt andet indebærer, at ansvaret for cirka 7 millioner ofre skal placeres.
I Norge indledes i dag en retssag, hvor den terrror- og massemorddømte Anders Behring Breivik har sagsøgt den norske stat. Breivik mener, at han bliver behandlet i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Kristian Kragh Lundø, der var til stede på Utøya i 2011, da Breivik dræbte 77 mennesker, mener, at det er en sejr for demokratiet, at Breivik kan føre sin sag. Vi taler med Kristian Lundø og hører fra Norge, hvordan man deroppe diskuterer den aktuelle sag.
Hør mere i P1 Morgen.

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

23. jan. 2018 kl. 06:07
Hvilket signal sender det, når danske folketingspolitikere vælger at mødes med Puigdemont - eller...
Hvilket signal sender det, når danske folketingspolitikere vælger at mødes med Puigdemont - eller lader være? Hvordan trives børn af veteraner i forhold til andre børn? Og hvad skal man gøre som erhvervsdrivende, hvis man bliver bedt om at betale beskyttelsespenge?
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

22. jan. 2018 kl. 06:07
Statsminister Lars løkke Rasmussen er kommet i politisk uvejr, efter at det er kommet frem, at ha...
Statsminister Lars løkke Rasmussen er kommet i politisk uvejr, efter at det er kommet frem, at han i sin sommerferie i 2016 fik stillet en Skagen-villa kvit og frit til rådighed af en af landets storfiskere. Har statsministeren udvist god dømmekraft i denne sag? Den danske filmbranche har været ramt af anklager for sexchikane og dårligt arbejdsmiljø under #metoo-kampagnen, men hvordan vil en mandlig skuespiller med én badge ændre på disse forhold? Og hvorfor skal læger kunne guide kræftpatienter til alternative behandlinger? Lyt med i dagens P1 Morgen.
Værter: Jan Falkentoft og Eva Dalgaard Andreasen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. jan. 2018 kl. 08:07
P1 Morgen Weekend vender i dag etårsdagen for Donald Trumps indsættelse. Desuden kigger vi, bland...
P1 Morgen Weekend vender i dag etårsdagen for Donald Trumps indsættelse. Desuden kigger vi, blandt meget andet på egyptiske skriftruller og mordet på den kosovo-serbiske politiker Oliver Ivanovic, mens vores lørdagspanel diskuterer, hvor gode vi er til, at indstille os på ændringer i livet, vi ikke selv er herre over set i lyset af udflytning af offentlige arbejdspladser.
Værter: Maria Dohn og Eva Dalgaard Andreasen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

19. jan. 2018 kl. 06:07
Vil bilister tale mindre i mobil, hvis det koster et klip i kørekortet? Hvad har Trump ændret på...
Vil bilister tale mindre i mobil, hvis det koster et klip i kørekortet? Hvad har Trump ændret på klimaområdet i sit første år som præsident? Og hvordan klarede nogle gymnasielever sig i en uge uden mobiler?
Værter: Maria Dohn og Jan Falkentoft.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

18. jan. 2018 kl. 06:07
Reagerer vi rigtigt på historierne om, at der bliver fundet mikroplastik i vores føde og drikkeva...
Reagerer vi rigtigt på historierne om, at der bliver fundet mikroplastik i vores føde og drikkevarer? Hvad skal der til for at flytningerne af statslige arbejdspladser bliver en succes? Og hvorfor går Myanmar nu med til, at rohingyaerne vender hjem fra Bangladesh? Få svarene i dagens P1 Morgen.
Værter: Maria Dohn og Jan Falkentoft.
www.dr.dk/p1morgen

Manden bag Krigen og Kapringen mente, at et års pause var tiltrængt for at blive bedre

Laust Sonne har lagt trommestikkerne, mens Christian Hjelm deler gavmildt ud af anekdoterne

En perlerække af årets vigtigste musikere, talenter og ildsjæle hyldes og underholder

Er det mangel på forspil, er det hormonelt eller? Hvorfor sker det og hvorfor ikke?

Mød de største danske stjerner, hør hvordan de holder sig på toppen og den verden de lever i

Christian Bonde og Maria Fantino deler nysgerrighed, undren og tanker om at være ung anno 2018